ABU двигателя добър ли е
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ABU .Двигателя добър ли е
добър е колкото всеки един двигател................ 

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
luboveliki написа:добър е колкото всеки един двигател................
.....за мощността и кубатурата си

- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nikolai_an написа:luboveliki написа:добър е колкото всеки един двигател................
.....за мощността и кубатурата си![]()
естествено,че неможе и дума да става за сравнение с якои от по-мощните!!!
Може...може и още как...слабо място според мен е максималната му скорост......преди час успешно се опъна на пасат с 2Е мотор...до скорост 140 км...голфа води с 30-40 метра при права отсечка около 2-3 км. дълга.....после пасата ме настигна и подмина...но до первия километър го направих точка в огледалото ,и пасата и голфа са на бензин.....то аз и нямам газова уредба ...само 100 октана бензин......но това не е най-важното....за мен важното е че е пъргав и гори малко...тука е много силен абу-то даже май няма конкуренция
- traficanta
- Автомобил:
- Двигател:
кола,жена и телевизор е квото случи т.е. и мерцедес S да земеш си е се тая колко и да избираш винаги може да те изненада неприятно
- panasonicsds
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
прав си повечето писали коментари по темата не са карали автомобил с такъв двигателМилослав написа:А бре ясна е работата, добре че сме по-малко та не може да ви "скочим"
М/у другото много се дразня на такива изказвания стил "бегай далече и т.н.", ама ко да се прави разни хора разни идеали.
Мисля че ако двг е гледан ако ще не ABS, ами SBA да е той ще те слуша и обратно - ако ще АБС да е ако не се грижиш за него - забрави.
Не знам дали АБУ е склонен към прегряване или по скоро е по-топъл двигател.
И не знам също така колко от гореизказалите се са карали и поддържали АБУ мотор, за да се изказват толкова компетентно и крайно.
Просто мнение - не се заяждам с никой
та камоли да имат впечетления от него ама кво да прайш разбиратели колкото искаш неказвам че е най добрия двигател но няма ли поддръжка един двигател и мерцедес да е ще даде фира пичове моя е ABU за 5 години само маслото съм му сменял така че зависи колко хилядарки има колата а те много рядко са под 200000 хиляди това е мое мнение
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
А да не почваме да сравняваме разход... АБУ-то е ЦАР! Един мой съученик има Г3 АБС 1.8 90кс и му харчи баячка - около 12 градско бензин с нормално каране. Мойта каручка , която е по-тежичка от Голфа(незнам точно с колко), с АБУ ми "изпива" 8 - 8.5 "кела" газ градско и 6.5 - 7.0 извънградско при нормално каране, а при зверски тормоз над мотора повече от 14 - 15 литра не скача. Мога само да кажа "евалата" на машинката за тънкажната поддръжка и за икономийката. 

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
qNkOo написа:А да не почваме да сравняваме разход... АБУ-то е ЦАР! Един мой съученик има Г3 АБС 1.8 90кс и му харчи баячка - около 12 градско бензин с нормално каране. Мойта каручка , която е по-тежичка от Голфа(незнам точно с колко), с АБУ ми "изпива" 8 - 8.5 "кела" газ градско и 6.5 - 7.0 извънградско при нормално каране, а при зверски тормоз над мотора повече от 14 - 15 литра не скача. Мога само да кажа "евалата" на машинката за тънкажната поддръжка и за икономийката.
На твоя приятел нещо мотора му не е в ред ,настройката особенно да гори толкова бензин и то в Добрич.Моето Венто с такъв двигател 1.8 АБС ми гори газ към 10л. в гр.Ст.Загора.Така че стига сте оплювали най-добрия може би мотор на VW.

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:

jagler написа:qNkOo написа:А да не почваме да сравняваме разход... АБУ-то е ЦАР! Един мой съученик има Г3 АБС 1.8 90кс и му харчи баячка - около 12 градско бензин с нормално каране. Мойта каручка , която е по-тежичка от Голфа(незнам точно с колко), с АБУ ми "изпива" 8 - 8.5 "кела" газ градско и 6.5 - 7.0 извънградско при нормално каране, а при зверски тормоз над мотора повече от 14 - 15 литра не скача. Мога само да кажа "евалата" на машинката за тънкажната поддръжка и за икономийката.
На твоя приятел нещо мотора му не е в ред ,настройката особенно да гори толкова бензин и то в Добрич.Моето Венто с такъв двигател 1.8 АБС ми гори газ към 10л. в гр.Ст.Загора.Така че стига сте оплювали най-добрия може би мотор на VW.
хаиде стига сте спорили!всичко зависи от състоянието на колата,размер гуми,джанти,стил на каране........наи добър и наи лош мотор

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
карам саштият мотор и сам супер доволен!Ако е писано ште се скапе,но засега е супер!!може да са скапани мотори,но го карам трета година и не сам пипнал ништо.Така че нямам право да го плюя!на 10 000 км маслото е в норма.между 6 и 8 гори газ.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Казвате,4е са склонни кам прегряване??Това лято ходих на кръстова гора.Беше адска жега,и сериозно се притесних.Колата загря доста,и до мен 2 коли си хвърлиха водата.Слава богу АБУ то се справи.За мен по голям проблем ,мисля 4е е стъпковия мотор.Там маи нештата не са както трябва ,заштото доста хора се оплакват
Колеги,
супер тема, малко по-разлигавена от спам, но какво реално мислите да речем за 2е или абф? Аз имах 2е в продължение на 5 години и освен, че смених гарнитурна на капака и смесих вода и масло (по лично моя грешка) друго не съм правил по двигателя. За разход не искам да говоря.. колкото повече натискаш, толкова повече харчи, нормално е! С един резервоар извънградско съм изминавал почти 800км. е и какво от това... (този разход достигнах при тест и с много нерви да отбележа) Сега съм с АБФ и до момента забележките са ми, че е по-шумен от 2е. Разход пак зависи, крака колко тежи все пак! Не мога да кажа колко е дуракоустойчив, но бих искал да разбера мнение от колеги, които се грижат добре за такъв мотор. Та, говорите, че абс е много хубав, това от личен опит за масово потребление ли е или?
супер тема, малко по-разлигавена от спам, но какво реално мислите да речем за 2е или абф? Аз имах 2е в продължение на 5 години и освен, че смених гарнитурна на капака и смесих вода и масло (по лично моя грешка) друго не съм правил по двигателя. За разход не искам да говоря.. колкото повече натискаш, толкова повече харчи, нормално е! С един резервоар извънградско съм изминавал почти 800км. е и какво от това... (този разход достигнах при тест и с много нерви да отбележа) Сега съм с АБФ и до момента забележките са ми, че е по-шумен от 2е. Разход пак зависи, крака колко тежи все пак! Не мога да кажа колко е дуракоустойчив, но бих искал да разбера мнение от колеги, които се грижат добре за такъв мотор. Та, говорите, че абс е много хубав, това от личен опит за масово потребление ли е или?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ето и моето мнение за АБУ. От около 8 месеца в колата ми беше присадено АБУ-сърце, преди това беше 1.3 ХК, стария Мк1 мотор го водят. Разликата във вървежа е от земята до небето просто, при все, че АБУ-то е карбураторитизирано с 2Е3 от стария ми мотор... Като разход ми гори повечко, но го отдавам на термостата, който е за смяна и на нуждата от правилна центровка... Да речем към момента ми гори градско за Стара Загора към 12-13 на 100 газ, но на моменти я карам в лютеницата, като ме ядоса някой тарикат... Наскоро исках да демонстрирам на познат как "дърпа" "новият" мотор. Беше влажно времето, пътят беше разлигавен доста... смачках педала на газта и... колата взе да подскача буквално, този сЕмсЕт и пеТ коньов пауър прави предницата да подскача като на американските лоурайдЕри
, честно казано и малко се поуплаших, колега наскоро сменя скоростна кутия, заради смлян диференциал от подобно изпълнение... Очаквах да завърти гуми, а тя просто подскачаше и не можеше да зацепи
Купето - забравих да го спомена 900-килограмова Джета с 4 врати...

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
178 км. съм вдигал с ABU-то,макар че по каталог му дават 168км максиум!както щете го тълкуваите,които невярва може да доиде и да се убеди лично... 

- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
nikolai_an написа:178 км. съм вдигал с ABU-то,макар че по каталог му дават 168км максиум!както щете го тълкуваите,които невярва може да доиде и да се убеди лично...
С мойто Венто вдигнах миналата седмица 183-4 км/ч по пътя Варна-Добрич

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”