Пасат Б3 - проблем с оборотите при топъл двигател.

Техническа и сервизна информация за Passat
donpatrona
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 - проблем с оборотите при топъл двигател.

Мнениеот donpatrona » Чет 05 мар 2009 14:35

Проблемът е следният: При продължително пътуване извънградско, при навлизане в град/село , с чести спирания... пасатора не може да задържи обороти и те падат до към 200об/мин... това го прави когато си поиска( Спирам на 1-вия стоп/сфетофар и колата се мъчи на ~200об/мин като при потегляне глъхне и след 2-3 сек ускорява...мнооого изнервящо) . Като спра двигателя за около 5 мин, след това няма проблеми ... Смених серво-моторчето за празен ход - ефект няма, пак го прави когато си поиска.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Пасат Б3 - проблем с оборотите при топъл двигател.

Мнениеот radotom » Чет 05 мар 2009 16:54

А какъв е кода на двигателя?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 05 мар 2009 21:48

него прави когато иска , а когато подаваш газ. ако е така почни със смяна на капачка и палец .кога си ги сменял за последно? това са консумативи и трябва да се сменят на 15 - 20хил. км.

donpatrona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donpatrona » Пет 06 мар 2009 8:11

radotom написа:А какъв е кода на двигателя?

RP, 1.8
него прави когато иска , а когато подаваш газ. ако е така почни със смяна на капачка и палец .кога си ги сменял за последно? това са консумативи и трябва да се сменят на 15 - 20хил. км

проблемът е, че наистина го прави когато си поиска. :D

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 06 мар 2009 8:16

Газова имали колата :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 06 мар 2009 8:32

Качвал ли си я на диарностика - вероятно сама ще си каже какъв е проблема.
Ако има газ пробвай да откачиш акумулатора за час-два за да изтриеш грешките от ЕКУ-то и след това я покарай известно време само на бензин - ако няма проблем значи трупа грешки и се омазва - нормално е.
Ако пак има проблем не е лошо да я закачиш на диарностика за да ти каже къде е проблема.Ако нищо не каже започваш да проверяваш няколко неща едно по едно докато стигнеш да проблема ама за тях после.
Успех!

donpatrona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donpatrona » Пет 06 мар 2009 10:28

Газовата е изключена и не карам на газ. Само на бензин. на всеки 2 седмици я карам на диагностика. Майстора е печен , само с автомобилна електроника се занимава - гледахме я с KTS, WAGCOM грешки няма. Гледа с осцилоскоп потенциометъра които е отстрани на моно инжекциона , дали не е износен или да няма дупки в сигнала към него ... нищо. Преди 2 години сменяхме компютъра , сега съм с компютър от Голф 1.8 GT ABS мотор...

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 06 мар 2009 14:29

то от компютър до компютър има балкан разлика ...
РП са два вида двигатели - мономотроник и моножетроник. А иначе ламбдата как е?? ако не е е сменяна през последните 100 000 км. може и от нея да прави мизерии. Също така тампона на моното с времето бензина го разкашква в облата на дифузиора. Вижте го и него как е.

donpatrona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот donpatrona » Пет 06 мар 2009 14:58

Нов тампон преди 4 месеца , ламбда нова. Колкото до РП мотора - монмотроник. Беше.... :Mr Green Fun . След 6 часова "операция" преди близо 2,5 години се роди моноджетроник ... 1.3.1 ако не се лъжа.

puhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puhi » Сря 18 мар 2009 22:34

Здравей колега
махни тръбата за топъл въздух (между въздушния филтър и изпускателния колектор) Ако се оправи проблема ти е в терморегулатора на входящия въздух. Намира се в капака над инжекциона. При запалване затваря външния отвор и двигателя взима въздух от колектора. След загряване трябва да затвори другия отвор. Ако не промени посоката на въздуха колата започва да се дави.
Имам подобен проблем с моя пасат. Терморегулатора се продава като отделна част. Цена 80-90 лв.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 19 мар 2009 5:23

И аз имам същия проблем и на бензин и на газ и на метан, със РП мотор съм, засега съм набелязал за смяна синия термо датчик на тройника, вече го купих. Иначе друго за което се сещам че съм врътнал делкото доста 10-12 градуса предварение, ама така ми е добе на метан и на газ, засега не ми се слага ТАП. Колега ако немериш решение сподели, че от доста време се боря с този проблеми нио засега.

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Чет 19 мар 2009 9:26

puhi написа:Здравей колега
махни тръбата за топъл въздух (между въздушния филтър и изпускателния колектор) Ако се оправи проблема ти е в терморегулатора на входящия въздух. Намира се в капака над инжекциона. При запалване затваря външния отвор и двигателя взима въздух от колектора. След загряване трябва да затвори другия отвор. Ако не промени посоката на въздуха колата започва да се дави.
Имам подобен проблем с моя пасат. Терморегулатора се продава като отделна част. Цена 80-90 лв.

Да добавя към горното още една идея:
Направо отвори кутията с въздушния филнър и отвори с ръка клапата за въздух който идва от предната емблема W. Затвори клапата с топъл въздух идващ от колекторите.
Освен това проблемите могат да бъдат и други които споменават колегите, но смятам първо да опиташ с евтините и прости неща и тогава да търсиш по засуканите места. Аз имах подобен проблем и особено лятото ми го правеше. Сматам че се оправи от бензина, започнах да зареждам А-95, W-POWER от Шел. Наскоро смених и свещи и това вече не е проблем за мен. Да чукам ли, кво ли. Според мен опитай с бензина, взеха пак да го кръщават пак яко и има вероятност да е от него. Зареди по-висок октан и тогава решавай.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 19 мар 2009 12:09

Майстора е печен , само с автомобилна електроника се занимава - гледахме я с KTS, WAGCOM грешки няма. Гледа с осцилоскоп потенциометъра които е отстрани на моно инжекциона
ами като е печен да пусне една диагностика на запалването с осцилоскопа!и ще видиш много изненади! :D има КТС ,ВАГ-КОМ и осцилоскоп а няма да пусне една графия на запалването-палец ,капачка ,кабели , бобина , свещи и датчик Хол !? :shock

Върни се в “Passat”