съеденителя ми отделя високо но не буксува?
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Re: съеденителя ми отделя високо но не буксува?
Въпроса не си заслужава отговор за нормално работещ съединител...моя при потегляне притриса и затова потеглям на полусъединител с повече газ но не боксува . започне ли да боксува поневоля се сменя...даваш газ на скорост а не движи.
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Мойто Г4 пък отделя точно по средата, но е ТДИ, до тук от мненията съдя че бензиновите всички отделят високо, а тди по-ниско
колеги моя го смених още като пуснах темата и сега ми отделя посредата,чисто нов колмплект лук.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен си е същата работа след смяната. Боксува си яко при потегляне, все едно се задържа на полусъединител. Ходил съм на няколко места и всички майстори казват, че съединителя си е супер. Много хубаво си работи. Е как ще е супер, като с 4 човека на баир изобщо немога да тръгна. Има ли нещо друго, което може да се направи, освен да се смени жилото(саморегулиращо), при половение, че е сменен пълен комплект съединител Sachs без да има никакъв резултат?
- Shotgun
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tzon написа:колеги моя го смених още като пуснах темата и сега ми отделя посредата,чисто нов колмплект лук.
Колко ти струваше тази операция ?

Здравейте, на Бората ми също зацепва малко преди да си доиде в горно положение.
Аз също си мислех, че е за смяна, но говорих с маистора ми и тои каза че моя двг. 2.0 8в 115к бензинка, съвдинителят му е с някаква помпа (може и да не беше точно помпа
) и няма жила и тем подобни и се кара докато почне да боксува чак тогава се сменявал
Лека и безавариина!
Аз също си мислех, че е за смяна, но говорих с маистора ми и тои каза че моя двг. 2.0 8в 115к бензинка, съвдинителят му е с някаква помпа (може и да не беше точно помпа
Лека и безавариина!
мисля че 430 лева с труда 310 взех комплекта с някаква отстъпка и останалото труд , педала сякаш стана по мен и не е високо зацепването по средата е сега а мисля че там е нормалното
Темата идва точно на време. преди 20 дни смених съединител на Г4 АКЛ 98. Отделяше много високо - не боксуваше, но ми беше трудно да врътна гуми примерно.Отделяше на 1 см преди горна мъртва точка- и това беше основната причина да предприема смяната.
Сложих LUK - притискател, феродов диск и "паничка + зегер" - точно така изглеждаше не знам как му е името на тази част но била специфична за този комплекс мотор и скоростна кутия.
Изминал съм само 400км. с новите части. Резултата е положителен.Педала е много "мазен", отделя точно на място, голям диапазон на полу-съединтел и т.н.
Скоро прочетох във форума, че колега е смиенил същите части и ефекта е бил само за 3К км., след което педала е започнал да отделя виско, отново. Надявам се при мен ефекта да е по-продължителен.
Сложих LUK - притискател, феродов диск и "паничка + зегер" - точно така изглеждаше не знам как му е името на тази част но била специфична за този комплекс мотор и скоростна кутия.
Изминал съм само 400км. с новите части. Резултата е положителен.Педала е много "мазен", отделя точно на място, голям диапазон на полу-съединтел и т.н.
Скоро прочетох във форума, че колега е смиенил същите части и ефекта е бил само за 3К км., след което педала е започнал да отделя виско, отново. Надявам се при мен ефекта да е по-продължителен.

колега като не ти харесфа че е горе просто си го натегни 
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
Да го понатегни ,но ако е със саморегулиращо се жило как да стане това ? Има ли наистина начин ? И въобще някой може ли да обясни малко повече за тези саморегулиращи се жила.Може ли просто то да не си върсши работата и затова да ми отделя съеденителя горе ? Има ли шанс ако го сменя проблема да се оправи ?
Колегата пуснал темата си е намерил единствено вярното решение.При Г4,А4,Пасат 3В/ВG,А6 почне ли да отделя горе съединителя и същевременно педала е твърд,съединителят си е категорично за смяна.Всички други приказки ,че така си отделяли горе са просто за самоуспокоение и отлагане на проблема .Отлагането на проблема води до риск от задиране на маховика и вместо да се купи само комплекта съединител с лагера за 200 лв.-300 лв.макс. се отива на пълен комплект и с демпферен маховик на цена в диапазона 600-1200 лв. според зависи откъде се купува.При саморегулиращите съединители на горепосочените автомобили едва ли някой може да усети ясно изразено буксуване като на стара жигула ,освен ако не е свършило напълно феродото,а тогава вече е късно.При мен на А4 1.8 Т имаше същите симтоми и доста време карах така и се успокоявах,че нищо му няма ,докато накрая ме издразни,че педала отделя възможно най -горе и е доста по-твърд от на стария ми пасат В3 и от на баща ми полото
,а иначе грам не буксуваше и си бягаше добре колата.Като го свалих стария съединител беше останал с дебелина по-малко от нокът.След смяната с нов си отделя по-средата и педала е мек като памук.Така,че смяна му е майката нито е скъпо нито е чак толкова сложно

-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
И все пак ако проблема не идва от самия диск. Ако жилото просто не "обира " това износване .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”