Безумно висок разход - от какво е?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Безумно висок разход - от какво е????

Мнениеот maslinkov » Съб 07 мар 2009 22:03

Според мене не е глупост, щото и моята като светне, остава да свети, а не премигва в зависимост от наклона като при Жигулито. Аз лично й вярвам, макар да ми се е случвало стрелката да начене червения сектор, а лампата да ми светне чак на другия ден като паля колата. Според мене май и компа участва по някакъв начин.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Съб 07 мар 2009 22:08

myrshavija написа:
Goldorak написа:Тази лампичка нали е функция на сензора, който отчита достигането до резервата

Тоя сензор на повечето коли е поплавък в резервоара. Кат се наклони колата и показва различно. Може и да показва +/- 2-3 литра. ако зареждаш 12-13л, което е 20 кинта, смятай кво става с 12+3=15л или 12-3=9л.
Накратко - да засичаш по лампичката са ГЛУПОСТИ.
И отново - засича се пълно-пълно и то няколко пъти, щото пак не е много точно. Може да се запени бензина и да изключи по-рано пистолета. Може на тоя дето ти зарежда колата да му е скучно и да налива докато пистолетът не изключи поне 7-8 пъти.

Лампичката и в двата случая светна когато колата си беше на равен участък.

А относно методите на измерване, не ми е толкова да отчета супер прецизно разхода, мен ме вълнува за Х разтояние, което средно изминавам на седмица, колко кинта излизат от джоба ми. Или в обратен ред, разполагам с Х кинти, колко на седмица мога да си позволя в градски условия. Това е - просто и прагматично.

И все пак дано си прав, и дано говоря глупости.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Съб 07 мар 2009 22:13

maslinkov написа:Според мене не е глупост, щото и моята като светне, остава да свети, а не премигва в зависимост от наклона като при Жигулито. Аз лично й вярвам, макар да ми се е случвало стрелката да начене червения сектор, а лампата да ми светне чак на другия ден като паля колата. Според мене май и компа участва по някакъв начин.

А, да, колегата ме подсеща и за стрелката. Същата се движи надолу доста стремително с навъртането на километрите. И когато лапичката светне, тя си е на червеното поленце и си кротува гузно. Така че колкото и относително да измерват наличието на бензин, лампичката и стрелката, стига да не са повредени, си показват приблизително точно състоянието на нещата.

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Съб 07 мар 2009 22:40

Тия стрелки и лампетки са просто да не закъсаш некъде. Набухай догоре карай почти до дупка и после пак догоре щото за 100-тина км. да засечеш точно забрави. Три пъти като се забиеш в задръстване и засечката отиде на кино. А и тия разходи по книжка хората ги дават за истински бензин не като нащо дето не знаеш какво сипваш.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 08 мар 2009 1:38

и все пак тва дето мирише на суров бензин го докарва на ламбда сонда ....

ДИАГНОСТИКА !!!!!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Нед 08 мар 2009 11:09

Колега,язък че не си от Пловдив.Щяхме да ти направим диагностиката безплатно,та да мирясаш.Стига си се шашкал за тоя разход,па и кой го знай къв е бензина.Ако ти върви добре колицата,чист ти е кюнеца и нямаш течове-карай и си свиркай.При все,че диагностиката ми е безплатна,моята не съм я закачал-майсторите са кат докторите-бегай по-далеч от тях.Ама виж,това за 100те градуса не ми хареса-да не си дърпал каравана на Ихтиман,я кажи условията.
Я вземи да си рестартираш компа на първо време и тия приказки за суров бензин ги остави.Миризма на бензин има ,ако има теч или пробит резервоар.При лоша работа на сондата и инжекциона ще има нагар по кюнеца,тва да не е дизел,да мирише на сурова нафта.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 08 мар 2009 23:43

най добрия начин за засичане е от пълно до пълно и после смяташ
а това че ти мирише на бензин от ауспуха е вероятно от ламбда сондата,и проблем по запалителната система-свещи,лоша центровка/малко предверение на искрата/ и от там недоизгаряне на бензина

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Вто 10 мар 2009 21:33

Колеги, отидох днес на диагностика :applause: и ето какво стана :

Човекът рече - "оппа, компютърът дава грешка в ламбда сондата...ама чакай да махна едно маркуче, да видя да не би да си работи". Оказа се, че си работи, но по неговите думи "била заспала нещо". В крайна сметка, той заключи, че си работи датчикът.

Добре, но аз се питам, защо в началото даде грешка, и какво е това моментно заспиване?? :shock

Също така чета из нета, че въпросната сонда била консуматив, и че трябвало да се сменя на определени киломенри, за да се намали разхода, свият вредните емисии и подобри работата на двигателя.
Как мислите, освено това гледам, че е бая скъпичка...

А по въпросът за разхода, в момента карам на пълен резервоар и чакам да ковна стотния километър, че да долея бензин и да го засека.

:beer

пп

siso92, не съм бил по Ихтиман с каравана, макар че знам ли...дърто вече, не помни :mrgreen: Просто изкачвах симеоновското шосе в стръмната му част. И понеже бавно набираше на D, минах на 3 и вдигна градусите. Като изкачих баира, и се върнах на D, моментално се свалиха градусите.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 11 мар 2009 15:51

Според мене лампата за гориво е горе долу точна,най-много да даде 2литра отгоре.
А нали се сещате,че тия ****** кръщават бензина по 2-3 пъти,слагат некви боклуци в него и го топлят.
**************!

Внимавай какъв език използваш в този форум!
group®

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Re: Хептен безумно висок разход - от какво е????

Мнениеот Goldorak » Чет 12 мар 2009 16:54

Изминах 100 км градско тея дни и днес отидох в бензиностанцията да долея бензин догоре, за да засека разхода.

Наляха ми бензин за ...45 лв, което ще рече 26,10 литра!!! съм изхарчил за 100 км градско каране. :shock :shock :shock

Колеги, дайте акъл какво да правя, след като на диагностиката нищо не откриха и всичко си било наред! :banghead:

За мен остава единствено съмнението, че в бензиностанцията са ме изработили...може ли колонката да е настроена да показва повече отколкото сипва? Още повече, че като минах стоте километра, и стрелката беше паднала с две подразделения. А подразделенията на циферблата са 8 при резервоар от 45 литра. Т.е 45:8=5.62 или с други думи около 11 литра и нещо би трябвало да съм изхарчил. Така е и по книжка -11,8. :?

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Чет 12 мар 2009 17:28

Ти на същаат бензиностанция и същата колонка ли допълни след 100-те километра?

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Чет 12 мар 2009 17:44

На същата бензиностанция, но на друга колонка.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 12 мар 2009 22:46

Брат,че тия на бензиностанциите лъжат-лъжат,ама не толкова много,пък и бензиномера чак толкова и той да лъже-едва ли.Влизай в бокса и всякакви проверки и диагностики и направи :( .Ама колкото та ти е ковти колата,неможе да ти даде такъв разход :cry: .Влез в някакъв гараж на сухо и огледай резервоара за пробив-теч.После запали и виж по магистралата всички тръби и маркучи и тн.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Чет 12 мар 2009 23:02

siso92, гледах я за течове, - сухо е!

Направих й диагностика на автоматичната кутия - ок, макар, че ми придърпва между първа и втора скорост.

Направих й диагностика на двигателя - и той ок.

Всеки ми вика не е възможжно такъв разход, цъка и с това се изчерпва майсторлъкът.

От днес се появиха два странни шума откъм двигателя, единият е нещо като вой, другият на ролка мяза. Освен това има и някакви вибрации по него, които и в купето се усещат. :shock Ще ида на майстор пак, но се чудя дали в Юнитрейд да не ида, нали уж последна инстанция...макар, че навремето със старото поло нещо се бяха престарали, та ми излезе солено.

Аз хубаво ще засека пак разхода на друга бензиностанция, ама го усещам, че си харчи говедото. Ще взема да го продам накрая, да ми миряса главата. :x

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 12 мар 2009 23:39

Свали свещите и ги виж дали са яко черни. Ако не са ,според мен някъде се излива бензина ,а не минава през двигателя. Докато си работи колата не мирише ли на бензин? То и ламбдасондата да не ти работи -пак такъв разход неможе да ти докара

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”