Ремонти по - ново закупена кола
- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Консултация за ново закупена кола
мотулче е маслото , шлаиф на глава с смяна на гумичките ти е около 200 лв гарнитурите са на синволични цени , спирачната помпа 11лв гумичките смени си ги сам не е трудно и ефекта е супер
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
Колега,това ,че колата пуши не винаги означава,че гори масло.Защото подобен пушек се получава,когато компютъра "приготвя" неподходяща горивна смес и това е пречината да пуши.Давам просто идея,какво да провериш ....а знае ли се,може това да те олесни.
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
10W40 мисля че трябва де е то и аз сам с такова де самоче на Q8 и сам много доволен поне за сега.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Колеги разхода май е големичък
Вчера сложих газ около 13литра за проба дали работи ГУ, стрелката е в червеното на газовата уредба не докрарая ама я допира
, не съм минал повече 30км, бутилката беше празна преди да я напълна!
Човека от който я купих каза, че харчела малко повече и трябвало да я заведа на центровка. На бензин каза, че стигала до 15литра/100.
Къде да търса проблема според ваз?
Също като спирам малко по-рязко не всеки път, чекато ли нещо призтъргва от зад, дали е от челюсти или амортисьори, тампони
Утре ще я карам на майстор за този и проблем с спирачките, дано да се окаже само челюсти!!!
Вчера сложих газ около 13литра за проба дали работи ГУ, стрелката е в червеното на газовата уредба не докрарая ама я допира
Човека от който я купих каза, че харчела малко повече и трябвало да я заведа на центровка. На бензин каза, че стигала до 15литра/100.
Също като спирам малко по-рязко не всеки път, чекато ли нещо призтъргва от зад, дали е от челюсти или амортисьори, тампони
Утре ще я карам на майстор за този и проблем с спирачките, дано да се окаже само челюсти!!!
колеги 10-40 е тунко малсло колата е на доста киломерти не мисля че е правилно 
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
ecy написа:колеги 10-40 е тунко малсло колата е на доста киломерти не мисля че е правилно
да бе, на баща ми голфа е на около 260 000 км. и досега е каран само с 10W40 и една туба от 4 литра му стига до смяната, защо трябва да му слага например 15W40.
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
тънко е да но колата е с хидравлични повдигачи и ако слойи 15W40 малко ще му тракат клапаните докато се разбие маслото
лично мнение
лично мнение
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
doaiena написа:Колеги разхода май е големичък![]()
Вчера сложих газ около 13литра за проба дали работи ГУ, стрелката е в червеното на газовата уредба не докрарая ама я допира, не съм минал повече 30км, бутилката беше празна преди да я напълна!
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ремонти по - ново закупена кола
Смених въздушен филтър ACdelco 13лв
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
dimitars написа:Не съм сигурен,но си мисля,че тази кола трябва да се кара с 10W40.
Ъхъм
Мойто венто е със същия мотор на 245000км Веднъж пробвах с 15W40 и чукаха повдигачи, смених го с 10W40 и от тогава е часовник
-
MiroslavStanchev
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
Мойта е вече на 288 *** .... и нещо,миналата година бях с 10 W 40 na Alpine,смених го със на Шел 15 W 40 , тракат повдигачите но не го харчи,като 10W40 
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
martin_ganev написа:в
гарнитура на главата 25-35лв за смяната около 50-70 лв.
В Разград явно майсторите ви работят за без пари. В София за такова нещо искат поне 200лв.
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Вчера купух семеринг за разпределителен вал марка 'CORTECO' 6.20лв
Гарнитура клапани/р.вал гумена - 13лв
Днес трябва да купа два маншона за задните амортисьори или прашници нз точно как се казва!
Гарнитура клапани/р.вал гумена - 13лв
Днес трябва да купа два маншона за задните амортисьори или прашници нз точно как се казва!
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Извънредна ситуация!!!
Паля си днес сутринта колата на газ и всичко точно, и няма и 2 преки от нас на един светофар загуби мощност и изгасна, включих на бензин и пак неще да запали, добрече беше сервиза на моя приятел близко и изтичах до там, след няколко минути се откри проблема прецакани свещи!
Купих BERU 14gh-7dtur - 40лв 4бр!
Сложиги момчето и запали веднага!
Паля си днес сутринта колата на газ и всичко точно, и няма и 2 преки от нас на един светофар загуби мощност и изгасна, включих на бензин и пак неще да запали, добрече беше сервиза на моя приятел близко и изтичах до там, след няколко минути се откри проблема прецакани свещи!
Купих BERU 14gh-7dtur - 40лв 4бр!
Сложиги момчето и запали веднага!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”