Много интересен проблем. Един приятел караше зад мен и ми каза че не ми светят стоповете. Днес се поразгледах и като видях, че с крушките и бушона всичка е ок погледнах стоп машинката над педала и гледам, че няма кабел който да излиза от нея и да отива към бушоните (иначе стоп мешинката като я премерих си работише). Просто си се вижда свободното място за буксата. Поразгледах се но мистериозно е изчезнал този кабел и никъде не го видях да виси, а колата от година и половина само аз я правя и не е стъпвала в сервиз.
Та въпрлосът ми е къде точно влиза другия край на кабела от стоп машинката, за да мога да пусна нод такъв?

Къде отива кабела който излиза от стоп машинката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Къде отива кабела който излиза от стоп машинката.
Ъ....искаш да кажеш,че изобщо кабела го няма? По принцип след машинката двата кабела влизат в един сноп и отпрашват заено с другите - виж добре да не е прибран някъде из снопа - трябва да си има и куплунг даже....никой идиот не би трябвало да го отреже
.Все пак виж дали не виси някой кабел от някъде дори отрязан.
Стоповете работят и без контакт - ако намериш отрязани кабели и на единия има +12V постоянно вероятно той е за към машинката - като махнеш предпазителя се предполага да изчезнат.Другия и на теб ти е ясно как да го видиш дали е този,който ти трябва.
Доколкото съм гледал картинки няма реле,което да разтоварва машинката (ама не съм ровил сериозно и може да те излъжа).
Огледай добре - все някъде трябва да ги има тези кабели дори да са отрязани по неясна причина.
Ако не ги откриеш ще ровим по схемите да търсим кое точно откъде докъде стига при машинката за да си го възстановиш.
Няма да питам как минаваш технически преглед...вероятно както повечето коли в БГ даже без въобще да ходиш (не т еупреквам,и аз нямам време да ходя да се занимавам пък и в крайна сметка и да открият нещо един път даже не ми и казаха...имах проблем с габаритите отзад и го разбрах сам няколко дни по-късно съвсем случайно).

Стоповете работят и без контакт - ако намериш отрязани кабели и на единия има +12V постоянно вероятно той е за към машинката - като махнеш предпазителя се предполага да изчезнат.Другия и на теб ти е ясно как да го видиш дали е този,който ти трябва.
Доколкото съм гледал картинки няма реле,което да разтоварва машинката (ама не съм ровил сериозно и може да те излъжа).
Огледай добре - все някъде трябва да ги има тези кабели дори да са отрязани по неясна причина.
Ако не ги откриеш ще ровим по схемите да търсим кое точно откъде докъде стига при машинката за да си го възстановиш.
Няма да питам как минаваш технически преглед...вероятно както повечето коли в БГ даже без въобще да ходиш (не т еупреквам,и аз нямам време да ходя да се занимавам пък и в крайна сметка и да открият нещо един път даже не ми и казаха...имах проблем с габаритите отзад и го разбрах сам няколко дни по-късно съвсем случайно).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Технически преглед съм минавал и идеята е че и преди съм ги виждал и да светят тези стопове. А иначе доста обстойно гледах но не видях нищо висящо, иначе при самите бушони там видях няколко свободни куплунга, които си висяха, някой бяха единични и имаше и 1-2 четворни. Също тъка открих кой е за задните светлини и като го извадих никакъв ток нямаше в задницата, предполагам че от него ше отиват и кабелите за стоповете. Та именно от този куплунг имаше изкаран и още един гуплунг с 2 кабелчета маса и някакво зелено с бяло. Но това удължение е около 5 см и няма как да стигне до стоп машинката мисля си да не би там да влиза другия край на кабела. А и да питам стопмашинката не би ли следвало да прекъсва масата, а не + са.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Нормално е да имаш разни единични куплунзи около таблото с предпазителите - и аз незнам за какво са - имам си няколко такива с тънки кабелчета.Към моята машинка отиват два кабела ама доколкото помня бяха някакъв червен и един червено-бял или нещо подобно....за съжаление утре няма да се виждам с колата ми за да разглобя и да погледна.Ето какво дават хората като схема за тези неща и цветове :
Както се вижда го дават по някакъв цвят (много съм зле с руския откъм цветове
) да идва + от предпазител 20 (това може и да не е точно така понеже има разминавки в номерата на предпазителите от ръководството и реално) и след машинката да поема към крушките -> няма реле никъде за тях.
Виж търси такива цветове и както вече стана ясно на 100% постоянни +12V на единия край на някои от подозрителните кабели.
Успех!
Както се вижда го дават по някакъв цвят (много съм зле с руския откъм цветове

Виж търси такива цветове и както вече стана ясно на 100% постоянни +12V на единия край на някои от подозрителните кабели.
Успех!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Този, от който идва + (преди машинката) е червен с жълта ивица.
Продължаващия към лампите е черен с червена ивица
Продължаващия към лампите е черен с червена ивица
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен след като се поразрових и попрегледах схемите тук http://www.vwmotors.ru/passat-b3/453.htm и видях къде точно влиза кабела и го намерих (като цветовете си отговаряха както беше показано) и видях че си има и букса но я открих чак при копчетата за парното, което ме навежда на мисълта че миналата зима сменях малкото радиаторче и свалях таблото и можеби тогава съм забравил да го сложа и 1 година съм карал без стопове, но кой да ми каже 

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
темата е изчерпана