Дилема за изпуснал амортисьор-изгнил преден мост-решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Дилема за изпуснал амортисьор-изгнил преден мост-решено

Мнениеот Danny boy » Сря 11 мар 2009 18:39

Колеги,помагайте с акъл че вече няма накъде повече,иде ми да я засиля в дерето.
Преди време бях пуснал тема как нацелих островче с 40-50км
В резултат колата вче не е същата ама аз все се боря с проблема че си я обичам.
Сменени са тампони на носачи,вътрешни и външни накрайници,стенд е минала.
Удара го отнесе основно амортисьора-от удара шок тампона беше изхвърлил прахоуловителя,но.... не е омаслен.На тресачката убавците от Д&Н казаха супер са.
На два сервиза я гледаха и нищо криво не се откри,нямаше и проблеми по реглажа.
Обаче колата прави следните магарии:
Когато я карам по неравности/шахти ,бабунки по пътя има склонност да занася,ако мина през по-голямя дупка имам чувството че ще изгубя управлвние.Когато спирам рязко волана се мъчи да се повие наляво,а лявата предна част на колата сякаш потъва повече от дясната.Като цяло колата си дърпащше наляво,след като размених местата на двете предни гуми малко се пооправи.
Джанти и гуми проверени,хората казаха че са добре.Когато я карам с над 80км чуствам как почва да играе наляво надясно/става нестабилна/.Като завия рязко на дясно имам чуството че в първия момент тръгва да се пързаля/сякаш ми олеква волана/ рязък завой наляво вс. е ок.
Чувствам един дискомфорт постоянно в ляво дори и при ниска скорост.Отвреме на време волана ту играе/при неравен път/ друг път най-вече при ускорение спи.
Възможно ли е амортисьора все пак от резкя и силен удар да се е повредил,и ту да хваща ту да изтърва,въпреки че не е омаслен и на шок тестера не ми казаха да е зле.Вече няма кого другиго да набедя.Ако ги разменя левия с десния дали ще си покаже ако е той? :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Последна промяна от Danny boy на Съб 21 мар 2009 16:56, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Дилема за изпуснал амортисьор

Мнениеот pas1.8mi » Сря 11 мар 2009 18:54

Проверени ли са Сайлент тампоните в носачите?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 11 мар 2009 19:00

pas1.8mi написа:Проверени ли са Сайлент тампоните в носачите?

чисто нови са.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 11 мар 2009 21:03

Danny
Следя ти приключението с бабуната, да не дава Г.... :shock

Мисля че на теб не ти се вярва, че си се разминал толкова леко. :lol:
Основно проблемите за мен ти идват от това. Незнам дали ако продължаваш да се взираш така няма да си туриш някоя болест. Малко си приличаме по това :beer
Има обаче една малка разлика по между ни. Аз имам възможност да проверявам повечето си опасения веднага и основно безплатно или на символична цена. Защото освен всичко фирмата в която работя има и оборудван, доста на високо ниво, сервиз.

Ако имаш път към София отиди при Никси и Мишо в Герман. Най малко ще те успокоят.
Успех и малко по "яваш".

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 11 мар 2009 21:19

99% е от амортисьора/не казва 100 защото не съм карал колата ти/но симптомите в завой са ми до болка познати макар аморт. да не са изпуснали а само незнам как да го обясня "омекнали" :idea: :wink:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 11 мар 2009 21:27

sasho07 написа:Danny
Следя ти приключението с бабуната, да не дава Г.... :shock

Мисля че на теб не ти се вярва, че си се разминал толкова леко. :lol:
Основно проблемите за мен ти идват от това. Незнам дали ако продължаваш да се взираш така няма да си туриш някоя болест. Малко си приличаме по това :beer
Има обаче една малка разлика по между ни. Аз имам възможност да проверявам повечето си опасения веднага и основно безплатно или на символична цена. Защото освен всичко фирмата в която работя има и оборудван, доста на високо ниво, сервиз.

Ако имаш път към София отиди при Никси и Мишо в Герман. Най малко ще те успокоят.
Успех и малко по "яваш".

Абе приятел не си внушавам,днес на една по-голяма неравност замалко да загубя контрол над колата със 60-70км,усещането че стискаш волана а колата прави квот си иска никак не е приятно,ами ако това се случи с недай си боже 100км извън града,с тези нащи пътища некролога ли да си печатам предварително.
Ще се опитам в събота да разменя макферсоните да видя дали ще се прехвърли в противоположната страна проблема.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 11 мар 2009 21:31

не се гъбаркай, направо ги хвърляй предните и слагай други!
ако искаш-може да намериш в околията някой разпарчосан и да сложиш просто други амортисьори за ден-ей така за т@шак, да се види дали/или.
но на тестера може да излезе в граници, докато сравнен с другия да е все едно си с един нов и един стар...
това е като с ламбдите мааму стара! кълнат се че бачкат, и те верно бачкат, ама никой не гледа как аджеба бачкат... :evil:
сменяй.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 11 мар 2009 21:40

vaskoto1 написа:не се гъбаркай, направо ги хвърляй предните и слагай други!
ако искаш-може да намериш в околията някой разпарчосан и да сложиш просто други амортисьори за ден-ей така за т@шак, да се види дали/или.
но на тестера може да излезе в граници, докато сравнен с другия да е все едно си с един нов и един стар...
това е като с ламбдите мааму стара! кълнат се че бачкат, и те верно бачкат, ама никой не гледа как аджеба бачкат... :evil:
сменяй.

Така е Васе,на смяна вървят работите само ме е яд че ги сменях с нови преди 1година и сега бам пак 200кинта,ама аз съм си за ебане дет се вика кьорав карти не играе.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 11 мар 2009 21:41

еее, айде!
на всеки се случва.
пари се изкарват-не се коси. оти ше ти мине.
сменяй и докладвай. :012:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 11 мар 2009 21:51

Сега доста хора включително и Васко може да ме оплюят :cry: но щом си ги сменял скоро първо смени само проблемния и виж как ще се държи и тогава ако трябва и другия :idea:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 11 мар 2009 22:05

пупупупу.
как можа да го кажеш! :beat_butt2

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 12 мар 2009 10:16

Теодор написа:Сега доста хора включително и Васко може да ме оплюят :cry: но щом си ги сменял скоро първо смени само проблемния и виж как ще се държи и тогава ако трябва и другия :idea:

Не им важи гаранцията ако се сменя един.

Това ме подцеща, че още са ти в гаранция. Не можеш ли да ги минеш по нея.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 12 мар 2009 18:22

Ами не,понеже сам си ги монтирах не ми важи гаранцията и друго.. как да докажа че не е в ред като видимо изглежда здрав ама не е,и като ония от тресачката викат наред е ама колата се люлее и хлъзга в завой.
Днес като натиснах предницата откъм левия калник се чува едно так так так /чукане/
Ще гледам да свърша нещо през почивните дни.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 14 мар 2009 16:29

Така...
днес след малко гъзене на ш..я вятър установих следното:
След размяна на амортисьорите/ляв с десен/ има малко подобрение в поведението на колата а може и да си внушавам.
ОБАЧЕ: най-интересната част идва познайте къде имам 40мм пукнатина в която мога да вкарам върха на средноголяма отвертка :horror:
На шибания преден мост /магаре/ и то от дясната не от лявата където удари.Пукнатината е там където се хваща предния тампон на носача за моста.
Може би при натоварване шава и променя постоянно геометрията на колата откъдето и сее,особено на паваж когато е постоянно под натоварване.На дълъг път при по-висока скорост или при резки промени/неравности в настилката.
Сега въпросът ми е да търся ли читаво магаре или да се пробвам да заварявам моето,като преди това се свали носача да не пречи.Знам че рискувам да се претрепя ако не предприема мерки.Забелязах също че е изхвърчал нейде балансьора на дясната полуоска.
От какъв пасат ще станат магаретата като за моя 90кс 1,8моно?
Най ме е яд че онези пендели в сервиза като ми сваляха носачите за да ми сменят тампоните не ми казаха или не са видели.
:обичам ви :(

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема за изпуснал амортисьор-развитие

Мнениеот JC » Съб 14 мар 2009 21:05

Що си мисля че магаретата са еднакви, независимо от вида двигател :roll:

Върни се в “Passat”