Как е боята на колата ви след пролетното миене/зимния сезон?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как е боята на колата ви след пролетното миене/зимния сезон?

Мнениеот emohrisstov » Пон 02 мар 2009 19:45

Колеги за голямо съжаление живеем в кенеф, така че не се втилясвайте толкова много на тия коли (боя, външен вид, жанти, манти и т.н.) К'во, боядисаш я излезеш три-четири пъти извънградско и боята е на решето. Измиеш я, след 1км е същото л*йно. Сложиш си нови фарчета, след няколко месеца ги хваща липсата. Купиш си яки жанти, въргаляш ги в калта, кривиш ги в дупките и бордюрите. И така да не продължавам. Карайте си колите (поддържайте си ги, не съм казал да не го правите, но в границите на разумното и възможното) и си гледайте кефа :да:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пет 06 мар 2009 0:08

emohrisstov написа:Колеги за голямо съжаление живеем в кенеф, така че не се втилясвайте толкова много на тия коли (боя, външен вид, жанти, манти и т.н.) К'во, боядисаш я излезеш три-четири пъти извънградско и боята е на решето. Измиеш я, след 1км е същото л*йно. Сложиш си нови фарчета, след няколко месеца ги хваща липсата. Купиш си яки жанти, въргаляш ги в калта, кривиш ги в дупките и бордюрите. И така да не продължавам. Карайте си колите (поддържайте си ги, не съм казал да не го правите, но в границите на разумното и възможното) и си гледайте кефа :да:

Подкрепям с 2 ръце колегата :banana :banana :banana

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пет 06 мар 2009 0:35

Когато стане безумно мръсна я мия, а това се случва през 6-7 дни. Само избягвам когато са минусови температурите, че на сутринта няма отваряне, а след това няма затваряне :lol:

Един познат си купи наскоро едно путно(GT). Взе го за кафяво, а като го изми стана сиво mhihi

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пет 06 мар 2009 0:44

За мен е важно колата да е чиста вътре. Да не е прашна, кална и т.н. Таблото да няма един пръст прах. Багажника да е чист, за да не се притеснявам да си оставя дрехи и други вещи, без да мисля много.
Колкото до вънщният вид, не ме притеснява. Доста е мръсна дори и в момента. Само номера си мия на бензиностанциите.

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот houzeboy » Пет 06 мар 2009 5:35

Моята боя е перфектна с изключение на това, че някакви гълъбчета(разбирайте хора) са се чукали на предния капак :mrgreen:
И сега имам няколко драскотини. Дано стане бебе от това ебане, та винаги да ми помнят голфарата =щ
Иначе обичам да ми е чиста колата, вътре ми е с приоритет разбира се. Мие се когато трябва.
И в този ред на мисли от коя автомивка сте доволни ? Аз най-често ходя в софавто в ст.град, макар, че не всеки път съм доволен от тях.
Има един човек там, Пламен мисля се казваше над 30-те години е, отлично работи !
Често се посещава и ОМВ-то на бул.България за сваляне на кал,сол и всякакви гадории. :mrgreen:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 06 мар 2009 10:33

Най-доволен съм от ОМВ. Последния път отидохме в 7 и нещо сутринта и четката беше заебана да тече. В резултат на което пасата с безплатно търкане и вода за 1лв беше измит перфектно :mrgreen: Но там върши работа за често миене. Ако колата е тотална кочина - немита от половин година, излиза същите пари на нормална автомивка.

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Пет 06 мар 2009 10:37

bomber написа:боята си е лъскач,ама от тая луга на места ми изби ръждица :(

Тая година май няма да ти се размине оправянето на ръждичките и пребоядисването на колата ?!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”