За камерите и високите скорости

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За камерите и високите скорости

Мнениеот Zoran » Съб 14 мар 2009 9:51

Аз твърдя за себе си, че карам доста бързо и не спазвам ограниченията, като преценявам ситуацията и преценявам с колко да карам, но това не ме прави рисков шофьор. Всичките ми предпоставки за ПТП са с някакви малоумници които нямат никакви реакции и най.малкото не се оглеждат като тръгват да правят маневра.
Според мен НЕ Камерите и ограниченията ще оправят движението по пътищата, а "господата" от КАТ, които не дават, а ПРОДАВАТ повечето книжки за управление на МПС.
Аз мойта книжка не съм я купувал, а съм си я заслужил, имам позната дето не знае, кое е ляво и кое е дясно, кара джип, а на изпита и казаха : Колежке с най-огромно съжаление ви давам книжка.
Ми господин тъпанар, като е с най-огромно съжаление, защо по дяволите давате книжки на такива хора, па сега се борите с престъпниците по пътя :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 14 мар 2009 9:51

vladtod® написа:От както карам по правилник, забогатях :!:

Mного точно!!!!Ама не с пари ами с по-дълъг живот!А това е най-безценното богагтство!!!Поне аз мога да преценя!!!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 14 мар 2009 9:52

аз съм против камерите,
според мен за да се оправят нещата,трябва да се премахнат бензиностанций,кафенца и тем подобни който налагат ограничение от 40 на прав път,че и магистралата.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 14 мар 2009 9:54

Zoran написа:Аз твърдя за себе си, че карам доста бързо и не спазвам ограниченията, като преценявам ситуацията и преценявам с колко да карам, но това не ме прави рисков шофьор. Всичките ми предпоставки за ПТП са с някакви малоумници които нямат никакви реакции и най.малкото не се оглеждат като тръгват да правят маневра.
Според мен НЕ Камерите и ограниченията ще оправят движението по пътищата, а "господата" от КАТ, които не дават, а ПРОДАВАТ повечето книжки за управление на МПС.
Аз мойта книжка не съм я купувал, а съм си я заслужил, имам позната дето не знае, кое е ляво и кое е дясно, кара джип, а на изпита и казаха : Колежке с най-огромно съжаление ви давам книжка.
Ми господин тъпанар, като е с най-огромно съжаление, защо по дяволите давате книжки на такива хора, па сега се борите с престъпниците по пътя :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Точно камерите ще оправят всичко..!!!!И то точно по тази причина която посочваш!на камерата не можеш да дадеш подкуп!!!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 14 мар 2009 9:56

Andonov написа:
Колегата го написа че ако трябва се се спазват ограниченията не ни мърдат 6 час път София-Бургас, но това сега, а лятото?

Защо в една Гърция може да има ограничение на скороста 110км при двупосочен път с по една лента?

Гърците имат ограничение 110, но след линията очертаваща края на пътната лента има още 1м асвалт :) Имам малко наблюдения върху пътната обстановка в Гърция и смея да твърдя че високите глоби вършат работа :wink:
За пътуването София-Бургас - разликата във времето ако караш с 90-100 или 120-130 няма да е повече от 30-40мин :да:
Дуг е въпроса колко бързаш и дали си струва да рискуваш

Stivi написа:...S класа примерно кретаща след Опел Кадет 80-ти набор,А8 превземащо Шипка на втора след пушещ тир,и Порше спазващо дистанцията след междуградска Сетра...... :lol: Това и най-големите фантасти не са го описали в книгите си mhihi mhihi mhihi

Нали знаеш че тези попадат в друга категория и камерите не ги ловят mhihi

Zoran написа:... Всичките ми предпоставки за ПТП са с някакви малоумници които нямат никакви реакции и най.малкото не се оглеждат като тръгват да правят маневра.

Точно за това трябва да се кара по-предпазливо, защото на пътя има и такива които не могат да карат :Mr Green Fun

п.с. След като стоях 1месец без книжка вече се старая да спазвам ограниченията или поне да не ги нарушавам с много :)

Последна промяна от Winner25 на Съб 14 мар 2009 9:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Съб 14 мар 2009 9:58

joker написа:
Zoran написа:Аз твърдя за себе си, че карам доста бързо и не спазвам ограниченията, като преценявам ситуацията и преценявам с колко да карам, но това не ме прави рисков шофьор. Всичките ми предпоставки за ПТП са с някакви малоумници които нямат никакви реакции и най.малкото не се оглеждат като тръгват да правят маневра.

Точно камерите ще оправят всичко..!!!!И то точно по тази причина която посочваш!на камерата не можеш да дадеш подкуп!!!

:да: дано да си прав колега, защото всяка сутрин до работа карам по 12км., и почти всеки ден на път е някой да ме удари. 2 пъти са ме удряли при условие, че съм си спрял :shock :shock

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Съб 14 мар 2009 10:02

И аз съм се "сдедосал". Само че така не влизам в приключения, а разхода ми не е надвишавал 6.8 от година (в интерес на истината 80% извънградско - по около 35-37 хил на година).
Няколко пъти са ме спирали за малко превишение и са ме пускали дори без въпроса "Кво ще правим сега?" - поне на мен забележката ми действа повече от наказание.
По отношение на това дали правилно са поставени ограниченията, ще си отговорите, когато от второстепенен път трябва да се качите на главен - поглеждаш няма никой, 1-ва и на метър от предницата ти преминава джигит, който вместо с 60, кара с 120.
По отношение на колегата, който се тревожи, че ще му отнеме 6 часа до Бургас - по-малко е(София - Ст.Загора - 1:45, още час до Сливен, а от там до Бургас 1-1:30), но дори и така да е - какво от това? 1 час по-малко в някое кафене. Или ще ти пострада самочувствието, че не си паднал под 3 часа?

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Съб 14 мар 2009 10:06

Zoran написа:Аз твърдя за себе си, че карам доста бързо и не спазвам ограниченията, като преценявам ситуацията и преценявам с колко да карам, но това не ме прави рисков шофьор.

Уважаеми колега, точно това Ви прави РИСКОВ шофьор.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Съб 14 мар 2009 10:08

malcho написа:.......
По отношение на колегата, който се тревожи, че ще му отнеме 6 часа до Бургас - по-малко е(София - Ст.Загора - 1:45, още час до Сливен, а от там до Бургас 1-1:30), но дори и така да е - какво от това? 1 час по-малко в някое кафене. Или ще ти пострада самочувствието, че не си паднал под 3 часа?

Колега а ти с колко кара да земеш София - Стара Загора, защото аз при скорост средно 150км/ч го взех за 2ч. :roll:

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Съб 14 мар 2009 10:13

malcho написа:
Zoran написа:Аз твърдя за себе си, че карам доста бързо и не спазвам ограниченията, като преценявам ситуацията и преценявам с колко да карам, но това не ме прави рисков шофьор.

Уважаеми колега, точно това Ви прави РИСКОВ шофьор.

Колега ако искате ще Ви повозя, после ще Ви кача при колега който спазва всички ограничения, и след това ще ми кажете кой е рисковия шофьор :wink:

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Съб 14 мар 2009 10:49

dobrin написа:Как така пък веднага преценихте, че са сложени не където трябва?

Дори и да не са сложени още, ясно е къде ще ги сложат - там, където застават фуражките - на прав път зад храстите, или зад някое забравено ограничение 30 от бивш строеж, вместо до някой натоварен пътен възел например. ;) КАТ винаги е мислел как да вземе повече пари от хората, а не как да облекчи и обезопаси трафика. Затова няма да се оправи културата на пътя.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 14 мар 2009 10:50

Winner25 написа: Точно за това трябва да се кара по-предпазливо, защото на пътя има и такива които не могат да карат :Mr Green Fun

mhihi mhihi mhihi
браво на теб,някой като не може да е.е, аз да му дам жената за да се научи.
:beer

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Съб 14 мар 2009 10:53

Yamaha_R1 написа:
Winner25 написа: Точно за това трябва да се кара по-предпазливо, защото на пътя има и такива които не могат да карат :Mr Green Fun

mhihi mhihi mhihi
браво на теб,някой като не може да е.е, аз да му дам жената за да се научи.
:beer

:да:

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Съб 14 мар 2009 11:00

Колегите от OFFRoad-Bulgaria.com, явно мислят доста по прагматично:
http://217.18.245.107/showthread.php?s= ... 33&page=21

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Съб 14 мар 2009 11:01

Ебаси... По света хората как имат ограничения, как ги спазват. Тука защо не можем да ги спазваме. Някой беше написал за S класи и поршета зад тирове и автобуси (имаше едно клипче из нета снимано от едни испанци, които ни се смеят на малоумното каране). Да, в нормалните държави дори и тези коли карат отзад и не правят малоумни петорни, десеторни и n-торни изпреварвания щото разбираш ли колата му била голяма, черна и лъскава и бил "непробиваем". Защото не те са проблема, а всички останали които си мислим че можем да караме като тях. Като цяло проблема си е в нас. И само камери ще помогнат, защото на тях не можеш да "бутнеш" 20 лева и да продължиш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”