Здравейте колеги, от доста време голфа губи по малко антифриз и доливам, чак днеска разбрах откъде прокапва междодругото вече доста осезаемо направих няколко снимки с не много добро качество, но всепак се надявам с общи усилия да отстраним проблема ...
Около болта които съм оградил в червено пролизва антифриз и се стича надолу.
Аз съвсем аматьорски пробвах да натегна болта, но нещата сякаш се влошиха макар и леко ...
Та въпросът ми е как да се справя с този проблем и вие какви препоръки и съвети бихте ми дали ... ???
Голфа прокапа ... ?!?!
Re: Голфа прокапа ... ?!?!
Това е пластмасов фланец(може да има и други имена) от температурата се изкривява или се пука и започва да тече антифриз.Моя съвет е да го смениш с нов,провери там откадето пазаруваш части и си го смени,да го мажеш със силикон и пак да го сложиш не е за предпочитане.
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
нов, при това си го купи от юнитрейд или порше за да ти изкара по-дълго време.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:нов, при това си го купи от юнитрейд или порше за да ти изкара по-дълго време.
Оригинален,точно така!
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А бихте ли ме насочили какво точно да обясня, че търся в магазина и дали евентуално ще имам някакви проблеми при смяната му защото мисля да си го сменя сам ... доколкото видях се държи на два болта и аз си го представям, че развивам въпросните два болта сменям фланеца затягам болтовете доливам антифриз колкото е изтекъл и си карам голфи пак ... ??? 

Последна промяна от spectrum на Нед 15 мар 2009 17:29, променено общо 1 път.
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
в магазина кажи че искаш пластмасата на която са ти датчиците за температурата на антифриза, като го купиш виж дали е същият като този на колата че на мен ми го объркаха и се връщах да го сменят.смяната не е трудна можеш и сам да от ремонтираш проблема.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Питаш за фланец за охл. течност и според двигателя и година ще ти го изкарат в каталозите . Смяната си си я представил много точно , това е само не стягай прекалено силно. Няма да е зле да смениш и семеринга на вала, зад делкото 

преброи колко датчика имаш на него и колко маркуча влизат или наи-сигурно е да го свалиш и да търсиш с него
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”