Можем ли да вярваме на оторизираните сервизи

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Можем ли да вярваме на оторизираните сервизи

Мнениеот toschomacher » Пет 06 мар 2009 0:38

Колеги тия дни ми се налага да сменя предното стъкло на пасат Б5.5 и отидох в сервиз на Фолксваген (няма да споменавам за сега кой и къде) където го поръчаха и сега чакам да ми се обадят като пристигне стъклото да го сменят. Човекът там обаче дойде да погледне колата отвън на паркинга и да види точно случая нали (ок няма проблем). Гледа и мисли 1-2 мин и каза дай да я вкарам само да видя нещо. Взе ключа и я вкара вътре (отзад някъде където са им халетата) при единия майстор явно. Докато отида успях да чуя от разговора им само "добре това исках да знам само" и като го питах след това колко време ще стои колата да знам какъв ден да отделя за нея, той каза че трябвало да стои 2 дена там :shock . За едно стъкло за какво им е да стои колата една нощ в сервиза? Някакви силикони трябвало да съхнат не знам си какво. Ами ок аз си имам гараж не мога ли да я вкарам в него да си стои там да си съхнат. Да няма да я пекат в пещ че да е там. За какво им е на тях. При което ми станаха доста подозрителни.
Вие какво ще кажете по въпроса и някой сменял ли е предно стъкло с датчик за дъжд, и наистина ли по 2 дена ги държат? Много ще ме успокоите. Поздрави :beer

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Можем ли да вярваме на оторизираните сервизи

Мнениеот icoico » Пет 06 мар 2009 1:55

Споко,силиконът наистина трябва да съхне минимум 12 часа.Нали се сещаш че ако тръгнеш от сервиза за гаража с прясно залепено стъкло ще го загубиш още на първия трап :lol:
Това разбира се не означава че оторизираните сервизи не са измамници mhihi

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 06 мар 2009 7:12

моето мнение е НЕ.няколко пъти съм ходил и по некомпетентно обслужване не съм получавал никъде.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 06 мар 2009 10:09

icoico е прав.
при движение на колата купето се усуква-па и да няма трапове пак се усуква.
ако не е изсъхнал силикона-не могат да ти гарантират водонепропускливост.
ако се спази технологичното време-тогава вече има гаранция. при лепените стъкла е така. всеки джамджия го иска това време, само че не всеки може да си позволи да държи колата по една нощ-нямат къде обикновено и затова те пращат поживо поздраво след 2-3 часа и квото стане. обикновено протича... :012:

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Пет 06 мар 2009 10:42

Много сте ми интересни. Забелязвам, че в много (наистина много) теми хората се оплакват от нещо
и в същото време казват "няма да казвам името сега", "няма да казвам кой сервиз",
"няма да казвам кво направиха" ама съм супер недоволен.

Абе като сте недоволни за кво си мълчите от кого/къде/какво сте недоволни не мога да разбера ?!

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Пет 06 мар 2009 12:52

колега казвам така, понеже все още не съм видял нищо лошо (съответно хубаво) от този сервиз. Как мога да оплюя хората за няма нищо при положение, че те наистина си вършат работата както трябва за някакви мои предразсъдъци. След като направят процедурата ще споделя кой е сервиза, къде и как са се справили. За това първо питам вас на теория да споделите, понеже просто ми бяха подозрителни в началото. Но пак казвам това са си предразсъдъци. Ще видим накрая.
Що се отнася за силикона това и аз си го мислех, но не знаех че нещата стоят чак така, че да падне стъклото. Т.е. явно го крепят през цялото време докато изсъхне. Благодарности на колегите, ще пиша какво е станало като го сменят, макар че нещо много се бавят с поръчката. Трябваше да е пристигнало във вторник, днеска е петък вече и още не са се обадили. Сега ще ходя да ги търся и колата ще е евентуално готова другата седмица.

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Пет 06 мар 2009 14:04

Като бивш джамджия споделям:времето за съхнене на силикона зависи от самия силикон-има и бързосъхнещи както и бавносъхнещи,но също така времето за съхнене зависи от атмосферните условия-топло,студено време!!!!
Има ли сме случаи и то не малко клиента да дава зор да си ходи преди да е изсъхнал силикона след като сме обяснявали че трябва още време,но не им се чака :mrgreen: И ми идват след 2-3 дена и:свири ми през джама,капе....т.н
Кой е виновен? аз ли че бързал? :idea:

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пет 06 мар 2009 14:28

Здр.колега toschomacher!Аз съм си сменял стъклото на Пасата,който също е 5,5 и с датчик за сензор.Оставих го на обед и надвечер ми казаха да си го прибера.Не знам с какъв силикон са ми го лепили(дали е бързо или бавносъхнещ),но само ми казаха да не я мия същия ден.Досега(вече една година)не ми е протекло стъклото!Струва ми се малко съмнително да те карат да стои 2 дни колата там.Ами ако има повече клиенти?Къде ще ги държат толкова коли :wink:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 06 мар 2009 17:56

Аз пък съм сменявал стъкло на бус Т4 в оторизиран сервиз в Германия и хората казаха или остава 12 часа да съхне или си намерете друг сервиз да ви го монтира :wink:

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пет 06 мар 2009 22:18

явно са мн зле :) оторизираните сервизи работят със мн бързосъхнещ силикон само ти лепват няколко лепенки да стои и на другия ден си ги махаш , ако си от Варна да ти препоръчам един стъкларски сервиз за 2 часа си готов:)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 06 мар 2009 22:35

До сега ми се е налагало два пъти да ползвам услугите на оторизиран сервиз на VW става въпрос за Авточойс В.Търново,няма по големи калпазани от тях.Който е решил да ползва услугите им да си има едно на ум и много хубаво да гледа какво и как му ремонтират колата че после брадата е голяма.Само ще кажа че една стоп машинка я сменяха половин ден като се мина през какви ли не филми докато си взема колата и всичко по нея да работи.
Едно на ум с Авточойс В.Т.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 07 мар 2009 4:15

Аз не им вярвам, никога не бих им поверил негаранционна кола, за каквото и да било. Ако искаш да си смениш предния джам, по-добре се насочи към Автостъкла Кобра.

За съжаление в България - оторизираните сервизи, не е равно на професионално и коректно вършене на работата, за която си плащаш и то пре скъпо, с което не слагам всички под един общ знаменател, но в крайна сметка клалифицираните монтьорчета, още живеят с мисълта, че са велики и че от тях по.... по... най няма.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 07 мар 2009 7:24

НЕ.
Доверието се печели трудно и се губи лесно. Само заради името "оторизиран сервиз" доверие не раздавам. Доверие имам само на трима майстори. Ваското, Никси и чичоМишо. Като се замисля, Никси вече е чичоНикси :mrgreen:
Отзивите за ш.баните оторизирани сервизи и опитът ми с Еуратек-София още дълго време ще пречат на всякакви мисли за кола от магазина да минават през главата ми. Настръхват ми космите на гъза(коса нямам), когато си помисля, че може да се наложи да ходя при малоумници като Еуратек и да нямам никакъв избор.
НЕ, благодаря!

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Съб 07 мар 2009 8:27

Колега, не зная за оторизираните сервизи, но досега съм сменял челни стъкла на 7 автомобила. Винаги са приключвали процедурата за около 6 часа. Карам колата в 9 и ми казват около 14-16 да си я взема. Става въпрос за сервиз Кобра в София. Никога не съм имал рекламация. Последно сменях на моят Пасат. Той също е със сензор за дъжд /въпреки че няма отношение към смяната на стъклото - лепи се отвътре и то с лепило, не със силикон/.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 07 мар 2009 8:34

НЕ.
На никого не може да се има доверие.
Майстор ли е, трябва да го гледаш непрекъснато в ръцете, докато ти пипори по движимата собственост! mhihi

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”