Здравйте,
лампата за ABS-а ми свети понякога.
Наблюдавам я от 2 седмици вече и немога да намеря закономерност за да опиша проблема
ми точно. По време на движенив понякога светва за 10-20 мин после изгасва, понякога при палене светва и
въобще не гасне.Проверих кабелите и датчиците визиално са наред.Дисковете имат ръб около 2мм.
Някакви насоки да ми дадете къде може да е проблема ?

Лампата за ABS-а свети понякога...?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата за ABS-а свети понякога...?
Последна промяна от vladovl на Вто 10 мар 2009 12:03, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лампата за ABS-а свети понякога...?
Аз имах подобен проблем даваше ми грешка ,че предно дясно колело няма сигнал и ми светеше лампата когато си поиска.Свалих четеца от главината измих го с бензин после на картон го зашкурих малко и го сложих пак на главината и нямам проблем.Незнам дали се казва четец ,но свалих това което влиза в него кабела .Разбрах ,4е ватрешното в главината не може да се почисти, ако е в него проблема се сменя главината.Дано съм ти бил полезен с нещо.
погледни кутията с бущоните над акомулатора. Много често нагаря и направо се стопява леглото на 4-те бущона. При мен проблема беше същия, а причината точно там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След почистване на датчиците с бензин изглежда нещата станаха нормални.
Благодаря за съветите колеги!
Благодаря за съветите колеги!
vankata85 написа:Аз имах подобен проблем даваше ми грешка ,че предно дясно колело няма сигнал и ми светеше лампата когато си поиска.Свалих четеца от главината измих го с бензин после на картон го зашкурих малко и го сложих пак на главината и нямам проблем.Незнам дали се казва четец ,но свалих това което влиза в него кабела .Разбрах ,4е ватрешното в главината не може да се почисти, ако е в него проблема се сменя главината.Дано съм ти бил полезен с нещо.
Колега, гребена на АБСа се държи на 3 фиксаторни винта към главината. Първо, трябва да извадиш главината (като сменяш лагер) примерно и внимателно да я почистиш ако е пълна с гняс. Внимавай,че е алуминиева!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
RS1 написа:Внимавай,че е алуминиева!
Ако някой ти предложи- не се обзалагай на голяма сума за това!

Не е алуминиева, желязна е.
Ако ти се занимава- пробвай с магнитче. На алумин магнита не държи

radotom написа:RS1 написа:Внимавай,че е алуминиева!
Ако някой ти предложи- не се обзалагай на голяма сума за това!![]()
Не е алуминиева, желязна е.
Ако ти се занимава- пробвай с магнитче. На алумин магнита не държи
Размотават ми се едни гребени от 2ка, и магнита лепи на тях а за тези, които са ми на главините не лепи и се кривят лесничко.
И при мен го правеше тоя проблем...Скоро не се беше появявал.От ония дни я паля сутринта,лампата изгасна,след 15 секунди светна и край...2 дни само свети...На втория ден вечерта извадих клемата на акумулатора за час и половина.После я поставих и до ден днешен не е светвала...Освен някакви грешки в електрониката да дава...незнам и аз...Дано съм помогнал.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
RS1 написа:.. а за тези, които са ми на главините не лепи и се кривят лесничко.
Ъ?!

Това за Г3 ли е?
radotom написа:RS1 написа:.. а за тези, които са ми на главините не лепи и се кривят лесничко.
Ъ?!![]()
![]()
Това за Г3 ли е?
Да, имах 2Е, и взех един ударен АБФ. От него взех освен двигателя и абса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да заварша и моята историята с ламбата за АБС-а защото не приключи до тук т.е. чистенето се оказа безполезно - след няколко дни пак светна.
Отидох до Мишо в Герман и комп-а каза преден десен датчик - замерих го и веригата беше прекаснала - сапротивленито иначе трабва да е 1200-1300 ома(вътре имало бобина). Сложих нов датчих днес - някакъв датцки за 25 пари и угасих ламбето.
Така, че проблема ми е рещен (засега
)
Отидох до Мишо в Герман и комп-а каза преден десен датчик - замерих го и веригата беше прекаснала - сапротивленито иначе трабва да е 1200-1300 ома(вътре имало бобина). Сложих нов датчих днес - някакъв датцки за 25 пари и угасих ламбето.
Така, че проблема ми е рещен (засега

- Mamaligar
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
Мой ред е да питам и за моя проблем.Имам г3 97-ма понякога ми светва лампата и абс-а и не работи. Понякога светва в движение а понякога и като запаля. Гаснела е когато и скимне ама и хванах цаката. Като светне спирам гася колата паля я и като дигне 20 25 километра и гасне. Ходех на ваг ком и нямаше никакви грешки.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”