Човек се учи докато е жив.
При заяждащи хидравлични повдигачи - да, но причините за ниска компресия могат да бъдат и други.
И ако се бе оказало счупени или заяли сегменти, дали щеше да придърпва ?
колеги колата предърпва ГОЛФ 2 1.3
Re: колеги колата предърпва ГОЛФ 2 1.3
Последна промяна от VANKO57 на Съб 07 мар 2009 18:13, променено общо 1 път.
vit_autosofia написа:VANKO57 написа:vit_autosofia написа:VANKO57 написа:don4oivanov написа:развитие има и то не е много добро.Мерих компресия и се оказа че 4ти цилиндар е с 5 а другити с 10 ,ще отварям главата да видим какво ще е.
Причината да придърпва не е от това !
Я помисли малце![]()
Няма нужда да мисля !
ДВГ може леко да тресе но не да придърпва.
Практика.
мммдааа значи ти е малко практиката![]()
няма лошо
Я на светни от де може да е придърпването при заседнал повдигач , ............ защото то о о о при всички ДВГ ще е така Споделям мненията на колегите чи би трябвало да тресе ... евентуално
Я ..... с п о д е л и- don4oivanov
- Автомобил: VW GOLF MK2
- Двигател: 2G 1990
би трябвало да тресе на празен ход. в движение на 4 или 5 предавка колата не тресе а придарпваше
В практиката си съм срещал какви ли не дивотии, така че не мога да коментирам.
Но колегата сега пише че придърпва само на 4-5-та. Преди това не го спомена.
А това ме навежда на съвсем други изводи.
Двигателя не ми е минал през ръцете, затова се въздържам от други коментари.
Нека тези които имат по-голяма практика разяснят от къде идва проблема.
Ако може аргументирано.
Но колегата сега пише че придърпва само на 4-5-та. Преди това не го спомена.
А това ме навежда на съвсем други изводи.
Двигателя не ми е минал през ръцете, затова се въздържам от други коментари.
Нека тези които имат по-голяма практика разяснят от къде идва проблема.
Ако може аргументирано.
ако помислим малко има резон в това придръпване.аз си го обяснявам със забавяне затварянето и отварянето на клапаните при по ниски обороти .това става ако маслото толкова се е сгъстило в хидрокомпенсаторите че те бавно потъват и повдигат за да оберат температурната хлабина.това води до забавянето и от там пълненето на отделен цилиндър и т.н. в цикъла на работа.не съм се сблъсквал с този проблем при голф , но при опел съм имал такова подобно чудо.може и да греша. опита учи!
rudoni написа:ако помислим малко има резон в това придръпване.аз си го обяснявам със забавяне затварянето и отварянето на клапаните при по ниски обороти .това става ако маслото толкова се е сгъстило в хидрокомпенсаторите че те бавно потъват и повдигат за да оберат температурната хлабина.това води до забавянето и от там пълненето на отделен цилиндър и т.н. в цикъла на работа.не съм се сблъсквал с този проблем при голф , но при опел съм имал такова подобно чудо.може и да греша. опита учи!
За да придърпва клапаните трябва, ту да се отварят, ту да не се отварят.
При забавено отваряне колата само губи мощност, но си прав какво става вътре един бог знае, но за мен е странно, че го прави само на 4-5 предавка.
Ако го прави при определени обороти - да, но само на 4-5 ??????
- don4oivanov
Здравейте оказва се че моят голф имаше уникални симптоми
за мен по-важното е че след смяната на повдигачите и напасване на клапаните към леглата проблема се реши. колата "запя" 
за мен по-важното е че след смяната на повдигачите и напасване на клапаните към леглата проблема се реши. колата "запя" Re: колеги колата предърпва ГОЛФ 2 1.3
карай щастливо ! и безаварийно! 
към ванкото , припомни си действителните процеси и там се приближава отговора към моето мнение. ако това става само на един или два цилиндъра , те се редъват в работатта си .и ако един закъснее ,нямали да придръпва? а при движение на 4 и 5 оборотите са ниски /зависи от натоварването което колегата не е описал/ с малко газ , двиг не вдига достатъчно налягане и клапаните закъсняват а от там и прекъсването .аз така си го обясних. интересен опит с голф !
към ванкото , припомни си действителните процеси и там се приближава отговора към моето мнение. ако това става само на един или два цилиндъра , те се редъват в работатта си .и ако един закъснее ,нямали да придръпва? а при движение на 4 и 5 оборотите са ниски /зависи от натоварването което колегата не е описал/ с малко газ , двиг не вдига достатъчно налягане и клапаните закъсняват а от там и прекъсването .аз така си го обясних. интересен опит с голф !

- don4oivanov
Адаш, пиша ти шестица 

rudoni написа:карай щастливо ! и безаварийно!
Ако беше прочел внимателно щеше да видиш че вече съм го проигвал
ту да се отварят, ту да не се отварят
т.е. нестабилна работа при определено налягане - но това е свързано и с определен интервал от обороти ( ти вече го спомена ).
Не е важно колко ще си чешем езиците или ще си мерим майсторлъка на приказки.
Важно е, че колегата си е оправил колата и от все сърце му пожелавам безаварийно !!!
- don4oivanov
Прави сте,колата трябва да се кара!както и жената,от нередовното ползване започват ядовете! 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”