За камерите и високите скорости

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Re: За камерите и високите скорости

Мнениеот valsn » Съб 14 мар 2009 11:06

Колегите от OFFRoad-Bulgaria.com, явно мислят доста по прагматично:
http://217.18.245.107/showthread.php?s= ... 33&page=21

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 14 мар 2009 11:10

Пак се повтарям но не високата скорост е причина основна за ПТП-та, а Неразумното и Несъобразеното с пъната обстановка шофиране.

Колко са произшествията със 160км/ч? А колко са тези от рисково изпреварване, което по натоварен път става примерно със 80-100км/ч.

Защо на магистрлата е малък процента на ПТП-я, където се кара дори и с над 200км/ч?
А Ст.Загора - Карнобат масово стават произшествия, където лятото се пъпли с 50км/ч?
След като еди кой си е качен на S класа или М-ка или SUV за него няма насрешнодвижещи се коли, няма правила.
Попадъл съм в много такива ситуации точно в този участък и трябва на момента да решиш на къде да бягаш.
Е това е нашата нация - всеки гледа да прецака другия за да не е той, правейки се на герой.

А темата не е за и против камерите.
Нека да има. Нека да се знаят (и то задължително). Но на местата с Висока концентрация на ПТП, а не на участък примерно на магистрала, където и с 200 се кара и пак няма ПТП-та.
Е тогава ви гарантирам безопасно и приятно каране.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 14 мар 2009 11:18

Камери по цял свят има отдавна и ще има.Няма нужда да откриваме топлата вода във форума,трябва ли,ама защо,ама къде и т.н.....
За тези които карат най-нови модели коли,независимо криза ли е или не--на тях им е все тая къде ще има камери,те ще си карат както си искат.На обикновения човечец също му е все тая---така или иначе все той го отнася на пътя,щот все пак КАТ трябва да имат добра статистика за нарушения и глоби.Така че нищо няма да се промени.
И основната разлика между ония с лъскавите коли и останалата маса народ е че ония си нямат интернет автофоруми и не се плЮнчат по цял ден в тях да цъкат по новите модели коли и да плЮят новите правила.
С реване пред компа няма да стане,всеки да се оправя както намери за добре на пътя пред контролните органи---с пари,с арогантно поведение,с руса кака с широко деколте до него,с телефонни обаждания на шуреи и баджанаци.Другите да го духат/ цитирам Евгени Минчев--представител на ´´елита´´/,на който не му отърва да спазва правилата стриктно или да си купи колело.

Последна промяна от propparo на Съб 14 мар 2009 11:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 14 мар 2009 11:20

Zoran написа:
Yamaha_R1 написа:
Winner25 написа: Точно за това трябва да се кара по-предпазливо, защото на пътя има и такива които не могат да карат :Mr Green Fun

mhihi mhihi mhihi
браво на теб,някой като не може да е.е, аз да му дам жената за да се научи.
:beer

:да:

Всеки сам си преценява. Като се блъснеш със 100км в някой който ти е взел предимството примерно, върви да му обясниш че е некадърник mhihi
Не казвам че трябва да се кара бавно, но трябва да се кара предпазливо и безопасно. Защото книжка не се взема много трудно, а смалко повече пари се взема и без да можеш да караш. Не всички имат способността да се съобразяват с бързопреминаващите коли около тях. Знам че не трябва да е така но е факт :!:
Преди години се возих в кола управлявана от жена. Движехме се с не повече от 60-70км и спряхме на милиметри от друга кола, пак карана от жена, която не знам по каква причина беше спряла на пътя. Нямаше други коли нито зад нас нито в насрещното :?
Така че всеки да кара както иска, като нрушава правилата си понася последствията :да:

п.с. Zoran не ти пожелавам да те засичат с превишена скорост, но ако останеш без книжка за 1или повече месеци няма да разсъждаваш така :wink:
Просто чувството колата ти да е в гаража и да си пешеходец не много приятно
:beer

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Съб 14 мар 2009 11:23

viewtopic.php?f=12&t=108953

Досега яко ми помага и навсякъде си пердаша...дрАпкииии.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Съб 14 мар 2009 11:23

И на мен ми се случи миналата седмица от Околовръстното надоло по Симеоновско шосе, карам пред един ML, при което виждам на 15м. сфетофара да светва жълто, намалявам и виждам че този отзад ускорява, отдръпнах се надясно и си спрях на ЧЕРВЕНИЯ сфетофар, а човека профуча на ЯКООО ЧЕРВЕНО, не знам ако не се бях отместил кво щеше да стане :roll: . Продължавам си аз и на ЦУМ пак ДЖИП, пак сме спрели на червено, човека ни заобиколи и си мина пак на ЯКООО ЧЕРВЕНО, при условие че на сфетофара имаше табела КАМЕРА :shock :shock :shock
Тия с джиповете за безсмъртни и невидими ли се мислят :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: И какво от това, че има камера, спря ли го ???????

Последна промяна от Zoran на Съб 14 мар 2009 11:26, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Съб 14 мар 2009 11:25

joker написа:
Zoran написа:Аз твърдя за себе си, че карам доста бързо и не спазвам ограниченията, като преценявам ситуацията и преценявам с колко да карам, но това не ме прави рисков шофьор. Всичките ми предпоставки за ПТП са с някакви малоумници които нямат никакви реакции и най.малкото не се оглеждат като тръгват да правят маневра.
Според мен НЕ Камерите и ограниченията ще оправят движението по пътищата, а "господата" от КАТ, които не дават, а ПРОДАВАТ повечето книжки за управление на МПС.
Аз мойта книжка не съм я купувал, а съм си я заслужил, имам позната дето не знае, кое е ляво и кое е дясно, кара джип, а на изпита и казаха : Колежке с най-огромно съжаление ви давам книжка.
Ми господин тъпанар, като е с най-огромно съжаление, защо по дяволите давате книжки на такива хора, па сега се борите с престъпниците по пътя :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Точно камерите ще оправят всичко..!!!!И то точно по тази причина която посочваш!на камерата не можеш да дадеш подкуп!!!

Ako някой "връзкар" или някоя "кифла" са взели книжка по "втория начин" и по точно, без изпит, а с пари, никоя камера няма да ги оправи...ако могат да си вземат книжка така, могат и да им скъсат и снимките и актовете и те пак ще се чувстват безнаказани и ще карат както си искат. Камерите тях няма да ги оправят!!! Трябва да има закон ЗА ВСИЧКИ! И аз карам бързо, не като луд, но поне с 20 км. над ограничението, но не се смятам за рисков шофьор и не мисля, че ако спазвам всяко ограничение съм 100% в безопасност, защото има и много катастрофи от хора, които карат доста под ограничението и създават рискови ситуации.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Съб 14 мар 2009 11:28

idiotchooo написа:
joker написа:
Zoran написа:Аз твърдя за себе си, че карам доста бързо и не спазвам ограниченията, като преценявам ситуацията и преценявам с колко да карам, но това не ме прави рисков шофьор. Всичките ми предпоставки за ПТП са с някакви малоумници които нямат никакви реакции и най.малкото не се оглеждат като тръгват да правят маневра.
Според мен НЕ Камерите и ограниченията ще оправят движението по пътищата, а "господата" от КАТ, които не дават, а ПРОДАВАТ повечето книжки за управление на МПС.
Аз мойта книжка не съм я купувал, а съм си я заслужил, имам позната дето не знае, кое е ляво и кое е дясно, кара джип, а на изпита и казаха : Колежке с най-огромно съжаление ви давам книжка.
Ми господин тъпанар, като е с най-огромно съжаление, защо по дяволите давате книжки на такива хора, па сега се борите с престъпниците по пътя :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Точно камерите ще оправят всичко..!!!!И то точно по тази причина която посочваш!на камерата не можеш да дадеш подкуп!!!

Ako някой "връзкар" или някоя "кифла" са взели книжка по "втория начин" и по точно, без изпит, а с пари, никоя камера няма да ги оправи...ако могат да си вземат книжка така, могат и да им скъсат и снимките и актовете и те пак ще се чувстват безнаказани и ще карат както си искат. Камерите тях няма да ги оправят!!! Трябва да има закон ЗА ВСИЧКИ! И аз карам бързо, не като луд, но поне с 20 км. над ограничението, но не се смятам за рисков шофьор и не мисля, че ако спазвам всяко ограничение съм 100% в безопасност, защото има и много катастрофи от хора, които карат доста под ограничението и създават рискови ситуации.

И аз не превишавам с повече от 20-30, но го правя само там където е възможно, съобразено с трафик и пътна обстановка.
В предния пост описах точно това с Джипа и камерата, което и ти казваш.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 14 мар 2009 11:33

Факт е че на много места из белите страни няма и един знак на много от кръстовищата.Хората си спазват правилото за дясностоящия независимо с ферари ли е,мерцедес ли е или някакъв си там голф.Или чисто и просто от човешка гледна точка си дават път..Само че там имат нещо хубаво което на нас ни липсва от поколения---правилен манталитет.Географски ние сме в Европа,но по мислене и разсъждения сме в Латинска Америка и то средата на миналия век.
Българина обича да му е все вътре,да има забранителни знаци,камери,патрулки на всеки ъгъл,ограничения.............Иначе няма да се чуства добре.това е тъжно но е факт.
Та така е,момчето с голфа винаги ще дава път на мазния чичко с МЛ-а ли ще е с КЮ7 ли каквото е там.Така сме се научили един друг.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 14 мар 2009 11:36

Понеже често ми се налага да кръстосвам държавата, та да ви кажа че катаджиите много си придават важност, обаче разсъждават обективно, поне спрямо мене е било така (да не дърпам дявола за опашката де mhihi mhihi mhihi )
Виждат че пътувам често, не ме закачат, теглят ми конско, да внимавам, следващия път черпя и така,
знаят че тази кола често минава от там, че много пътувам, ясна е работата.
Излита се гъзе със изпърдяна кола с пробити гърнета, фаровете му светят у небето, вътре пълно с келеши, заяжда се, дуе се, разправят се много време и накрая и аз не знам какво става mhihi mhihi mhihi

Като наслагат камери, тези който често пътуват ще ги знаят къде са, ще се съобразяват, също така познават пътя и знаят къде как и с колко, пък дали ще спазват ограниченията си е тяхна работа, аз като не познавам пътя спазвам ограниченията....., като има много движение също, и така
съобразявам се с пътната обстановка. Като няма движение и е хубав пътя и се прибирам по нощите от някъде бия дълги, хващам осовата линия и така........
Винаги едно наум че може да ми излезне някоя каруца, никога изпреварвания на уширенията н акръстовища, ако ме спрът ченгетата, виновен винове, не се жалвам по вестници и списания и така :beer :beer
какво като има камери, вие глави на раменете нямате ли?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 14 мар 2009 11:37

Andonov написа:Във връзка със заключената тема ТУК не смятам, че всеки трябва да се прави на светец. Едва ли някой кара ВИНАГИ с разрешената скорост.(не визирам мода а мненията в темата)

Във връзка със заключената тема, дето си посочил, ще заключа и тази

А във връзка, че пускаш дублаж на заключена вече тема, ще те предложа за наказание
:evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”