Във връзка със заключената тема ТУК не смятам, че всеки трябва да се прави на светец. Едва ли някой кара ВИНАГИ с разрешената скорост.(не визирам мода а мненията в темата)
Мисля, че е добре да се знае, къде, какво има.
Както имаше тема за камерите в София и то няколко страници мисля, че е редна и една такава да се развие.
Не мисля, че причината за високата смъртност е САМО високата скорост. Тя е само един малък процент.
Замислете се защо в Германия има магистрали където скоростта е неограничена.
Всичко е до съзнанието на шофьора. Той като не става и с 50 ще направи ПТП.
Едно е да караш бързо, друго да караш разумно.

За камерите и високите скорости
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: За камерите и високите скорости
И какво разглежам форума, научавам къде са камерите тръгвам за някъде, ряскам се с 150 като наближа камерата намалям на 60 и след това пак ? И какво предпазваме с това ?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямах в предвид това колега.
По такъв път и да искаш не можеш дакараш бързо.
Но не е приятно на ограничение 40 да те снимат с 72км/ч и да се простиш с книжката.
Доста пътувам, но не виждам такива дето карат с 90 извън града, освен дядо Иван със жигулата. Хайде да не се правим на по-големи католици от папата. Говорим реалните неща.
п.с. защо ли след като е нередно дори в реномираните марки GPS има предупреждения за камери?
По такъв път и да искаш не можеш дакараш бързо.
Но не е приятно на ограничение 40 да те снимат с 72км/ч и да се простиш с книжката.
Доста пътувам, но не виждам такива дето карат с 90 извън града, освен дядо Иван със жигулата. Хайде да не се правим на по-големи католици от папата. Говорим реалните неща.
п.с. защо ли след като е нередно дори в реномираните марки GPS има предупреждения за камери?
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
MuTa4eTo написа:И какво разглежам форума, научавам къде са камерите тръгвам за някъде, ряскам се с 150 като наближа камерата намалям на 60 и след това пак ? И какво предпазваме с това ?
Ами ако камерите се слагат на места където стават много катастрофи,ще намаляваш и няма да се изтряскваш.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kaiser666 написа:Ами ако камерите се слагат на места където стават много катастрофи,ще намаляваш и няма да се изтряскваш.Според мене това им е идеята на тия камери.

Именно за това се слагат. Друг е въпроса, че в БГ гледат да ги сложат там където най-малко ще са ефективни.
Щом първото изказване в нета за тях беше НЕ колко ще намалеят ПТП-та, а за един ден какво ще се изкара от тях.... е ясно е за кво иде реч.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Баси, явно съм станал дядо с жигула ...
Напълно нормално е, след като има ограничение, пък дори и 20, ако си с над 30 км отгоре, да останеш без книжка ... Така е написано в правилника. Спазвайте ограниченията и никой няма да ви взема нито книжката, нито дори точки или пари.
Да, не сме по-католици от папата, да не винаги караме с максимално позволената скорост. Но това не означава, че отношението ни към нарушенията трябва да е положително и всячески да се стараем да заобиколим закона.
Напълно нормално е, след като има ограничение, пък дори и 20, ако си с над 30 км отгоре, да останеш без книжка ... Така е написано в правилника. Спазвайте ограниченията и никой няма да ви взема нито книжката, нито дори точки или пари.
Да, не сме по-католици от папата, да не винаги караме с максимално позволената скорост. Но това не означава, че отношението ни към нарушенията трябва да е положително и всячески да се стараем да заобиколим закона.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е. Аз не защитавам нарушителите, аз се изказвам негативно относно причината за и място на поставяне на въпросните камери.
Само тук КАТ (и камерите)не стоят там където има висока концентрация на ПТП а там откъдето ще се изкарат пари.
Мисля че всеки се е убедил в това.
Само тук КАТ (и камерите)не стоят там където има висока концентрация на ПТП а там откъдето ще се изкарат пари.
Мисля че всеки се е убедил в това.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как така пък веднага преценихте, че са сложени не където трябва?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тук ме хвана на тясно, но след време ще се убедим.
Колегата го написа че ако трябва се се спазват ограниченията не ни мърдат 6 час път София-Бургас, но това сега, а лятото?
Защо в една Гърция може да има ограничение на скороста 110км при двупосочен път с по една лента?
Многото пари дето отиват по тези камери (мисля че бяха 30000лв за бр.) не е ли разумно да се помисли не как да се изкарат пари от тях а да се вложат пари в пътища. Повечето ПТП-а са от неправилно изпреварване в което се включва и несъобразена скорост ( това е вратичка дори и с 20 да караш).Защо ли?
На нас ни трябват ПЪТИЩА а не наказания.
(награди един човек а не го наказвай и той ще свърши повече работа)
Колегата го написа че ако трябва се се спазват ограниченията не ни мърдат 6 час път София-Бургас, но това сега, а лятото?
Защо в една Гърция може да има ограничение на скороста 110км при двупосочен път с по една лента?
Многото пари дето отиват по тези камери (мисля че бяха 30000лв за бр.) не е ли разумно да се помисли не как да се изкарат пари от тях а да се вложат пари в пътища. Повечето ПТП-а са от неправилно изпреварване в което се включва и несъобразена скорост ( това е вратичка дори и с 20 да караш).Защо ли?
На нас ни трябват ПЪТИЩА а не наказания.
(награди един човек а не го наказвай и той ще свърши повече работа)
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:Баси, явно съм станал дядо с жигула ...
И аз

vladtod® написа:От както карам по правилник, забогатях
То във Варна нямате особено голям избор

Някой написа да се вложат парите в пътища, а не в камери. За тия пътища трябват проекти, те трябва да се одобрят, после докато се направят и т.н. Това е много много време, през което ние пак ще си караме като луди.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
MuTa4eTo написа:И какво разглежам форума, научавам къде са камерите тръгвам за някъде, ряскам се с 150 като наближа камерата намалям на 60 и след това пак ? И какво предпазваме с това ?
Аз така правя като ми ипокаже GPSa че наближавам пост на КАТ и камера.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ооооо да ,искам да видя тази картина -как всички изведнъж започват да карат според нацвъканите със и без смисъл знаци за ограничение на скоростта ! Просто си представям километричните колони от коли пъплещи броня до броня по пътищата към морето,Кулата и други по-натоварени маршрути на родината в изпепеляващата августовска жега. S класа примерно кретаща след Опел Кадет 80-ти набор,А8 превземащо Шипка на втора след пушещ тир,и Порше спазващо дистанцията след междуградска Сетра......
Това и най-големите фантасти не са го описали в книгите си

В това съвременно и забързано ежедневие..., едва ли някой може да си позволи лукса да спазва ограничения от бай Тошево време, но от известно време забелязвам, че в междуградски условия, все повече и повече автомобили започват да се движат в рамките на ограниченията. Иначе в столицата е пълен хаос, повечето карат по собствен правилник, като си мислят че пътното платно е само за тях и други учасници в движението липсват, или ако има, са длъжни да им осигурят предимство.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”