Биене на волана и 'Oil Service' Голф 4
Биене на волана и 'Oil Service' Голф 4
Здравейте колеги, на скоро ми се появи леко биене в кормилото при натискане на спирачките. Когато купих Голфарата преди година имаше същия проблем, но тогава смених предните два диска плюс накладките и се оправи. Едва ли е пак диск, ако някой е имал същия проблем да помогне! И вторият ми въпрос е свързан с индикацията за километрите на маслото. Има ли начин да се махне това "oil service" без да се закача към pc? Става дума за Голф4 1.6 98год.
Последна промяна от radotom на Пет 13 мар 2009 11:01, променено общо 2 пъти.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Биене на волана и 'Oil Service' Голф 4
Колега, не знам как си променил заглавието, ама се наложи пак да се променя!
Относно биенето на волана- почти съм готов да се закълна, че е отново диска!
А за махането на съобщението- би трябвало да може. Писано е многократно как. Потърси с търсачката
Относно биенето на волана- почти съм готов да се закълна, че е отново диска!
А за махането на съобщението- би трябвало да може. Писано е многократно как. Потърси с търсачката
- StefanDragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Може да се махне това съобщението....
``Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртата бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на "дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея се показва Service INSP ----``
``Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртата бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на "дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея се показва Service INSP ----``
мдааа...кофти тогава ги намерих тънката лайсна дисковете по 35 лв марка "Ferodo", но явно не са били качествени. radotom проблем ли е ако комбинирам с някой от оригиналните дискове, в смисъл може дебелината на диска да е малко по-малка понеже си ги пазя. StefanDragnev 10х получи се, изчезна съобщението, а имаш ли идея дали това е до следващите 10000 км или повече няма да се появява?
- StefanDragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че е до следващите 10 000км, но не съм сигурен 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
just_m написа:проблем ли е ако комбинирам с някой от оригиналните дискове, в смисъл може дебелината на диска да е малко по-малка понеже си ги пазя.
Според всички дебели книги това е недопустимо.
Аз също не бих го препоръчал - все пак- спирачките са ти това...
Относно качеството на дисковете- то май повечето дискове се правят в едни и същи китайски заводи!
Друго важно условие да кара дълго време един диск е първите 800-1 000 км да е много 'нежен' човек със спирачния педал
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”