Здравейте колеги.
Потърсих из форума, но не намерих точна информация за това, което ме интересува, а именно - поставката за чаши. На предишния собственик, явно му е поскърцвала и е решил проблема кардинално, като я е залепил и сега не се отваря. И въпроса ми е как може да се разглоби и отлепи или да се сложи друга от някоя морга? Трябва ли да се разглобява половината табло или не е чак такава хамалогия?
Поздрави.
Поставка за чаши - Голф 4
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Поставка за чаши - Голф 4
Ами отваряш капака и от двете страни пъхаш две тънки отверки и дърпаш навън това е. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Едва ли е поскърцвала,по-скоро се е развалил механизма и затова е залепена. Доста проблемна джаджа се оказва това за Г4 и доста колеги са я изолирали тотално да не говорим че ако сложиш там чаша и по някаква причина се поразлее отива точно на музиката а това не е препоръчително ...... 
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
ако сложиш там чаша и по някаква причина се поразлее отива точно на музиката а това не е препоръчително ......
не съм много съгласен, ако ти е читав механизма няма такава опасност
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
smurf написа:ако сложиш там чаша и по някаква причина се поразлее отива точно на музиката а това не е препоръчително ......
не съм много съгласен, ако ти е читав механизма няма такава опасност
Каква роля играе механизма за предотвратяване на разливането при рязко спиране или софийски кратер...?? Не знам да има вградени жироскопи с които да поддържа течността в постоянен покой
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Мойта при минаване през кратер се отваря сама....много пъти съм мислил да изсипя едно кило лепило вътре...вероятно затова я е "редактирал" предишният собственик....препоръчвам "нова" от някоя морга...
примерно драсни на Бате Тони...
примерно драсни на Бате Тони...
Днес поразръчках леко с две отвертки и успях да издърпам поставката, но явно механизма е развален, защото след като се прибере, не може да се извади пак без намесата на отвертка. И следващият ми въпрос е дали ако се намери поставка с читав механизъм ще е лесна смяната или ще трябва да се разглобява яко. Ако не - оставям си я така и я отварям по елегантния начин - с ръчкане 

-
dmode101
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата ти го е написал по-горе как се сваля /сменя модулът:
Ами отваряш капака и от двете страни пъхаш две тънки отверки и дърпаш навън това е.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Просто намери друга поставка (то механизмът и поставката са едно), вадиш твоята и слагаш другата на нейно място
Това е
Успех
Успех
Малко раздвижване по темата. Свалих поставката и мисля, че липсва някоя част и затова не работи. Някой с работещ механизъм ако може да погледне неговата и да каже дали липсва нещо и може ли да се оправи.
-
Gogo.Georgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм разбутвал задната поставка за чаши, а се оказва, че тя е подобна по принцип на действие. На нашата кола се беше развалила и се опитах да я поправя. Има един чоп който извършва действие в онзи малък канал, който е в центъра на 1та снимка (с неправилната форма). Обикновено това се оказва основен проблем, пластмасата е много мека и нечитава. Поправката ще държи няколко отваряния. Съвет - ако можеш, купи си от морга!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”