Tiguan Vs Qashqai или избор на SUV
- ultralamer
- Автомобил:
- Двигател:
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joro_kem написа:първите модели бяха с двигател VW 2.0 TDI-PD, отскоро са с HDI на PSA.
Oт есената на миналата година го има 2.2мотора.
Моделите на Пежо и Ситроен се правят само и изцяло в един от Заводите на Мицубиши в Япония.
Освен екстериора всичко е еднакво и колите нямат нищо общо с ПСА освен мотора. Така, че не платформата е обща, а колите са 95% идентични като изключим външните панели - брони, калници стопове, фарове и лайсни.
Има още и 2.4 бензинка 170коня.
Re: Tiguan Vs Qashqai
Имам удоволствието да карам VW CADDY TDI 2006 г. Преди два месеца обаче купих за жена ми Qashqai Tekna 2.0 auto ,дизел с всички екстри без SatNav ,който не ми хареса като възможности и видимост на екрана.Колата е невероятна.Ускорението е без забележки,спирачки ,возене и стабилност отлични.Има волан чувсвителен към скороста и това прави колата много стабилна при високи скорости в женски ръце.По време на последния сняг дори жена ми, която не кара при дъжд ,намаше проблем и не се спря нито за миг.Колата е изкл. маневрена и всички тия екстри ,ел.пакет,авт.чистачки,паркинг сензори,авт.фарове,индивидуални климатици за 2-те части на колата,тракшън контрол,ESP,круиз контрол я правят едно голямо удоволствие,особенно когато цената е направо смешна в сравнение с любимия VW например.
Проблемите на колата до тук са 3 .Първо на 5 тия ден в купето започна да се усеща миризма от ваксите с които бе намазано купето отдолу.Това за щастие трая 2 дена.Друг проблем е че ако си нагласиш седалката и волана неправилно главата ти допира тавана на колата,което е доста странно ако не си японец.Повече ме тревожи факта че на всеки 200 мили ми светва пред.лампа на DPF филтъра и трябва да карам колата с над 45 мили/час докато изгасне или поне около 25 мин.По указания на NISSAN.Един път не го направих и в резултат NISSAN смениха гаранционно DPF филтъра .Проблема е че ако го плащам ще е от порядъка на 300 паунда.
Проблемите на колата до тук са 3 .Първо на 5 тия ден в купето започна да се усеща миризма от ваксите с които бе намазано купето отдолу.Това за щастие трая 2 дена.Друг проблем е че ако си нагласиш седалката и волана неправилно главата ти допира тавана на колата,което е доста странно ако не си японец.Повече ме тревожи факта че на всеки 200 мили ми светва пред.лампа на DPF филтъра и трябва да карам колата с над 45 мили/час докато изгасне или поне около 25 мин.По указания на NISSAN.Един път не го направих и в резултат NISSAN смениха гаранционно DPF филтъра .Проблема е че ако го плащам ще е от порядъка на 300 паунда.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нищо чудно, че Нисана ти харесва толкова. Сравнението с Кадито е напълно неуместно. Тук говорим за реално сравнение с Тигуан, който според мен е една класа над Кашкая. Поне при него няма да си удряш главата в тавана.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тигуана и класа над Кашкай и това трябва е ясно на всеки трезво мислещ човек със средна автомобилна грамотност. 

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Нека колегата да каже, колко парички струва Кашкавала. За да видим дали цената е чак толкова смешна.
Иначе дори и само заради дизайна на Тигуан си струва да си вземеш него.
Иначе дори и само заради дизайна на Тигуан си струва да си вземеш него.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Има промоция на кашкавал витоша:
Само с предно предаване и доволен пакет екстри - 30 000лв
4x4 и доволно пакетче екстри - 37 000лв
/втория май се води кашкавал 2/
Само с предно предаване и доволен пакет екстри - 30 000лв
4x4 и доволно пакетче екстри - 37 000лв
/втория май се води кашкавал 2/
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За 37 лв. не получаваш нищо проверявал съм я въпросната промоция, втория е 7местен и полза данъчен кредит, това е цена без ДДС, по ценова им листа цената е 46 353лв. с вкл. ДДС и пак да кажа това е най-ниското оборудване.
Добре оборудван отива на +60 хил лв.
Добре оборудван отива на +60 хил лв.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
За 30 000:
8 възглавници
Двузонов климатик
Панорамен покрив
6 Cd changer + синзъб
Круиз контрол
Автоматични фарове и чистачки
/на мен повече не ми трябва/
За 37 000:
7 места
8 възглавници
DVD 7" + Navi
Автоматични чистачки
Xenon + автоматични фарове
възниква въпроса дали има климакс...
Цените са без ДДС
И за двете има безплатно каско...
p.s. Това е една от най-грозните коли, които е излизала напоследък...помня като видях за пръъв път кашкавала си помислих, че е някоя от тия ссанг янг, чан ман фан цидзъ инкорпорейтид...
8 възглавници
Двузонов климатик
Панорамен покрив
6 Cd changer + синзъб
Круиз контрол
Автоматични фарове и чистачки
/на мен повече не ми трябва/
За 37 000:
7 места
8 възглавници
DVD 7" + Navi
Автоматични чистачки
Xenon + автоматични фарове
възниква въпроса дали има климакс...

Цените са без ДДС
И за двете има безплатно каско...

p.s. Това е една от най-грозните коли, които е излизала напоследък...помня като видях за пръъв път кашкавала си помислих, че е някоя от тия ссанг янг, чан ман фан цидзъ инкорпорейтид...
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз ходя често до Нисан БГ и е пълно с Кашкавалчета... Който и да е пред мен на опашката казва "Аз съм с Кашкая"
Аз просто ми е странно за какви Санта Кафе - та говорите и нисани
Много ясно че VW, но с по-високо ниво на оборудване, за да знаеш за какво си си дал паричките и да ти е кеф да се качиш в колата
Да знаеш че си имаш всичко, а не да си викаш след 1 година като му се нарадваш "Ей що не го поръчах с 7 инчовия монитор и нави-то..." примерно 

Аз просто ми е странно за какви Санта Кафе - та говорите и нисани

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Е все пак кашкавала не е чак толкова лош, аз много обичав Витоша
.
Най-голямото предимство на Кашкавала за сега е, че има варинт за 7 места. Друг е въпроса, колко са пригодни за употреба те, и хора с какви габарити могат да ги използват.
Нека някой по запознат да каже как стоят нещата с проходимостта на двете машини.
Коя от двете системи е по добра.

Най-голямото предимство на Кашкавала за сега е, че има варинт за 7 места. Друг е въпроса, колко са пригодни за употреба те, и хора с какви габарити могат да ги използват.
Нека някой по запознат да каже как стоят нещата с проходимостта на двете машини.
Коя от двете системи е по добра.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_dimitrov1986 написа:Най-голямото предимство на Кашкавала за сега е, че има варинт за 7 места.
Наскоро случайно попаднах в кръг от светнати хора по въпросите за 7 места. Дочух, че срещу 2к лв можело да се монтират и узаконят допълнителните седла. Лошото е, че никак не ме интересуваше и не слушах внимателно...ако някой е наясно нека поясни...

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи от кола, не при всички модели става, след като се мотират въпросните кресла в багажника, автомобила трябва да мине през техностест или Тиат Шумен и да вземе сертификат и след това се ходи на регистрация в КАТ или пререгистрация, ако вече е бил регистриран.
Обаче не е само да се сложат седалките, трябва и манекена да може да се побере в тях и мерят още някакви работи, ако няма място за резервната гума трябва да се измисли багажник и нейното закрепване и други такива работи.
Обаче не е само да се сложат седалките, трябва и манекена да може да се побере в тях и мерят още някакви работи, ако няма място за резервната гума трябва да се измисли багажник и нейното закрепване и други такива работи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:Зависи от кола, не при всички модели става, след като се мотират въпросните кресла в багажника, автомобила трябва да мине през техностест или Тиат Шумен и да вземе сертификат и след това се ходи на регистрация в КАТ или пререгистрация, ако вече е бил регистриран.
Винаги съм се чудил на "изобретателността" на българина...за 20% ДДС да се прави на палячо, ужким преебал системата...ама са виновни и тия, дето дават възможност за преебаване...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”