Конденз в багажника на Венто - Помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Конденз в багажника на Венто - Помощ

Мнениеот agopov » Чет 12 мар 2009 14:29

Колеги, здравейте!

Отдавна съм забелязъл, че има конденз в багажника, но не мислех, че е толкова много :shock Понеже оригиналния крик го пенсионирах по ред причини, и реших да сложа новия на мястото на стария, който стои при резервната гума. Като надигнах мокета - лелеееее, крик, ключ за джанти...всичко в ръжда :shock :shock :shock Имам и една метална щанга, за по-отворените шофьорчета я пазя :twisted: и тя също покрита с ръжда :shock Бесен съм! Моля ви кажете дали има някакво решение, споделете някои напътствия :( Уплътнението на багажника съм го сменял,само регулирането на затварянето на багажника не знам дали ще помогне :roll: или пък от купето да идва проблема :?:

Благодаря предварително на отзовалите се :bowdown

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Re: Конденз в багажника на Венто - Помощ

Мнениеот jagler » Чет 12 мар 2009 18:54

Виж да не ти влиза вода от към стоповете и техните уплътнения,другия вариант е да ти влиза от към уплътнението на задното стъкло.Махаш отзад страничните пластмаси и горната и гледаш за ръжда и течове между стъклото и купето,ако има мажеш със черен силикон след зачистване.

Потребителски аватар
avanzato
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: AAM

Мнениеот avanzato » Чет 12 мар 2009 19:09

И аз имам същият проблем при мк3-то.....и нямам обяснение от каде може да идва този конденз....реших че може да има някакъв отвор отдолу в купето но го гледах и нямаше никакви цепнатини дупки или каквото и да е през което може да минава влагата :dontknow:

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Чет 12 мар 2009 19:42

в семейството имаме 2 автомобила Vento и при 2та го имаше този проблем и след силикониране покрай стоповете и други възможни неща вече няма ядове.Пробвай и ти,ако нестане незнам

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Съб 14 мар 2009 8:14

При мен проблема е, че самата 5-та врата на Голфа се пълни с вода след дъжд. Така и не разбрах откъде влиза тая вода. Може би от лайстничката, която стои над рег.номера, щото е счупена.. :roll: И като отворя багажната врата се излива много водица от кората й. Днес почна да избива вода даже и от отвора за левия заден колан! :shock :shock

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Сря 25 мар 2009 1:52

Колеги, благодаря за напътствията! Уплътних стоповете със силикон, ще махна мокета и всичко от багажника и ще видя дали ще има влага след някой влажен и дъждовен ден. Сега като се замисля, той багажника на колата като се отваря, зимата може и да е падал малко сняг вътре, освен да се е разтопил и той да ме е шашнал, но аз не я карам за първа година колата, така че ако е това, досега да беше станало няколко пъти :roll: На самия багажник нямам кора (така я купих) и ми се иска там да я натъпча с вата и да си намеря такава, че и там ме съмнява нещо. Дали ги има по магазините, или по моргите, или викате да не се захващам да търся даже :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”