Премахване на EGR-valve

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Вто 03 юли 2007 20:32

Има я само на едно място тая спирала в Лада и се именува искрогасител.Не се продава като резервна част.Не е маслоотделител,утаител или т.н.Евентуално от морга ама то вече лади в моргите няма.Моята спирала изгни и я изхвърлих на парчетата.Нито се запалих нито маслото започна да изчезва.
Много мисли ми е е вкарвало маслоотделянето и при Ладата и сега но май най доброто решение си е чисто нов автомобил иначе .. преглъщаме.

denvas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denvas » Вто 03 юли 2007 23:22

има струва 1лев но се сменя на 2год заради конденза

plamen_yo81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_yo81 » Пет 13 юли 2007 11:20

Моя го нямаше като купих колата :roll: беше сложено затапено маркуче маркуче

Потребителски аватар
VAG-fen
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот VAG-fen » Пон 02 мар 2009 21:33

niks76 написа:
TDI-RS написа:това нещо как може да се промени - софтуеърно или с пластинка за ограничаване
зна4и пластмасовия вакуум от снимката е достатъ4но само да му извадиш марку4ето за проба и да го затапиш(самото маркУ4е)и после караш-ако не притрисва при загасване ,направо или го оставяш така или развивиш клапата от вътре на EGR и пак зака4аш марку4ето на вакуума :wink:
Да питам и аз имам едно цапане с масло от ЕГР клапана което много ме дразни,мотора е ПД, AJM клапата ще я разкарам от мястото и още утре сутрин ама аджеба теча на масло от вакум клапана ще спре ли или трябва да му завия болче 4мм да спре. И тоя мотор има ли филтър на картерните пари,че днес търсих ама не намерих,има само толообменник под филтъра на маслото,а като поръчах в магазина ми пратиха гърловинката за капачката на маслото вместо очаквания филтър!!!

Потребителски аватар
VAG-fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Премахване на EGR-valve

Мнениеот VAG-fen » Вто 10 мар 2009 21:00

Проблема с ЕГР решен,в сервиза намерих същия захвърлен и го смених а стария беше позацапан доста!!!А филтър картерни пари така и не открих !!!

stoilkov81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoilkov81 » Пон 23 мар 2009 23:02

от прочетеното до тук да уточним с една дума полезно е да се изолира ЕГР-клапана или не е полезно че към края темата се разми малко

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 24 мар 2009 0:17

полезно е

тука е описано, ако ти се чете давай

http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=14

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Пон 05 апр 2010 22:03

Аз искам да попитам,не е ли най добре да се сложи нов егр клапан и вси4ко да е ок.Толкова ли пари струва.

Последна промяна от BRANDENBURG на Сря 07 апр 2010 21:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
SSS666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SSS666 » Пон 05 апр 2010 22:30

аз бях решил да го затапвам защото колата нямаше достатъчно мощност , но като го свалих го пробвах с вакум и клапанчето си отваряше и затваряше нормално след това го почистих и пак го монтирах но не посмях да го затапя . по късно се разбра че колата не върви заради дебитометъра , тъка че първо се обидете къде е проблема и тогава действайте .

Потребителски аватар
niko_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko_77 » Сря 07 апр 2010 14:52

Моя ЕГР спря да цапа вече мотора, затапих му малките отворчета, а отдолу на колектора, затапих с ламарина 4мм. :D. Преди 6 месеца ЕГР взе да пръска и да маже около него през двете малки отворчета. Като го свалих имаше много мизерия по клапана и малко по-малко по колектора, но и него го свалих за почистване. Направиха ми един фланец, но не съм го слагал още, че ми трябва и един маркуч и ще го изхвърля целия ЕГР, че ме дразни нещо. Откачил съм вакуума на клапата за меко гасене на мотора, никаква разлика не намирам като гасте без нея, така че няма да ми липсва.

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Сря 07 апр 2010 18:58

BRANDENBURG написа:Аз искам да попитам нее ли наи добре да се слойи нов егр клапан и вси4ко да е ок.Толкова л ипари струва.

Колега преди време бях питал, нещо около 350 лв. грубо казано , не помня точно но е някаде там.

Потребителски аватар
The_Game
Автомобил: Golf IV
Двигател: ALH 1999

Мнениеот The_Game » Сря 07 апр 2010 19:35

Добре де а като ги затапите не виу ли загряват колите по-бавно, мен само тва ме възпира. Веднъж му намалих стойностите с ВАГА и загря много по-бавно, но може проблема да е в мен :wink:

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Сря 07 апр 2010 21:50

The_Game написа:Добре де а като ги затапите не виу ли загряват колите по-бавно, мен само тва ме възпира. Веднъж му намалих стойностите с ВАГА и загря много по-бавно, но може проблема да е в мен :wink:

само PD загрява малко по-бавно на място,а в движение разликата не я усещам поне аз

Потребителски аватар
Trimontcium
Автомобил: А6
Двигател: AWT

Мнениеот Trimontcium » Пон 17 май 2010 19:54

Добре де, моя тръгнах да го рекалибрирам, само че не дава петцифрени стойности а стойност 128... успях да я кача на 154 и немога повече... показанията отидоха от 250mg/R на 340mg/R пише в нета, че може и до 370... ама не ми дава повече... идеи?

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот valerius » Чет 20 яну 2011 12:48

идеята много ми допада. ще пробвам! Изолирал сам ЕГР-а, остана да премахна и маслото от колекторите.

niks76 написа:на лада и жигули ,тая спирала я има на две места:на входа на капака на въздушния филтър и на изхода на блока на мотора за вентилация на газовете в мотора :wink:

Въпросната джиджавка я намерих в магазин за ЛАДА. Ето какво се получи:
20012011056.jpg

Остана да проверя ефекта.

Върни се в “Дизелови агрегати”