ВЪПРОС ЗА ABS
-
- Автомобил:
- Двигател:
ВЪПРОС ЗА ABS
Неудобно ми е
за може би глупавия въпрос но съм горд собственик на пасат комби 1.8 1993г. Как мога да разбера има ли ABS?

- afrikalion
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- afrikalion
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- RAD&KO
- Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
- Двигател: PB 1990
- Контакти:
Привет! Колегата е прав за лапата! Тя обикновенно се намира до бутона за регулиране на осветлението на таблото. Др. вариант е хард. Буташ задните седалки и там видиш ли ламаринена кутиика на която пише Atte (можи и бош) и е с нещо, като евро букса ама по-голямо е тв`а е компото на АБС- то ... Успех! На мен ми шитнаха Пасатчето с изгорял компютър и ми обясниха че не знаят к`ва е тая лампа и т.н.
Е купих си друг и сега си се риткаме на хлъзгавор прашно и мокро!
Но незабравяй че ABS не помага при 180 ... :wink:
Е купих си друг и сега си се риткаме на хлъзгавор прашно и мокро!
Но незабравяй че ABS не помага при 180 ... :wink:
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Re: ВЪПРОС ЗА ABS
1.В лявата страна на таблото има една оранжева лампа с надпис ABS,която на контакт светва и като запалиш изгасва и ако има проблем свети.2.Под задна лява седалка се намира управляващия блок на ABS.3.Като махнеш която и да е гума ще видиш датчиците за скоростта някъде около спирачния апарат.Мисля,че тези фактори са ти достатъчни да прецениш.kalin_jo написа:Неудобно ми еза може би глупавия въпрос но съм горд собственик на пасат комби 1.8 1993г. Как мога да разбера има ли ABS?
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Red_Jetta написа:ако има АБС при включване на контакт на таблото светват червените лампи за маслото, за зареждане на акумулатора и за .... неизправност на спирачките. след запалването всичко трябва да изгасне.
друго: освен червената лампа на таблото ако има АБС светва при палене и една контролна лампа -бяла със символ"задраскан АБС". ако светва и след секунди гасне не само има а дори и работи.
Защо си мисля, че ако Пасата на колегата е към края на 93 година, има вероятност контролната лампа на ABS да не е на таблото, а над врътките за парното?!