Tiguan Vs Qashqai или избор на SUV

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Tiguan Vs Qashqai

Мнениеот chefito » Пон 16 мар 2009 22:34

Kalin72 написа:
niikoo_1 написа:Зависи от кола, не при всички модели става, след като се мотират въпросните кресла в багажника, автомобила трябва да мине през техностест или Тиат Шумен и да вземе сертификат и след това се ходи на регистрация в КАТ или пререгистрация, ако вече е бил регистриран.
Обаче не е само да се сложат седалките, трябва и манекена да може да се побере в тях и мерят още някакви работи, ако няма място за резервната гума трябва да се измисли багажник и нейното закрепване и други такива работи.

Винаги съм се чудил на "изобретателността" на българина...за 20% ДДС да се прави на палячо, ужким преебал системата...ама са виновни и тия, дето дават възможност за преебаване...

Приятел спести 6000лв ДДС от зафирата си...щом има дупка в закона...се възползваш...за лошо или за добро :да:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 16 мар 2009 22:38

Сега вече виждаш ли откъде идват проблемите у нас? От "закона" позволяващ това или онова. Е, няма как да се оправи БГ по тоя начин...

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 16 мар 2009 23:02

Я светнете как да си купуваме коли без ДДС че това са си цели 20% ? Би било добре..

Потребителски аватар
pdols
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdols » Пон 16 мар 2009 23:22

Платил съм 17500 паунда с вкл.15% ДДС.За Tiguan последната оферта беше 28000 паунда.
Самия факт че се говори за савняване на Qashqai с Tiguan e похвала за нисанчето,защото идеята на този автомобил е да бъде между определените вече типове семеен MPV и 4x4.Разработката му е на английския клон на Нисан и според мен са е справили много добре.Както казах обичам VW но в този случай споделям въпроса който и Top Gear задава:Защо му е на човек да си купува Tiguan когато на пазара има RAV4?За мен само любовта в този случай не е достатъчна.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 16 мар 2009 23:33

За РАВ4 си прав за съжаление има някои предимства пред Тигуана, но те не са чисто автомобилни.
Относно ДДС-то - щом може да се регистрира един автомобил 6+1, какъв е проблемът да се ползва ДДС? Щом могат да се спестят, какво по-хубаво от това. Иначе преоборудването струва около 700 лева, а не 2000. На РАВ4 така го направиха, и спестената сума беше 9000 лева, което хич не е малко.
Сега обаче, до колкото съм запознат, май и Тигуанът ше може да бъде закупен и да се ползва ДДС, тъй като са му изкарали сертификат N1, демек към товарните ...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 16 мар 2009 23:42

dobrin написа:Иначе преоборудването струва около 700 лева

Добри, имаш ли спомен дали за 700лв се включва узаконяване /ако е нужно, технотест и прочие/ или 700лв са само монтажа+седлата...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 16 мар 2009 23:50

Протоколът от технотест мисля беше около 190 лева ...
Иначе 700 лева са седалките и там още нещо, май пак в технотест или в КАТ, не помня вече ...
Става въпрос за нов автомобил РАВ4.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 16 мар 2009 23:51

dobrin написа:Протоколът от технотест мисля беше около 190 лева ...
Иначе 700 лева са седалките и там още нещо, май пак в технотест или в КАТ, не помня вече ...
Става въпрос за нов автомобил РАВ4.

Значи всичко става за под 1000лв....добре звучи!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 17 мар 2009 8:36

pdols написа:Платил съм 17500 паунда с вкл.15% ДДС.За Tiguan последната оферта беше 28000 паунда.

Не знам каква е ценовата политика на Нисан за Англия /или сравняваш различни двигатели и оборудване/ но тук базов Кашкавал +2 дизел е 52 000лв /нормалния 46 000лв/ а същия Тиган е 55 000лв така че разликата е много по-малка от 10 000 паунда за които ти говориш ! А видимостта в Кашкавала назад е все едно през процепа на танк-без парктроник си вечно при застрахователя :Mr Green Fun

Jmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jmok » Вто 17 мар 2009 10:13

pdols написа:Защо му е на човек да си купува Tiguan когато на пазара има RAV4?

Според мен, човек си купува Tiguan вместо RAV4, защото последната е "пръчка". Незнам RAV4 колко е здрава, нито как се кара/вози, по простата причина че не се побрах на шофьорската седалка в шоурума. Седалката беше дръпната назад докрай и пак ми опираха коленете някаде, а волана беше някак ниско. А усещането вътре е дървено, все едно седиш в касетофон. Аз бих преформулирал въпроса така: Защо му е на човек да си купува RAV4, когато на пазара вече има Tiguan?

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 17 мар 2009 10:48

Японските са така...някак си специфични...който е карал VW му е малко странно в Toyota, макар че са добри коли.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Вто 17 мар 2009 11:54

Еми погледнето ги японците кви са джуджета, много ясно, че ще е тясно в колите.
Колкото до Тигана - печели почти всички тестове, в които участва.
Това за мен е достатъчна причиниа, ако имах пари да си го закупя. Ама съм беден шоп :banghead:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 17 мар 2009 22:29

Алаба бала портокала. Карам РАВ4 вече 10 месеца - висок съм 190 см, тежа 107 кг. Никога не ми е било тясно на шофьорското място, или на пасажерското. Отзад не съм се возил, но съм пробвал при максимално назад дръпната предна седалка, и не ми е било тясно. Воланът се регулира във височина и дълбочина, седалката нагоре и надолу. Не знам какъв е бил този РАВ4, в който си влизал, ама ...
В този, който аз карам, дори Ваското1 се хваща ...

Потребителски аватар
pdols
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdols » Вто 17 мар 2009 23:16

Сравнявал съм дизел,автоматик с всички екстри(interior,exterior,safety,audio)Цитирам реани суми след проведени разговор,тест драйв и готовност за плащане в брой.Не мога да съм сигурен но мисля че няма голяма разлика в ценовите политики на която и да е авто. фирма за различните страни от Евро-зоната.
Едно допълнение:правих тест драйв на RAV4 и съм съгласен с Добрин че всичко с вътрешното пространство а и не само с него си е напълно наред.

Jmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jmok » Вто 17 мар 2009 23:49

Ами аз не си измислям! Беше края на лятото, 2008 г. в шоурума на TOYOTA на цариградско шосе. Брошурите още са в къщи. Гледах, защото бях на фаза покупка! RAV4 беше от входа в ляво в дъното на салона. Висок съм 192 см, тежа 100 кг и отпред място не си намерих. Предната седалка неможеше да се дръпне повече назад, а на задната седалка имаше предостатъчно място за коленете. Помислих си, какво им е пречело да направят седалката да се връща още малко назад. Намъкнах се някак на шофьорската седалка и коленете ми опряха някъде, или във волана, или в таблото около волана - не си спомням точно. Не се опитах да регулирам повече нищо. Просто се почуствах кофти. Жената също се качи, погледна ме и се намръщи! Оказа се, че отделихме не повече от 2-3 минути на RAV4-ката в шоурума, а тя беше от сериозените кандидати в списъка за тестване/покупка. Това говори достатъчно с какво впечатление съм останал от RAV4, и това си впечатление споделих по-горе. Освен да е било RAV3 и аз да не съм забелязал :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”