VW Tiguan

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Angelin Georgiev
Автомобил:
Двигател:

VW Tiguan

Мнениеот Angelin Georgiev » Сря 28 яну 2009 19:47

Здравейте!
Решил съм да сменя семейния автомобил с 4х4 СУВ, като се двуумя между горе изписания и Тойота Рав 4. Изчел съм всичко написано в "Автобилд" и "Аутомотор и спорт". Насочил съм се към дизелови моторизации(140- 136 конски сили). Бих искал собствениците на Тигуан 2.0 ТДИ (автоматик- ръчна скоростна кутия) да споделят впечатленията си от експлоатацията на автомобила: надеждност; проблеми през първата година(детски болести); реален разход на гориво.
Вашето мнение за новите цени на VW.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VW Tiguan

Мнениеот eos » Сря 28 яну 2009 20:39

Е какви детски болести на кола на една година.А и между другото има доста теми за Тигуан:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... ght=tiguan

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... an&start=0

Има и още като напишеш в търсачката tiguan mhihi

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 28 яну 2009 21:23

Бащата купи Тигуан на скоро.
За сега грешка няма. Разхода в момента е около 6.7-8/100 градско (за Варненски трафик говоря). Колата е на 4500км все още и впечатленията ни досега са само позитивни.

Jmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jmok » Съб 31 яну 2009 22:53

Ако ти се чете на английски:

http://www.mytiguan.com/

http://forums.vwvortex.com/zeroforum?id=970

Не им се връзвай много на проблемите! Те там на запад са малко малоумни... :-)

Казват, че дизела с ръчни скорости бил доста икономичен! За разхода може да провериш тук:

http://www.spritmonitor.de/en/overview/50-Volkswagen/1045-Tiguan.html?fueltype=1&constyear_s=1985&power_s=100&power_e=120&minkm=600

Аз лично си избрах Tiguan от всички, които гледах/тествах, а те са: Grand Vitara, X-Trail, RAV4, Forester, Outlander, Captiva и Antara. Дълго е да обяснявам защо избрах Тигуан, но се чудех около пет месеца! И чакам вече 5 месеца да пристигне!

За цените, 7% нагоре докато другите свалят ми звучи странно. Но пък може би VW правят отстъпки - 5-10%! То и инфлацията за 2008 е май към 12%, така че все едно няма увеличение :-)

Успех с избора!

Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Мнениеот kickdown » Нед 01 фев 2009 18:21

Angelin Georgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Angelin Georgiev » Пет 06 фев 2009 21:27

Благодаря за изпратените отговори!
На мен също ми беше трудно сравнението между Тигуан и Форестър.Прочетох мненията в западните форуми за Тигуан, но не намирам изказани впечатления от експлоатацията на автомобила.Предимно се пише за избора на модела.При толкова много оплаквания в Америка, Англия и други държави как така няма едно оплакване от Тигуан в България?
Може би собствениците на автомобила не са членове на форума или не желаят да споделят впечатленията си?

Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Мнениеот kickdown » Нед 08 фев 2009 15:06

Моя Тигуан е от втората производствена серия. Досега единствените проблеми са: Изпадна ми капачката на една от пръскалките на фаровете (при около 160км/ч на магистралата), някой ми сви капачката на пръскалката на задната чистачка, отчупи се малко парче от една вътрешна лайстна на шофьорската врата и имаше сервизна акция за закрепване на един незатегнат елемент. Това за 1 година и 17 000км. Купен е чисто нов от Сакар Ауто. Други проблеми не е имала, поне мойта кола.

pacho_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho_d » Нед 08 фев 2009 21:23

Моя да чукна на дърво до сега близо 12 000 км. не ми е правил парчера . Дразни ме едно скърцане което вчера с подпъхване на една гума уж се оправи ама да видим ...

Но какво стана : в началото на зимата си купих 4 джанти DEZENT N и 4 гуми BF Goodrich WINTER SLALOM - колата се наложи да ходи 4 пъти на баланс за 4 000 км. , не ми издържаха нервите и на 31.01.09 - по средата на зимата дето има една дума си сложих оригиналните гуми с летни джанти и сега колата спи на пътя . Немога да си обясня как така гумите се разбалансират - оставих ги както са комплект от тоя който ги купих и чакам да кажат какво ще правим .

Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 24 фев 2009 17:53

Следващият път просто си купи оригинални джанти за Tiguan и няма да имаш проблем. Отделно доста гуми имат навика да се "кривят", но в случая го отдавам на марката на джантите. Има защо оригиналните неща да струват толкова.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 25 фев 2009 0:59

Sir T написа:Следващият път просто си купи оригинални джанти за Tiguan и няма да имаш проблем. Отделно доста гуми имат навика да се "кривят", но в случая го отдавам на марката на джантите. Има защо оригиналните неща да струват толкова.

много то4но казано :!:

pacho_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho_d » Пон 09 мар 2009 21:27

Sir T , понеже вместо да взема 4 - тенекиики за 500 лв взех за 600 лв - 4 лети джанти ... и пак ги балансирах но при един приятел който така доста скъпи коли обува и нещата се оправиха ... за сега няма проблем . Балансира ги и ОК , за сега го отдавам на това , че на другите гумаджии нещо баланс-машините не са били в ред .

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 10 мар 2009 8:51

Дано си решил проблема, но принципно има защо 4 ламаринки (оригинални) да са 500 лв, а 4 лети джанти да са 600 и то не е в полза на качеството. Аз лично имам неприязън към всичко не-оригинално и не-проектирано от производителя за колата, включително и джанти. Лошото е, че нашия пазар е залят от ниско-качествени джанти, които са като кашкавал за нашите пътища. Колите изглеждат визуално добре, но първата дупка е равна на кривина. Оригиналните джанти са доста по-скъпи, но са и много по-здрави. Ако толкова държим на лети джанти за зимата, самите вносители дават тук-таме по някоя изгодна оферта преди началото на сезона или след края и може да се възползва човек от нея. Миналата седмица гледах оригинални 18 цолови джанти за BMW X5/X6 с чисто нов Dunlop SP Wintersport M3 runflat при това - компект четирите гуми с четирите джанти за 1200 лв. Само едната джанта струва повече. Гумите бяха пресни от началото на зимата производство .. перфектната оферта.

pacho_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho_d » Вто 10 мар 2009 21:38

Ами за сега е ОК . Инак да ти кажа джантите са си супер прави , нямат проблем.Проблема каза момчето,че е в гумите. Трите са с баланс около 30 до 40 грама а четвъртата с над 100 . Майстора вика , че това е ненормална работа на нови гуми такъв баланс е :banghead: :banghead: :banghead: . Каза ми да ги покарам и ако реша , че не ги искам да ида и да взема други гуми за другия сезон а тези ще ги продаде . Така смятам и да направя.А междувременно ще питам аз при нашия дилър за неква промоция за която пишеш , така и така след 2000 км правя 15 000 и ще ходя за първи сервиз ...

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 11 мар 2009 7:44

pacho_d написа:Ами за сега е ОК . Инак да ти кажа джантите са си супер прави , нямат проблем.Проблема каза момчето,че е в гумите. Трите са с баланс около 30 до 40 грама а четвъртата с над 100 . Майстора вика , че това е ненормална работа на нови гуми такъв баланс е :banghead: :banghead: :banghead: . Каза ми да ги покарам и ако реша , че не ги искам да ида и да взема други гуми за другия сезон а тези ще ги продаде . Така смятам и да направя.А междувременно ще питам аз при нашия дилър за неква промоция за която пишеш , така и така след 2000 км правя 15 000 и ще ходя за първи сервиз ...

Ама то баланса идва и от джантите :) Завъртя ли САМО тях, да ти докаже, че гумите са причината?

pacho_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho_d » Чет 12 мар 2009 21:08

Да , всяка една по отделно.Така се установи , че има биене в гумата . Баланса на джантите без гуми даде 10 на 15 и като качихме 3 - те гуми даваше баланс както съм писал 30 до 40 грама ( на вътрешен + външен,на гума + джанта ) максимум и изведнъж БАМ 100 + на четвъртата ... викам :screwy :screwy :screwy нема да е ...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”