С какво масло карате дизелите си?
- Miro de la Valcea
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какво масло карате дизелите си?
Колеги за моята печка става ли Валволин турбо дизел 10 в 40 ???
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
daniel_falin написа:от къде го взе мобил-а за 68лв ?
в омни кар на горубляне (те са вносителите) на дребно 4 литровата туба е 55лв
за статистиката:
1Z мотор TDI 90ps вече 40 000 (100 000 - 140 000) само с MOBIL SUPER S TURBO DIESEL 10W-40 VW 505.00 полусинтетично
идва му малко в повечко маслото когато се изсипе цялата 4л туба, по време на 10 000 км преход маслото пада до урелефената част на щеката, предполагам няма нужда от доливане, но аз си му сипвам когато стане около 6-7000км 300-400 мл за да си държи нивото високо, общо взето за 30 000 съм изхабил един литър в доливания.
поздрави
някой знае ли на щеката кое е минимум кое максимум на 1Z ? на щеката има някаква грапавина и нищо друго
От сервиз в моя квартал с "безплатна смяна" при покупка от тях, именно от разликата в цената си избиват парите явно...
И колега как така му идва в повечко маслото като се изсипе цялата туба 4л? Аз доколкото знам събира 4.3 литра и сега като налях 4-те литра е малко над средата между мин и макс, за това си взех още 1 литър да го напълня до макс.
- DanataVW
- Автомобил:
- Двигател:
аз карам с мотул 10в40 мойта е 1.9тди 1з двигател и сам много доволен
-
- Автомобил:
- Двигател:
BeckoTDI написа:daniel_falin написа:от къде го взе мобил-а за 68лв ?
в омни кар на горубляне (те са вносителите) на дребно 4 литровата туба е 55лв
за статистиката:
1Z мотор TDI 90ps вече 40 000 (100 000 - 140 000) само с MOBIL SUPER S TURBO DIESEL 10W-40 VW 505.00 полусинтетично
идва му малко в повечко маслото когато се изсипе цялата 4л туба, по време на 10 000 км преход маслото пада до урелефената част на щеката, предполагам няма нужда от доливане, но аз си му сипвам когато стане около 6-7000км 300-400 мл за да си държи нивото високо, общо взето за 30 000 съм изхабил един литър в доливания.
поздрави
някой знае ли на щеката кое е минимум кое максимум на 1Z ? на щеката има някаква грапавина и нищо друго
От сервиз в моя квартал с "безплатна смяна" при покупка от тях, именно от разликата в цената си избиват парите явно...
И колега как така му идва в повечко маслото като се изсипе цялата туба 4л? Аз доколкото знам събира 4.3 литра и сега като налях 4-те литра е малко над средата между мин и макс, за това си взех още 1 литър да го напълня до макс.
в интерес на истината аз не знам кое е мин и макс на щеката ? при мен като сипя 4л тубата и цялата хлътнатина на щеката се потапя в масло
онова карираното кубче на щеката то ли е макс ?
- Kartala
- Автомобил:
- Двигател:
някой пробвал ли е с политрон

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
daniel_falin написа:...онова карираното кубче на щеката то ли е макс ?
Тази защрихована зона ти е оптимална за ниво на маслото. Аз винаги гледам да е на максимум, защото понякога (особено след 6-7000 км. пробег) маслото почва да си заминава по-бързо и се налага доливане. Ако не се усетиш навреме нивото му пада бързо - затова винаги като меря, ако не е на максимум (най-горната част на защрихованата зона) - доливам

В тази връзка - на вътрешния етикет на тубата на Motul-а пише, че: "Маслото е с удължен интервал на смяна", но никъде не пише на какви километри се сменя? Някой има ли информация по този въпрос?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Kartala написа:някой пробвал ли е с политрон![]()
![]()
аз мисля да пробвам гледах им сайта

-
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol написа:daniel_falin написа:В тази връзка - на вътрешния етикет на тубата на Motul-а пише, че: "Маслото е с удължен интервал на смяна", но никъде не пише на какви километри се сменя? Някой има ли информация по този въпрос?
до колкото знам на тоя мотул е препоръчително да се сменя на около 8000км ..
аз карам с полусинтетика валволин ..
карал съм и с Кастрол което му дават 40 000км .. ам на 12 000 и го махнах..че взе да го гълта..
общо взето за сега от кастрола маи наи доволен оставам
- buller
tarikat89 написа:до колкото знам на тоя мотул е препоръчително да се сменя на около 8000км ...
Сигурен ли си в това, което пишеш? Ако маслото с удължен интервал между смените се сменя на 8000 км., то какво остава за "нормалното" - на 5000 км. ли

-
- Автомобил:
- Двигател:
не съм сигурен затова казах .."до колкото знам"
не съм чувал хубави отзиви за тва масло.. чувъл съм че го взимат щот било по евтино..
не съм чувал хубави отзиви за тва масло.. чувъл съм че го взимат щот било по евтино..
- buller
tarikat89 написа:не съм сигурен затова казах .."до колкото знам"
Ама май вярно си говориш наизуст

Кое е евтиното в Мотул 6100 10W40 - 22 лв. литъра: http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=3697
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
Castrol EDGE TD 505.01 5W-40 Castrol EDGE 5W-30 това масло става ли за 1.9tdi afn 110ps и
Сменил съм 3 вида масла и от 3те съм доволен, Castrol Magnetic - 10w40, Fuchs и Mobil, мисля, че с Мобил-а работи най-тихо. мотора е 1.9 AFN
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
в интерес на истината аз не знам кое е мин и макс на щеката ? при мен като сипя 4л тубата и цялата хлътнатина на щеката се потапя в масло
в отговор на колегата даниел направих снимка:
в отговор на колегата даниел направих снимка:
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги никъде не прочетох дали е удачно да карам голфа си с минерално масло от приятели дизелджии чух че не е добре за турбината имали някаква истина в това карам 3-ка 1.9тд 95год за две смени на масло съм с арал 10в40 полусинтетика но явно се оказва "тънко"и за 6000км ми е дръпнало 2л масло та удачно ли е да карам с минерално 15в40 или да сменя маслото с друго полу-синтетично???????
Върни се в “Дизелови агрегати”