имам нужда от малко опит. От около 2 месеца колата ми започна да губи антифриз, след пробег от около 100-150 км нивото на натифриза в казанчето намалява доста под минимума, като предварително антифризът е бил на нивото на максимума. Опитах се да открия сходен проблем във форума, но явно че не мога да попадна на сходен проблем. От това което изчетох, проверявах за течове от радиаторчето на парното в купето(няма такъв, няма и запотяване на стъклата), проверявах и за течове по двигателя (никаде не открихме). Това, което забелязах е че при работа на двигателя известно време (до достигане на нормална работна температура 90гр), след като изгася двигателя и изчакам 15-20 мин, развивайки капачката на казанчето налягането, което все още е нагнетено в казанчето е доста високо. Искам да споделя и това, че преди 3 години ми се наложи да подменя гарнитура на блока, а колата беше току що докарана от чужбина, мислех че проблема тогава е сериозен, но прочитайки тук там установих, че при този модел смяната на тази гарнитура след 10 години експлоатация на автомобила е нормална (в статиите се цитираше, че това е да го кажем "производствен дефект"). Смених гарнитурата и съм сигурен, че ремонта е качествено направен, понеже момчето, който го прави е доста наватре в нещата.
Като допълнение да споделя, че колата не е прегрявана.
Надявам се някой от вас да може да даде съвет, аз лично това което почвам да се съмнявам е (дано не се окажа прав), че гарнитурата която смених може да не е била от най-сполучливите и сега отново се налага смяна, но дано вие да не сте на моето мнение