ABU двигателя добър ли е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Re: ABU .Двигателя добър ли е

Мнениеот luboveliki » Съб 07 фев 2009 20:25

добър е колкото всеки един двигател................ :да:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 07 фев 2009 21:42

luboveliki написа:добър е колкото всеки един двигател................ :да:

.....за мощността и кубатурата си :да: :да: естествено,че неможе и дума да става за сравнение с якои от по-мощните!!!

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 07 фев 2009 23:02

nikolai_an написа:
luboveliki написа:добър е колкото всеки един двигател................ :да:

.....за мощността и кубатурата си :да: :да: естествено,че неможе и дума да става за сравнение с якои от по-мощните!!!

Може...може и още как...слабо място според мен е максималната му скорост......преди час успешно се опъна на пасат с 2Е мотор...до скорост 140 км...голфа води с 30-40 метра при права отсечка около 2-3 км. дълга.....после пасата ме настигна и подмина...но до первия километър го направих точка в огледалото ,и пасата и голфа са на бензин.....то аз и нямам газова уредба ...само 100 октана бензин......но това не е най-важното....за мен важното е че е пъргав и гори малко...тука е много силен абу-то даже май няма конкуренция

Потребителски аватар
traficanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот traficanta » Нед 08 фев 2009 13:41

кола,жена и телевизор е квото случи т.е. и мерцедес S да земеш си е се тая колко и да избираш винаги може да те изненада неприятно

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Пон 09 фев 2009 15:43

и от мен един глас за АБУ-то

Потребителски аватар
panasonicsds
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот panasonicsds » Пон 09 фев 2009 19:04

Милослав написа:А бре ясна е работата, добре че сме по-малко та не може да ви "скочим" :)
М/у другото много се дразня на такива изказвания стил "бегай далече и т.н.", ама ко да се прави разни хора разни идеали.
Мисля че ако двг е гледан ако ще не ABS, ами SBA да е той ще те слуша и обратно - ако ще АБС да е ако не се грижиш за него - забрави.
Не знам дали АБУ е склонен към прегряване или по скоро е по-топъл двигател.
И не знам също така колко от гореизказалите се са карали и поддържали АБУ мотор, за да се изказват толкова компетентно и крайно.
Просто мнение - не се заяждам с никой :)
прав си повечето писали коментари по темата не са карали автомобил с такъв двигател
та камоли да имат впечетления от него ама кво да прайш разбиратели колкото искаш неказвам че е най добрия двигател но няма ли поддръжка един двигател и мерцедес да е ще даде фира пичове моя е ABU за 5 години само маслото съм му сменял така че зависи колко хилядарки има колата а те много рядко са под 200000 хиляди това е мое мнение

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Пет 13 фев 2009 16:05

А да не почваме да сравняваме разход... АБУ-то е ЦАР! Един мой съученик има Г3 АБС 1.8 90кс и му харчи баячка - около 12 градско бензин с нормално каране. Мойта каручка , която е по-тежичка от Голфа(незнам точно с колко), с АБУ ми "изпива" 8 - 8.5 "кела" газ градско и 6.5 - 7.0 извънградско при нормално каране, а при зверски тормоз над мотора повече от 14 - 15 литра не скача. Мога само да кажа "евалата" на машинката за тънкажната поддръжка и за икономийката. :beer

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 13 фев 2009 16:52

qNkOo написа:А да не почваме да сравняваме разход... АБУ-то е ЦАР! Един мой съученик има Г3 АБС 1.8 90кс и му харчи баячка - около 12 градско бензин с нормално каране. Мойта каручка , която е по-тежичка от Голфа(незнам точно с колко), с АБУ ми "изпива" 8 - 8.5 "кела" газ градско и 6.5 - 7.0 извънградско при нормално каране, а при зверски тормоз над мотора повече от 14 - 15 литра не скача. Мога само да кажа "евалата" на машинката за тънкажната поддръжка и за икономийката. :beer

На твоя приятел нещо мотора му не е в ред ,настройката особенно да гори толкова бензин и то в Добрич.Моето Венто с такъв двигател 1.8 АБС ми гори газ към 10л. в гр.Ст.Загора.Така че стига сте оплювали най-добрия може би мотор на VW. :wink:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 14 фев 2009 14:54

:012:
jagler написа:
qNkOo написа:А да не почваме да сравняваме разход... АБУ-то е ЦАР! Един мой съученик има Г3 АБС 1.8 90кс и му харчи баячка - около 12 градско бензин с нормално каране. Мойта каручка , която е по-тежичка от Голфа(незнам точно с колко), с АБУ ми "изпива" 8 - 8.5 "кела" газ градско и 6.5 - 7.0 извънградско при нормално каране, а при зверски тормоз над мотора повече от 14 - 15 литра не скача. Мога само да кажа "евалата" на машинката за тънкажната поддръжка и за икономийката. :beer

На твоя приятел нещо мотора му не е в ред ,настройката особенно да гори толкова бензин и то в Добрич.Моето Венто с такъв двигател 1.8 АБС ми гори газ към 10л. в гр.Ст.Загора.Така че стига сте оплювали най-добрия може би мотор на VW. :wink:

хаиде стига сте спорили!всичко зависи от състоянието на колата,размер гуми,джанти,стил на каране........наи добър и наи лош мотор :screwy всичко е индивидуално,естествено че когато нещо е пуснато по-късно то е доосъваршенствано от предходното с денденции за по-добро,но наи важното е състоянието на мотора и как е експлоатиран затова стига вече с наи-лошия и наи добрия,като искате наи добрия мотор за голф вземети си голф6,предполагам че и тук ще възникнат спорове дали ABS-a,AFN-a и други неса по-добри,но то е ясно.....за всеки неговото е доволно :012: ,има ли възможност-по добро винаги ще се намери....

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 мар 2009 17:14

карам саштият мотор и сам супер доволен!Ако е писано ште се скапе,но засега е супер!!може да са скапани мотори,но го карам трета година и не сам пипнал ништо.Така че нямам право да го плюя!на 10 000 км маслото е в норма.между 6 и 8 гори газ.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 20 мар 2009 19:09

Казвате,4е са склонни кам прегряване??Това лято ходих на кръстова гора.Беше адска жега,и сериозно се притесних.Колата загря доста,и до мен 2 коли си хвърлиха водата.Слава богу АБУ то се справи.За мен по голям проблем ,мисля 4е е стъпковия мотор.Там маи нештата не са както трябва ,заштото доста хора се оплакват

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Пет 20 мар 2009 20:53

Колеги,

супер тема, малко по-разлигавена от спам, но какво реално мислите да речем за 2е или абф? Аз имах 2е в продължение на 5 години и освен, че смених гарнитурна на капака и смесих вода и масло (по лично моя грешка) друго не съм правил по двигателя. За разход не искам да говоря.. колкото повече натискаш, толкова повече харчи, нормално е! С един резервоар извънградско съм изминавал почти 800км. е и какво от това... (този разход достигнах при тест и с много нерви да отбележа) Сега съм с АБФ и до момента забележките са ми, че е по-шумен от 2е. Разход пак зависи, крака колко тежи все пак! Не мога да кажа колко е дуракоустойчив, но бих искал да разбера мнение от колеги, които се грижат добре за такъв мотор. Та, говорите, че абс е много хубав, това от личен опит за масово потребление ли е или?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 20 мар 2009 21:50

Ето и моето мнение за АБУ. От около 8 месеца в колата ми беше присадено АБУ-сърце, преди това беше 1.3 ХК, стария Мк1 мотор го водят. Разликата във вървежа е от земята до небето просто, при все, че АБУ-то е карбураторитизирано с 2Е3 от стария ми мотор... Като разход ми гори повечко, но го отдавам на термостата, който е за смяна и на нуждата от правилна центровка... Да речем към момента ми гори градско за Стара Загора към 12-13 на 100 газ, но на моменти я карам в лютеницата, като ме ядоса някой тарикат... Наскоро исках да демонстрирам на познат как "дърпа" "новият" мотор. Беше влажно времето, пътят беше разлигавен доста... смачках педала на газта и... колата взе да подскача буквално, този сЕмсЕт и пеТ коньов пауър прави предницата да подскача като на американските лоурайдЕри :Mr Green Fun :screwy , честно казано и малко се поуплаших, колега наскоро сменя скоростна кутия, заради смлян диференциал от подобно изпълнение... Очаквах да завърти гуми, а тя просто подскачаше и не можеше да зацепи :banghead: Купето - забравих да го спомена 900-килограмова Джета с 4 врати...

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пет 20 мар 2009 22:17

178 км. съм вдигал с ABU-то,макар че по каталог му дават 168км максиум!както щете го тълкуваите,които невярва може да доиде и да се убеди лично... :banana

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Чет 28 май 2009 22:37

nikolai_an написа:178 км. съм вдигал с ABU-то,макар че по каталог му дават 168км максиум!както щете го тълкуваите,които невярва може да доиде и да се убеди лично... :banana

С мойто Венто вдигнах миналата седмица 183-4 км/ч по пътя Варна-Добрич :) . Койт' ще да вярва - аз нали си знам. Да не забравя да спомена, че от кухата ми саксия сменях наскоро съединител (притискателен диск + феродов + аксиален лагер + жило). Сега някой супер разбирач ще каже , че нямам аксиален лагер, а муфа... Да ама НЕ! Мога да приложа снимков материал ;). Както и да е - ремонта дойде от вилката на съединителя - счупи се , вследствие на втвърдяването на демпферните пластини, което пък става от прегряване при фортуци :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”