Проблеми със спирачките на АЛФА155

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 01 мар 2006 11:32

нямам АБС-в4ера един майстор ми развива теорията,като обезвъздишаваш задните спирачки-трябва да застопори6 разпределителя в положение на натоварена кола - незнам как и какво да правя

vas2308
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas2308 » Сря 01 мар 2006 11:47

Румен - 0888 944656
Чавдар - 0898 302 003

Сервиза се намира точно до Проспийд

Tам правим доста Алфи. Аз съм сменял там дискове, пружини и накладки на Алфата.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 01 мар 2006 21:01

kris11 написа:Ами обезвъздушавал съм системата на 155цата след смяна на предни маркучи и на течност, но такъв проблем не съм имал. Действително доста се наложи да обезвъздушавам за да държат предните спирачки добре. Явно някъде се задържа мехур въздух. Аз развих и 4 те пробки и на самотек докато всичкият батак изтече. задните лесно ги обезвъздуших , но предните станаха на 5или 6 я път.След вторият път се осъзнах да го правя на работещ на ПХ двигател. Имаш ли АВS?

KRIS11, братко мой, писах пак тема в алфа-форума ама май и днес е махмурлийски ден-никакъв отговор.Обясни ми моля ти се стъпка по стъпка как си обезвъзду6ил- одвил си 4те щуцера разбрах и на самотек и тва ми е ясно - аз го правих така като тебе ама започнах от задно дясно.След тва си ги завил и си запалил и с работещ двигател си обезвъздушавал като си помпал и някой ги е отвивал ли кажи моля ти се?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 02 мар 2006 13:02

На канал отивам 4 шутцера и с прозрачен шлаух / по ми е лесно
като е прозрачен/в по 1 буркан. Като падне течността в съда доливам.Снова напред назад и гледам. Хванах малкия да ми помпи после.
Първо обезвъздуших задните . С предните беше голям зор докато се сетя да запаля двигателя / според мен няма достатъчен ход педала или помпата и не можех да ги обезвъздуша като хората.
Самото обезвъздушване - отвивам даден щутцер след като е напомпено с предала , шлаха е сложеш предварително на щутцера и потопен в течност. Отивам като падне долу педала завивам наново и така няколко пъти докато ми хареса/.
Отпреди с друга кола съм брал ядовете като помпата вземе въздух - мамка му и 1 мехур да има въздух не го изкарва. затова доливах непрекъснато за да не вземе въздух помпата.
Успех и късмет. Регулатор не съм пипал и не съм поглеждал дали има..

vas2308
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas2308 » Чет 02 мар 2006 13:10

hristian37 написа:
kris11 написа:Ами обезвъздушавал съм системата на 155цата след смяна на предни маркучи и на течност, но такъв проблем не съм имал. Действително доста се наложи да обезвъздушавам за да държат предните спирачки добре. Явно някъде се задържа мехур въздух. Аз развих и 4 те пробки и на самотек докато всичкият батак изтече. задните лесно ги обезвъздуших , но предните станаха на 5или 6 я път.След вторият път се осъзнах да го правя на работещ на ПХ двигател. Имаш ли АВS?

KRIS11, братко мой, писах пак тема в алфа-форума ама май и днес е махмурлийски ден-никакъв отговор.Обясни ми моля ти се стъпка по стъпка как си обезвъзду6ил- одвил си 4те щуцера разбрах и на самотек и тва ми е ясно - аз го правих така като тебе ама започнах от задно дясно.След тва си ги завил и си запалил и с работещ двигател си обезвъздушавал като си помпал и някой ги е отвивал ли кажи моля ти се?

Виждам че са ти отговорили - и то хора които разбират и сами правят колите си. Все пак хората с Алфа не са толкова много за да има 1000 мнения на ден, а и не всички разбират или пък Алфата им е 155 и сасблъскавали с проблема. Погледни колко хора са прочели въпроса ти(има брояч) ама като не знам как да ти помогна - как да ти отговоря :?: :?: :?: То понякога и един отговор стига за да ти реши проблема - ако си пробвал това или не стане пишеш пак в темата. Все пак имайй впредвид че в форума на Алфа не стоят постоянно 100 разбиращи хора и да чакат само да се пусне въпрос за да отговарят. Помисли - колко Алфи има в БГ - определено не е разпространена кола. А и майстори няма много - то в разни сервизи като дигнеш капака и ти викат "Ебаси малкия 8 цилиндров двигател" (цитирам преживяно от колега :wink: Те такива майстори че не знаят даже че сме с по две свещи на цилиндър.
Не нападай така клуб които макар и с малко членове е доста серьозен - има съдебна регистрация, организира събития като Италфест, Успява да вкара и покажа за пръв път на Балканите 159-ка и Гранде пунто (преди офицялните вносители в БГ, Гърция, Румъния) и ред други неща.
Както виждаш и тук ти отговарят хора като Търтея и Крис11 - регистрирани и в двата форума и няма проблем.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 02 мар 2006 13:25

Eто нещо от рода на долното са ми го казвали не
веднъж. да се смееш ли да плачеш ли ? :?:
А и майстори няма много - то в разни сервизи като дигнеш капака и ти викат "Ебаси малкия 8 цилиндров двигател" (цитирам преживяно от колега :D
Ами остави това ами даже и делко няма :D

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 02 мар 2006 14:37

еми точно затова не ми се ходи на майстори, а искам аз да си я оправя-щото така пради с 33ка по такива майстори- смени си сервото,смени си помпата смени си маркучите и 100 неща смених и пак аз си я оправих ама с 155 е по различна спирачната система

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Чет 02 мар 2006 19:41

Може и да си се сетил, ама пробвал ли си да "биеш инжекция" на помпата. Отвиваш <ако резервоарчето ти не е върху помпата де :)> тръбичките дето влизат в помпата и някой натиска педала и ти с една спринцовка поскаш вътре по малко течност. Другия пък отпуска педала през това време, ама много бавно.
В интерес на истината тва съм го правил на лади и жигули. Не знам дали ще стане на друга кола.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 02 мар 2006 19:47

Bojo написа:Може и да си се сетил, ама пробвал ли си да "биеш инжекция" на помпата. Отвиваш <ако резервоарчето ти не е върху помпата де :)> тръбичките дето влизат в помпата и някой натиска педала и ти с една спринцовка поскаш вътре по малко течност. Другия пък отпуска педала през това време, ама много бавно.
В интерес на истината тва съм го правил на лади и жигули. Не знам дали ще стане на друга кола.

едва ли ще стане казанчето е върху помпата и преди го свалах на 33ката и го счупих и сега не смея да си правя такива експерименти

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Нед 05 мар 2006 23:16

днес цял ден се занимавах с нея-обезвъздуших помпата за 100път, колелата, проверих клапана и мъркуча на сервото,регулатора, работи си - абсолютно, никакво подобрение.Давайте други идеи, замислям се дали не е запушен някой мъркуч??

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 06 мар 2006 9:27

Щом излиза от щутцерите за обезвъздушване как да е запушен маркуч ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”