Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя
AmW: Правилника и закона за движение по пътищата е еднакъв за мен и за него!!!С какво е повече той от мен,че аз мога да чакам 10 коли преди мен да тръгнат и тогава аз,а той не може.Ми да попитам ако и тея с колите почнат така да се качват по тротоарите,за да могат да минат най-отпред,какво ще стане?Но това опира до възпитание и до брой мозъчни гънки.Лошото е,че повечето имат една връвчица дето им държи ушите да не паднат,и няколко гънки в следствие няколкократно падане от мотора.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ма ти и да искаш не можеш да минеш щот си с кола... а той може да минава между колите на светофарите, що да не мине !? Не мога да ви разбра честно 

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
rosen79 написа:POLOver написа: А,за всички които ги наричат донори и ги "секат",когато могат имам предложение - следващия път секнете не-донора с кортеж от Г-класи, които ви свети на дълги отзад или нагляра с Бентлито, дето кара в насрещното... Ама за това се иска малко повече кураж, нали?
Aз не правя път на никой,на който му преча да се мести.Това че е с ЕС-класа или бентли не му дава предимство.А колкото до това,кой ще е виновен ако моториста кара с 200км/ч в софия и не го видя,ми да не е карал с толкова.Като иска да кара бързо да отиде на някоя писта,където ще е сам и да кара с 500км/ч ако иска.Това,че са на две гуми не им дава привилегии,и всички са длъжни да ги пазят.Когато те самите започнат да мислят с главата си и карат по-разумно,тогава могат да имат претенции.Не може да караш с 200км/ч и да казваш мен никой не ме пази,не може да караш на задна гума между колите с незнам си колко километра и да имаш претеции.Някой от колегите тук бяха свидетели един такъв умник какво направи на бояна.Няколко пъти профуча покрай нас я на задна гума,я с бясна скорост,и накрая бутна две момчета.Изводите си правете вие.
Ти със 100 карал ли си мотор?? Качи се и покарай, ти ги изкара всичките мотористи ниско прелитащи самолети... е ...
Малко са тези които си го позволяват... още повече го могат.. ако те удари мотор с 200... няма да има много за разпознаване ни от мотора ни от колата...
Никой не ти говори да пазиш тези които карат с 200 , пази нормалните, които карат по правилата, има такива огледай се ... длъжен си да ги пазиш, щом това е в твоите възможности, не си по голям от онзи горе...
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
вчера зорлем един се буташе да го згазя на Цариградско
пазя ги до колкото може ама тея са си живи ДОНОРИ

пазя ги до колкото може ама тея са си живи ДОНОРИ

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Aз не съм казал,че всички са такива,но са повечето.Както и сред автомобилистите има малоумници.А дали съм карал мотор с 100км/ч,ми не не съм, и няма и да го направя.А дали съм длъжен да ги пазя това кой го казва? Къде го пише в закона?Покажи ми една точка ,в която пише,че шофьора на лек автомобил е длъжен да пази мотоциклетиста.Мотоциклета е вид МПС и за тях важи същия закон,както и за всички останали.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:А дали съм длъжен да ги пазя това кой го казва? Къде го пише в закона?Покажи ми една точка ,в която пише,че шофьора на лек автомобил е длъжен да пази мотоциклетиста..
Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:
(2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен:
1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението,
каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства;
допълнителни разпоредби:
13. "Мотоциклет" е двуколесно пътно превозно средство с кош или без кош, което има двигател с работен обем над 50 куб. см. Към мотоциклетите се приравняват и моторните превозни средства с три колела, чиято маса без товар не надвишава 400 кг, както и двуколесните пътни превозни средства, които имат двигател с работен обем до 50 куб. см и чиято максимална конструктивна скорост надвишава 50 км/час.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
rosen79 написа:Aз не съм казал,че всички са такива,но са повечето.Както и сред автомобилистите има малоумници.А дали съм карал мотор с 100км/ч,ми не не съм, и няма и да го направя.А дали съм длъжен да ги пазя това кой го казва? Къде го пише в закона?Покажи ми една точка ,в която пише,че шофьора на лек автомобил е длъжен да пази мотоциклетиста.Мотоциклета е вид МПС и за тях важи същия закон,както и за всички останали.
Сега като ти дадоха конкретна точка от закона ще кажеш ли, че не си прав?
И след като искаш да говорим конкретно - ще ми кажеш ли какво е процентното съотношение на мотористите, каращи със скорост над 100 км/ч в града, спрямо другите?
Също така ако можеш дай статистика за същия процент, само че за шофьорите на 4-колесни МПС-та със същата скорост.
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Kingpin написа: И един малоумник с ATV, по тротоара.
Е тоя хубостник ще го ритна в гръкляна и ще падна тежко ранен в катастрофа на тротоара,пък да видя после медийния отзвук и последвалите реакции на тези нахалници
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Петре написа:Kingpin написа: И един малоумник с ATV, по тротоара.
Е тоя хубостник ще го ритна в гръкляна и ще падна тежко ранен в катастрофа на тротоара,пък да видя после медийния отзвук и последвалите реакции на тези нахалници

-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Не ме разбираш ,или си на мнение да си караш МПС-то по тротоара?
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Петре написа:Kingpin написа: И един малоумник с ATV, по тротоара.
И нинджи се навъртали наоколо

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Петре написа:Не ме разбираш ,или си на мнение да си караш МПС-то по тротоара?
Нужно ли е да пишеш по форуми какво би му направил?
Ако си толкова навит просто действай, не е нужно да се рънджиш...
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79, в темата Потребители и професиите им си написал, че си:
С оглед непознаването ти на Закона за движение по пътищата, това че си всеки ден на пътя е леко притеснително
rosen79 написа:Шофьор съм на кмета на Ст.град.
С оглед непознаването ти на Закона за движение по пътищата, това че си всеки ден на пътя е леко притеснително

- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Каквото и да се изпише по темата,за мен истината е,че българчето не обича някой да мине преди него на светофара.Аз ще вися ма и той няма да мине.Не съм дал 5 бона за скутер за да вися по задръстванията от коли и да слушам чалгата на някое дупе дето го мързи да ходи.Що не приемете,че двуколесните са някакъв вид облекчаване на трафика.Бил съм във моторджииските държави-не съм видял да има явен конфликт между двата вида МПС,но явно мисленето там е друго.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”