Колеги може ли някой да ми обясни какво точно представлява електрически суперчарджър,как действа и монтира?И съответно мога ли да го сложа на моя Голф 2 RF.Рових из търсачката,но не намерих обяснение.
Ако темата не е за тук,моля преместете я.
суперчарджър
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: суперчарджър
Сигурно говориш за нещо подобно:
http://www.без_спам_моля.com/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%BE-%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B6%D1%8A%D1%80-adno58578.html
А иначе под суперчарджър аз разбирам механичен компресор,но това едва ли може да се нарече точно така.Това си е чисто и просто вентилатор,който създава постоянна струя въздух и се върти с едни и същи обороти.Едва ли налягането е страхотно голямо.А за ефект--аз лично не съм виждал досега,но теоретично всяка порция добавен въздух за единица време се отразява добре на динамиката на автомобила.Друг е въпроса дали си струва вложението.А и в примерната обява която съм ти дал 15-20 коня е мечта на някой да ги добавят чрез пилене на глави,смяна на чипове на ЕКУ-то,генерация и т.н....та ми се струва несериозно това вентилаторче да ги вдига.
http://www.без_спам_моля.com/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%BE-%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B6%D1%8A%D1%80-adno58578.html
А иначе под суперчарджър аз разбирам механичен компресор,но това едва ли може да се нарече точно така.Това си е чисто и просто вентилатор,който създава постоянна струя въздух и се върти с едни и същи обороти.Едва ли налягането е страхотно голямо.А за ефект--аз лично не съм виждал досега,но теоретично всяка порция добавен въздух за единица време се отразява добре на динамиката на автомобила.Друг е въпроса дали си струва вложението.А и в примерната обява която съм ти дал 15-20 коня е мечта на някой да ги добавят чрез пилене на глави,смяна на чипове на ЕКУ-то,генерация и т.н....та ми се струва несериозно това вентилаторче да ги вдига.
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хах, това го има в ebay, но като се замислиш как някакъв смешен вентилатор който ти вдухва едно и също количество въздух при 1000 и при 5000 оборота може да бъде ефективен и то пък с 15-20к.с. отгоре.... 
Ей го - 30$ е:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Turbo-Bo ... ccessories

Ей го - 30$ е:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Turbo-Bo ... ccessories
Последна промяна от blue_shadow на Съб 14 мар 2009 13:00, променено общо 1 път.
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Вместо да даваш 130лв. за тоя боклук, защото нищо не може да направи. С тези 0.2bar само ще радуха праха от тръбите и дебита му е колкото на обикновен атмосферен двигател (примерно гол3 1.4 моно-асматик).
С него и гумите не можеш да си напомпиш.
По-добре си вземи охлаждане(вентилатор) за порцесор - от светещте - или 12см вентилатор за пц кутия - 20-40лв. и върши същата работа.
Преди 1-2 години беше изленало нещо подобно, което създаваше swirl ефeкт или както
се казва завихряне и йонизиране на частиците(така казват). За да има ефект в повишаване на мощността трябва да се перката да се върти поне с 12-15 000 оборота на мин.
Най много да помогне да съживиш някой умрял кон на колата заради гадния бензин, т.е.
(говоря примерно) на един двг. със 75к.с по каталог, който с бонз. 95H(бъгарски) e към 65-70, стане 71-72к.с. Ако ползваш бенз. 98H( 95, но с по-малко водица) - да 72-73.
И да има някакъв минимален ефект няма да го осетиш.
За тези пари с вземи спорт.филтър, койте ще изкара малко рев от двг. и ще ти се струва че върви повече.
За мен това е пълна лъжа и измишльотина.
С него и гумите не можеш да си напомпиш.
По-добре си вземи охлаждане(вентилатор) за порцесор - от светещте - или 12см вентилатор за пц кутия - 20-40лв. и върши същата работа.
Преди 1-2 години беше изленало нещо подобно, което създаваше swirl ефeкт или както
се казва завихряне и йонизиране на частиците(така казват). За да има ефект в повишаване на мощността трябва да се перката да се върти поне с 12-15 000 оборота на мин.
Най много да помогне да съживиш някой умрял кон на колата заради гадния бензин, т.е.
(говоря примерно) на един двг. със 75к.с по каталог, който с бонз. 95H(бъгарски) e към 65-70, стане 71-72к.с. Ако ползваш бенз. 98H( 95, но с по-малко водица) - да 72-73.
И да има някакъв минимален ефект няма да го осетиш.
За тези пари с вземи спорт.филтър, койте ще изкара малко рев от двг. и ще ти се струва че върви повече.
За мен това е пълна лъжа и измишльотина.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
teko написа:Колеги може ли някой да ми обясни какво точно представлява електрически суперчарджър,как действа и монтира?И съответно мога ли да го сложа на моя Голф 2 RF.Рових из търсачката,но не намерих обяснение.
Ако темата не е за тук,моля преместете я.
Колега ако си запознат с устройството на РФ ще знаеш че това е просто невъзможно...А представения боклук, опа продукт е нз какво да кажа..
ОМГ- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хммм... миналата седмица ми показаха едно такова сушоарче, заводски монтирано на Корсичка, 1.4, 16В.
Интересното е, че си имаше отделно малко филтърче и че при студен мотор работеше нпрекъснато.
Не го изчакахме да спре, но според човека- при загрял мотор спирало и се чувало да тръгва при рязко форсиране на колата...
Та ми възвърна едни спомени за едни теми...
viewtopic.php?f=52&t=66166

Интересното е, че си имаше отделно малко филтърче и че при студен мотор работеше нпрекъснато.
Не го изчакахме да спре, но според човека- при загрял мотор спирало и се чувало да тръгва при рязко форсиране на колата...
Та ми възвърна едни спомени за едни теми...
viewtopic.php?f=52&t=66166
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”