Най-добро решение за задна линия на Jetta mk2 ??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добро решение за задна линия на Jetta mk2 ??
здравейте,
имам CD Pioneer DEH 2020 (няма изход за усилвател), оригиналната система aktiv и задни говорители Sony F1325 (очаквах да са мн по-зле като за 35лв)
искам да подобря малко ниските честоти като задната линия да бъде от 16см мидбаси, които да се хранят от CD-то. На металната кора дупките са 13см.
Колебая се между няколко варианта за изваждането на бас от две 16ки:
1. изработка на нова кора?
2. надграждане на кората с плоскост и почти без рязане?
3. рязане на по-големи отвори в метала?
4. Изработка на кутия/и за двата говорителя и в багажника?
Кой вариант е най-удачния и лесния, без рискове, проблеми, загуба на звук, качество? Имайте предвид че металната кора е със странна форма.
Мен ме влече последния, въпреки че може да излезе най-скъпо.. иначе и тези сонита вадят звук като са на кората, защото съм отворил ски сака, но вече ме дразни да идват високи честоти отзад.
Кой от тези варианти ми върши работа?
за говорители съм харесал Hertz EV 165 s. има ли по-подходящи от подобен ценови клас?
Благодаря ви предварително.
имам CD Pioneer DEH 2020 (няма изход за усилвател), оригиналната система aktiv и задни говорители Sony F1325 (очаквах да са мн по-зле като за 35лв)
искам да подобря малко ниските честоти като задната линия да бъде от 16см мидбаси, които да се хранят от CD-то. На металната кора дупките са 13см.
Колебая се между няколко варианта за изваждането на бас от две 16ки:
1. изработка на нова кора?
2. надграждане на кората с плоскост и почти без рязане?
3. рязане на по-големи отвори в метала?
4. Изработка на кутия/и за двата говорителя и в багажника?
Кой вариант е най-удачния и лесния, без рискове, проблеми, загуба на звук, качество? Имайте предвид че металната кора е със странна форма.
Мен ме влече последния, въпреки че може да излезе най-скъпо.. иначе и тези сонита вадят звук като са на кората, защото съм отворил ски сака, но вече ме дразни да идват високи честоти отзад.
Кой от тези варианти ми върши работа?
за говорители съм харесал Hertz EV 165 s. има ли по-подходящи от подобен ценови клас?
Благодаря ви предварително.
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Най-добро решение за задна линия на Jetta mk2 ??
Имай на предвид, че CD-то ти вади 4х12вата какви мидбаси ще захранваш не знам...?
Най добрия вариант е едни 13см пайнерчета на орегиналните места на кората(примерно 1302i) и една басова десятка в каса в багажника през усилвател....
Колкото и да съчеш и да въртиш без усилвател нищо не можеш да захраниш.....
Най добрия вариант е едни 13см пайнерчета на орегиналните места на кората(примерно 1302i) и една басова десятка в каса в багажника през усилвател....
Колкото и да съчеш и да въртиш без усилвател нищо не можеш да захраниш.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за отговора, но няма смисъл да сменям тези сонита със същите пайнерки. Радиото вади 22w. До колкото знам vw bora няма сток усилвател, а радиото vw gamma захранва 4 16ки + 4 пищялки. Вкъщи имам 2.1 колонки за PC, като басовия говорител е 15w, с големина 13см, в бандпас кутия със скромните 5 литра вътрешен обем. надявам се вече по-ясно разбирате желания от мен резултат.
Въпроса ми е еднолентови 16ки как биха звучали по-добре, в кутия/и в багажника или на кората?
Също моля за съвети и колегите собственици на джета 2 относно варианти за инсталацията. Кой какво къде как е слагал в джета и как звучи?
Въпроса ми е еднолентови 16ки как биха звучали по-добре, в кутия/и в багажника или на кората?
Също моля за съвети и колегите собственици на джета 2 относно варианти за инсталацията. Кой какво къде как е слагал в джета и как звучи?

-
- Автомобил:
- Двигател:
За седан - най-добре на кората,използват обема на багажника.
Пробвай с високочувствителни колони - примерно Hertz DCX 65.Евтини са - 65 нови,свирят добре само на плеър.Но няма решетки в комплекта,да знаеш.
Навремето имах Форд Орион,бях му сложил 2 елипси Pioneer TS-A6920,най-големите от А серията,които си искат усилвател,но аз тогава ги захранвах само с Pioneer DEH1600R.Свиреха добре с добър бас.Същото би важало и за 20 см А-серия на Пионерци.И все пак на усилвател е съвсем,съвсем друго...
Пробвай с високочувствителни колони - примерно Hertz DCX 65.Евтини са - 65 нови,свирят добре само на плеър.Но няма решетки в комплекта,да знаеш.
Навремето имах Форд Орион,бях му сложил 2 елипси Pioneer TS-A6920,най-големите от А серията,които си искат усилвател,но аз тогава ги захранвах само с Pioneer DEH1600R.Свиреха добре с добър бас.Същото би важало и за 20 см А-серия на Пионерци.И все пак на усилвател е съвсем,съвсем друго...
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
не е ли Hertz DCX 165 ?andro_ написа:... Hertz DCX 65...
-
- Автомобил:
- Двигател:
misho_golfa написа:не е ли Hertz DCX 165 ?andro_ написа:... Hertz DCX 65...
Да.Грешка.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Напълно ти схванах идеята, но за да има ефект трябва да ги сложиш на кората като зад говорителите изработиш кутия с необходимия обем.
Мисля, че тези http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=17&style_id=41&substyle_id=1072 ще свършат идеална работа.
Тези говорители ги дават със всички T/S параметри така, че теглиш един BassBox 6 вкарваш параметрите на говорителя и ще видиш каква кутия му е нужна.
Успех.
Мисля, че тези http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=17&style_id=41&substyle_id=1072 ще свършат идеална работа.
Тези говорители ги дават със всички T/S параметри така, че теглиш един BassBox 6 вкарваш параметрите на говорителя и ще видиш каква кутия му е нужна.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми взех 8" китайски говорител с цилиндрична кутия и вързах дирекно за единия канал ЦД-то. Съчетава се чудесно с оригиналната предна линия (задните говорители Сони не са свързани вече). Разбира се не усилвам радиото над половината,защото тази 8ца се води 60 вата, но и така звука е достатъчно отчетлив и когато колата се движи със над 100км/ч
ако на някой не му се вярва че ефекта е по-добър от преди мога да му докажа.
честно казано ЦД-то взе да прави проблеми, но започна още месец преди да сложа този гворител.
благодаря за менията, ако не на мен, то те със сигурност ще помогнат на някой който използва търсачката

ако на някой не му се вярва че ефекта е по-добър от преди мога да му докажа.
честно казано ЦД-то взе да прави проблеми, но започна още месец преди да сложа този гворител.
благодаря за менията, ако не на мен, то те със сигурност ще помогнат на някой който използва търсачката

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
колега мн се радвам че си харесваш новата музичка мисля че с продаването на една неизползваема за мен кутия с говорител съм те зарадвал толкова много

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Jetta_CAT написа:Разбира се не усилвам радиото над половината,защото тази 8ца се води 60 вата,...

-
- Автомобил:
- Двигател:
1во: не е кой знае кво, но определено я захранва.
2ро: 4 х 22w contiunuous power output
3то: Прикачвам клипче, чуйте и преценете може ли звука да е само от предните колонки (ако приемем че говорителя не може да се захрани)
P1000182.MOV - 7.62MB
ако нямаше ефект, до сега вече да бях сложил усилвател.
3то: Прикачвам клипче, чуйте и преценете може ли звука да е само от предните колонки (ако приемем че говорителя не може да се захрани)
P1000182.MOV - 7.62MB
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
Jetta_CAT написа:1во: не е кой знае кво, но определено я захранва.
P1000182.MOV - 7.62MB
Ето така се "чува" в колата като има приличен бас

Клипче от моето Поло
http://www.youtube.com/watch?v=uJqqOfctrkg
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
rollin и сега какво по музика ли ще се мерим що да осираме темата на човека ако искаш да знаеш аз продадох буферчето на пича който е мн точен.А сега си представи че средствата му са ограничени и не всеки има по 1 000 лв за музика.Не те оплювам нито ти се карам просто не натрапвай всичко което имаш.ОКИ музиката ти е силна от към басс слушай си я с здраве 

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
dinkonikolaev написа:rollin и сега какво по музика ли ще се мерим що да осираме темата на човека ако искаш да знаеш аз продадох буферчето на пича който е мн точен.А сега си представи че средствата му са ограничени и не всеки има по 1 000 лв за музика.Не те оплювам нито ти се карам просто не натрапвай всичко което имаш.ОКИ музиката ти е силна от към басс слушай си я с здраве
Не се заяждам абсолютно с никой ама тоя ефект дето е получил се постига с Едни елипси, ако ще е без амп няма смисъл от "шкаф" в багажника

-
- Автомобил:
- Двигател:
споко, момчета, и двамата имате право. колата скоро става пълнолетна, не и трябва скъпа музика, нито много мощна. Вече два пъти е разбивана заради предишния CD player. От елипси също може да се изкара приличен бас, но не исках никакви високи честоти да свирят отзад. Верно, музиката едва се чува отвън, но в купето е доста хармонична
Никой не съм впечатлил със мощността и щото е малка, но вече имам доста познати впечатлени от резултата. бтв ламарините и пластмасите не скърцат и не тропат.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”