Здравейте съфорумци,
Видях, че има няколко подобни теми във връзка със същия проблем. Тъй като съм погледнал някои неща от изброените от Вас, според които може да е проблема с гасненето реших да пусна нова тема. Проблема е следният: в движение когато сменям предавките и от по-горна свалям на по-долна в промеждутъкът на празния ход оборотите не се задържат на 900 а директно гасне колата без да придърпва, без нищо. Два пъти ми се случи да загасне на Цариградско шосе на пета скорост и проблема беше малко по особен. Там ми придърпа все едно няма бензин и когато тръгна да гасне свалих на четвърта - колата от загасена вече в движение отново вдигна оборотите и при следващото придърпване съвсем угасна. Няма значение дали е загряла или не, дали времето е топло или много студено. За момента съм сменил бензиновата помпа, горивният филтър, погледната е бобината и е сменен датчика на Хол, някакво реле което е било със спукани намодки е било споено ( намира се около бушоните и ако не се лъжа мисля, че е реле №30), погледнати са кабелите по таблото. Като цяло ел. инсталация на Голфа е много зле, постоянно ми гърмят крушки, но това предполагам почти чсеки с Голф го знае. Ако не изпускам нещо мисля, че това е всичко което е погледното до сега. Колата четири пъти е оставяна в сервизи и проблема не е решан. Най-фрапиращото е, че след последното такова оборотите се вдигат до 5000 и след това все едно се включва прекъсвач, а стандартно си е до около 6200 оборота. Ако някой може да даде съвет ви очаквам.
Предварително Благодаря.
VW Golf 3 - Гасне в движение.
-
martine4ko84
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: VW Golf 3 - Гасне в движение.
Маринечко, щом на 5 000 оборота почва да забива- пробвай да смениш бобина само за проба.
Относно гърменето на крушки- проблема ти е сериозен!
Това не е често явление. За справка:
viewtopic.php?f=15&t=132704
Относно гърменето на крушки- проблема ти е сериозен!
Това не е често явление. За справка:
viewtopic.php?f=15&t=132704
-
martine4ko84
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Отностно бобината бях си със оригиналната и я сменихме да видим дали проблема не е в нея. След като поставихме новата и датчика на Хол се видя, че гасненето на колата не беше отсранено. Тогава усетих проблема с оборотите. След като ми сложиха моята бобина обратно, положението не се оправи - 5000 оборота максимум и все едно се включва прекъсвач. Нещото което все пак повече ме притеснява е гасненето. След като премахна главният проблем ще я закарам да й прегледат и електриката. Чакам предложения.
Отностно бобината бях си със оригиналната и я сменихме да видим дали проблема не е в нея. След като поставихме новата и датчика на Хол се видя, че гасненето на колата не беше отсранено. Тогава усетих проблема с оборотите. След като ми сложиха моята бобина обратно, положението не се оправи - 5000 оборота максимум и все едно се включва прекъсвач. Нещото което все пак повече ме притеснява е гасненето. След като премахна главният проблем ще я закарам да й прегледат и електриката. Чакам предложения.
-
martine4ko84
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът е решен - сменен датчика на Хол при коляновия вал.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”