Проблем с акумулатора!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
TodorSlavkov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с акумулатора!!!

Мнениеот TodorSlavkov » Пет 13 мар 2009 21:34

Здравейте, нов съм във форума, много е полезен и доста неща научих. Имам Поло 6N 1.6i, 7м, 95г.,75 коня. Карам го от около 1 месец и наскоро забелязах, че когато карам на дълъг път от две малки дупки отгоре на акумулатора излиза киселина. Чудя се какъв може да е проблема. И дали не е необходимо да се замени със нов. Няма никакви лепенки по него и немога да кажа каква марка е. Някой сблъсквал ли се е с този проблем Забражих да спомена няма проблеми с паленето или нещо подобно - работи си без проблеми. Ако някой знае каква би могла да е причината или какво да погледна или да направя моля да сподели. Благодаря много.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Проблем с акумулатора!!!

Мнениеот Anbuch » Пет 13 мар 2009 22:36

Ами щом я караш отскоро колата, най-вероятната прицина е ,че предишният собственик е долял повечко дестилирана вода
Трябва да провериш с какво напрежение ти се зарежда акумулатора ,при високи обороти на двигателя. На каквито и обороти да е, повече от 14.5 волта не трябва да зарежда. Ако зарежда с по-високо напрежение , през летните месеци нещата ще се влошат (ще излиза много повече електролит)

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 14 мар 2009 2:04

чувал съм , че като го полееш с кола спира окисляването...
така съм чувал , ама незнам истина ли е

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Съб 14 мар 2009 9:05

Да да колегата Anbuch е прав. Провери зарядните токове, че това ми мерише на презареждане, а при това положение бързо се скапва батерията особено лятото.

Потребителски аватар
TodorSlavkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TodorSlavkov » Съб 14 мар 2009 18:54

Колеги, благодаря за отзивчивостта. Днес след работа слизах да изчистя с кола окиса около акумулатора. Оказа се че никак не е много, май съм си въобразил. Тази вечер ще се обадя на предишният собственик на колата да го попитам за модела на батерията и ще отида някаде да замеря токовете. Когато разбера каква е причината, веднага ще пиша. БЛАГОДАРЯ! :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”