Промяна на собственосТ на мпс-усложнение.
Промяна на собственосТ на мпс-усложнение.
Предстои ми закупуването на автомобил , но има едно усложнение - автомобилът е със софийска регистрация , но не е минал прегледа на канала и е с временен талон и голям талон. Мисълта ми е, първо, така възможно ли е прехвърлянето, второ аз ще имам ли право да я мина през канала и трето, тези временни талони предпполагам имат краткосрочна валидност и вероятно е изтекъл (от миналата година е) и ще има ли висока глоба за това? Ако има някой по-навътре с нещата да ми каже с 2-3 думи за какво ще иде реч.
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Промяна на собственос на мпс-усложнение.
Как така е със софийска регистрация а не е минал канал?Или искаш да кажеш че е с временни(транзитни) номера.
Re: Промяна на собственосТ на мпс-усложнение.
Не, със софийски си е , но няма малък талон, с временен някакъв и голям талон си има, върналия са я защото нямала зимни гуми.
- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
Тук има някаква шашма. Или регистрират или не 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Работата е следната - няма никаква шашма :
-когато отидеш с кола да я регистрираш и не успееш да минеш през канала заради технически проблем по колата ти изадават голям талон,слагат ти номера и ти дават временен талон със срок 30 дни за да се движиш.Малкия талон и прегледа остават при тях.След тези 30 дни си длъжен да отидеш пак и пак през канала за да са сигурни,че си оправил проблема и след това чак ти дават малкия талон и прегледа за колата.
Това се прави с цел понеже ако ти дадат всичко без прегледа ти може да отидеш при първия идиот и да си я минеш на преглед със сериозен технически проблем...точно заради това ти ти задържат малкия талон на колата - за да са сигурни,че ще отидеш да си го вземеш.
Съотетно ако не се справиш за 30 дни (както стана с мен) отидох да ми удължат временния талон с още 10 или 15...след което вече си оправих проблема и си минах през канала и си получих и малкия талон и прегледа за колата.
Най-правилните действия са да се оправи малкия талон (да се мине през канала и да се вземе) за да нямаш проблем спосле с регистрацията - трябва да върнеш в КАТ малкия талон и големия при смяна на собственост (а ти няма да имаш малкия).Може и да не е проблем с временния ама нямам идея за това - не ми се е случвало.
Успех!
-когато отидеш с кола да я регистрираш и не успееш да минеш през канала заради технически проблем по колата ти изадават голям талон,слагат ти номера и ти дават временен талон със срок 30 дни за да се движиш.Малкия талон и прегледа остават при тях.След тези 30 дни си длъжен да отидеш пак и пак през канала за да са сигурни,че си оправил проблема и след това чак ти дават малкия талон и прегледа за колата.
Това се прави с цел понеже ако ти дадат всичко без прегледа ти може да отидеш при първия идиот и да си я минеш на преглед със сериозен технически проблем...точно заради това ти ти задържат малкия талон на колата - за да са сигурни,че ще отидеш да си го вземеш.
Съотетно ако не се справиш за 30 дни (както стана с мен) отидох да ми удължат временния талон с още 10 или 15...след което вече си оправих проблема и си минах през канала и си получих и малкия талон и прегледа за колата.
Най-правилните действия са да се оправи малкия талон (да се мине през канала и да се вземе) за да нямаш проблем спосле с регистрацията - трябва да върнеш в КАТ малкия талон и големия при смяна на собственост (а ти няма да имаш малкия).Може и да не е проблем с временния ама нямам идея за това - не ми се е случвало.
Успех!
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
да си сложат зимни гуми и да минат на преглед, и тогава се разплащате.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно така. Да си оправят поблема с КАТ, и след това я купуваш. Няма ти да им береш гайлето. Естествено, ако е много евтин автомобила, може и да си заслужава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пълни глупости! В България няма закон, който да те задължава дали да караш със зимни или летни гуми. Има изискване за дълбочина на протектора! На това временно талонче пише за какво е спрян от движение, така че можеш спокойно да прочетеш. Иначе минавате нотариус с големия талон - няма пречки за прехвърляне на собствеността. Но прочети внимателно за какво е спрян от движение автомобила! Това със липсата на зимни гуми със сигурност не е! Има нещо друго! Щом получават голям талон, значи проблема не е в документи, а е чисто технически: ударен детайл, корозия, неправилно работеща спирачна или отделителна система, промени в конструкцията и т.н. Ако извършите сделката - естествено че имаш право да я представиш на канала - нали си вече собственик. Глобата пада, тъй като собственика е друг - по закон трябва да представиш автомобила в 14 дневен срок в КАТ, когато е със номера от твоя окръг може и без колата, но в твоя случай няма това как да стане!
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С мен така се заяде чичката на канала за ръчната и не минах техническия преглед. Издаде ми се временен талон за движение (голям зелен) с който имах право да карам 1 месец, като под каране се разбираше продвижване до сервиз. Оправих ръчната, отидох минах си на канала и ми издадоха малкия талон. Това е. Продавача да я оправя, защото не се знае точно за какво са я върнали 

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Абослютно правилно.fastanddrift написа:Пълни глупости! В България няма закон, който да те задължава дали да караш със зимни или летни гуми. Има изискване за дълбочина на протектора!
В момента законът е такъв.
Много се ядосвам, когато по новините започнат да "реват", че ще има глоби за водачи без зимни гуми.

А това, че нашите законодатели са за кладата е ясно на всички...
- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
emohrisstov написа:С мен така се заяде чичката на канала за ръчната и не минах техническия преглед. Издаде ми се временен талон за движение (голям зелен) с който имах право да карам 1 месец, като под каране се разбираше продвижване до сервиз. Оправих ръчната, отидох минах си на канала и ми издадоха малкия талон. Това е. Продавача да я оправя, защото не се знае точно за какво са я върнали
И при мен беше абсолютно същия проблем. Според чичката едното колело държало по малко на ръчна и неможело така. Само дето нямах никакво време да ходя по сервизи и още на другия ден чрез познат и съответно 20 лева за чичката ръчната се беше беше оправила и държеше. След като минах на канала отидох в сградата където се вадят книжки и се получават актове и си получих и малкото талонче.
А относно ръчната проблема си го реших сам след като прочетох във форума. Просто не беше натегната достатъчно. Сега си хваща перфекто и ако знаех тогава още на място щях да оправя проблема и да не ходя втори път до КАТ.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”