Въпреки че аз съм с ТДИ, можеби нещата са малко по-различни

.
Колата ти най-вероятно има само един датчик за температурата, говоря за температурата на двигателя, онзи който ти създава проблеми. Датчика който се намира отпред в бронята, това е датчика, който мери външната температура.
При ТДИ моторите, температурния датчик се намира на тройника. Съвсем случайно бях попаднал на информация в tdiclub, че серийно, TDI-ките излизат с черни температурни датчици, които по-вещите членове на форума, съветваха да се замени, с новата версия на датчика, която е със зелен цвят.
Дали при бензиновете нещата са точно по същия начин, немога да гадая, но като ги знаем, колко са консервативни Немците, едва ли ще измислят съвършено различен температурен датчик, за бензиновия събрат, на Голф 4 ТДИ.
В Етка можеш да откриеш точно къде се намира датчика и точно какъв е номера му. В сайта на Аутоплюс можеш да видиш каква му е цената. Моят оригинален, струваше 56лв - зелен

.
Ето това ти трябва. Ще се радвам да споделиш дали проблема с "играенето" на стрелката на температурата се е оправило при теб. При мен, вече повече от месец и вече повече от 5000км., след смяната на датчика, проблеми не съм имал

.