Издирван Golf предаден в полицията - върнаха ми го!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
vili 775
Автомобил:
Двигател:

Re: Крадена кола

Мнениеот vili 775 » Съб 07 мар 2009 16:30

Тук попаднах случайно,като четох форума за отнетата кола издирвана от интерпол.наскоро с мен се случи същото .купих я от автокъша софия от частно лице регистрирана тук преди два месеца.отивам в кат и хоп......колата се издирва от интерпол....някой е подал сигнала три дена след като този от който я купувам я регистрира.колата е внос от италия.някой знае ли как става тази схема,зашото аз не се сещам...поздрави

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 07 мар 2009 18:29

Схемата е Хризантема, попаднал си в кофри система а системата е по силна от теб и те избласква.
Нямаме истанции като хората :banghead: ... силен гръб и мн.връски.Успех и поздрави :roll:

vili 775
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vili 775 » Съб 07 мар 2009 22:47

не мога да схвана нещата.аз имам и договор за покупко продажба от лицето от бг

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Съб 07 мар 2009 23:02

Още през октомври 2006 внесох пасата си на името на инвалид и си платих 50 лева за проверка дали не е търсена от Интерпол.

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Нед 08 мар 2009 9:32

Няма значение че си проверил предварително, тя се обявява за крадена в Италия след като се регистрира в БГ.Поне така си мисля аз.

vili 775
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vili 775 » Нед 08 мар 2009 13:41

точно така! обявява се след регистрацията в бг.и играта започва на котка и мишка.кой ама за какво а в моя сслучай излиза името на бг собственика,че той си я пуска за издирване а не ми се връзва защото той я продава с договор и я няма логиката........

vili 775
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vili 775 » Нед 08 мар 2009 13:44

пусната е за издирване от итралия,което означава ,че или стария собственик ссе е ,,сетил,, за колата си след време или моя продавач играе с италиянеца

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Нед 08 мар 2009 18:21

Искам да ви кажа, че много сериозно ме притеснихте с тази тема, а тамън от извсетно време ми се върти мисълта да сменям колата с нещо по-ново и за повече пари :?
Направо не искам и да си помисля какво би станало ако взема кола за над 10хил. и се случи нещо такова... :shock
...а аз си мислех, че това да ти продадат крадена кола одавна вече е минало...
Явно ще трябва да се насоча към купена от БГ кола с пълна сервизна и застрахователна история, с тия вносните винаги може да има подобна ситуация.

Последна промяна от evgenyh на Нед 08 мар 2009 22:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Нед 08 мар 2009 19:29

Честно ви казвам колеги ей сега се опасявам и на мен да не ми се случи. Наскоро си взех една колца от Горубляне и ако ми се случи такъв гаф ... :beat_butt2

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 09 мар 2009 10:43

Да плаче ли човек или да ги разплаче той. Само в БГ може да стане тая простотия. КАТ ти регистрират колата и след година хоп - била открадната. Че и моята е купена от Италия и сега не смея да отида до София, че да не ми я вземат. Пълна трагедия е тази държава. С имотите е същата работа. Ако даден собственик реши да продаде един и същи апартамент на две или повече лица в рамките на 2-3 дена може съвсем лесно и спокойно да го направи. Няма да казвам как, че някой да не се изкуши. И това, защото държавата не е взела мерки да прекъсне такива порочни практики. Защото топлата вода отдавна е открита но на никой не му пука за нищо.
Съжалявам за острото ми мнение. Ако модовете решат да ме трият. Искренно се надявам колега да успееш да се пребориш със системата. Не трябва току така да се отказваме от нашето си право, защото отгоре само си чоплят носовете и вземат хилядарките.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 09 мар 2009 11:45

embi4a написа:.........

Колега отписаното по горе става ясно че колата се обявява за открадната сле дкато се регистрира тука, така че това си е международен проблем, а не е виновна държавата, тя получава тази информация по късно.
Като ги знам фърчащите листчета, който ги наричат договор в Италия, и като се има предвид факта че за да регитрираш колата тука ти трябва оригинален голям талон от Италия, значи има нещо далеч по измислено от нашата държава. Според мен. Не може все държавата да е виновна.

vili 775
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vili 775 » Пон 09 мар 2009 12:53

Да,кофти е системата ,защото изисква много разтакаване и чакане.Дано има свветлина в тунела...Надявам се да имам шанса да си я върна и да не чакам дълго.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 10 мар 2009 10:30

Аз пък си мисля, че проблема е малко по-различен. Идва колата тук - има си всички талони, документи и т.н. Седи в автокъщата 5-6 месеца. Купува я нищо неподозиращ човечец, регистрира я и след още една година някой в Италия се сеща, че колата му я няма. Вече са минали 18 месеца откакто колата е в БГ. Това ми е трудно да го повярвам. Може да мине 1-2 месеца докато италиянеца се сети, че бракмата му липсва, но не повече. Защо това не се получава с Австрийски или Немски коли, а само с италиянки? Според мен колата като се обяви за открадната Интерпол праща бюлетини и тук. Явно времето м-у изпратения бюлетин и лелката дето въвежда данните в КАТ системата е огромно. Трябва като се опиташ да регистрираш колата и да се пуска проверка в Интерпол напълно безплатно защото отговорноста е на КАТ - демек държавата. Но при нас отговорноста се прехвърля на обикновенния човечец. А ония отгоре стоят и не си мръдват пръста. Защо ли???

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 10 мар 2009 14:46

А според мен става въпрос за някаква сериозна схема за застрахователни измами по оста Италия - България, където има доста замесени и то на отговорни позиции :?:
Иначе няма как колата първо да напусне Италия, да влезне спокойно в БГ, да виси в Автокъща, да се регистрира безпроблемно в КАТ, това всичкото в рамките на месеци :idea: и чак след това изведнъж да се окаже, че колата се издирва по интерпол, като крадена :screwy
Това просто не може да е случайно :!:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 10 мар 2009 16:57

evgenyh написа:А според мен става въпрос за някаква сериозна схема за застрахователни измами по оста Италия - България, където има доста замесени и то на отговорни позиции :?:
Иначе няма как колата първо да напусне Италия, да влезне спокойно в БГ, да виси в Автокъща, да се регистрира безпроблемно в КАТ, това всичкото в рамките на месеци :idea: и чак след това изведнъж да се окаже, че колата се издирва по интерпол, като крадена :screwy
Това просто не може да е случайно :!:

и на мен така ми се чини ... като автокъщата няма начин да не е в бизнеса, щом продаде колата се обажда на авера в Италия да я обяви за крадена ... те тия коли с какви документи пътуват до БГ, как се пазаруват там ? Рискована схема за евтини коли, странна работа

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”