Относно регистрационен номер
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
Относно регистрационен номер
ПОнеже един приятел отиде в КАТ да пусне молба са хубав номер и му отказали понеже преди една година имал съставен акт.Та въпросът ми е има ли го това в закона 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Re: Относно регистрационен номер
не
Номерата се дават по реда за Тарифата от извършени услуги от КАТ, а нарушението си е по ЗДП. Нямат никакво основание да му откажат закупуването на номера - с еднакви цифри, 2х2 и т.н. Жалба.

- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и
спирането от движение на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от
тях (Загл. изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.)
http://www.kat.mvr.bg/Nar_I-45.txt
Никъде не пише, че могат да откажат номер по такава причина.
чл. 24, ал. 4 и 5:
(4) Четири еднакви цифри в поредния номер или определени комбинации от цифри се
регистрират по ред, определен от директора на ГДППООРП.
(5) По ред, определен от директора на ГДППООРП, се допуска вместо поредния номер
и серията регистрационният номер да се състои от комбинация от шест знака.
спирането от движение на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от
тях (Загл. изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.)
http://www.kat.mvr.bg/Nar_I-45.txt
Никъде не пише, че могат да откажат номер по такава причина.
чл. 24, ал. 4 и 5:
(4) Четири еднакви цифри в поредния номер или определени комбинации от цифри се
регистрират по ред, определен от директора на ГДППООРП.
(5) По ред, определен от директора на ГДППООРП, се допуска вместо поредния номер
и серията регистрационният номер да се състои от комбинация от шест знака.
- JoroKN
kibo_tom_8440 написа:неНомерата се дават по реда за Тарифата от извършени услуги от КАТ, а нарушението си е по ЗДП. Нямат никакво основание да му откажат закупуването на номера - с еднакви цифри, 2х2 и т.н. Жалба.
И аз това си помислих понеже по този начин май никой не трябва да има хубав номер + това ти си го плащаш този номер.
Ако и с мен постъпят така ще пусна жалба

- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
JoroKN написа:kibo_tom_8440 написа:неНомерата се дават по реда за Тарифата от извършени услуги от КАТ, а нарушението си е по ЗДП. Нямат никакво основание да му откажат закупуването на номера - с еднакви цифри, 2х2 и т.н. Жалба.
И аз това си помислих понеже по този начин май никой не трябва да има хубав номер + това ти си го плащаш този номер.
някоя банкнота трябва да пуснеш колега, не жалба

те това са си искали и хорицата, ама твоя приятел не ги е разбрал

- JoroKN
emdless4 написа:JoroKN написа:kibo_tom_8440 написа:неНомерата се дават по реда за Тарифата от извършени услуги от КАТ, а нарушението си е по ЗДП. Нямат никакво основание да му откажат закупуването на номера - с еднакви цифри, 2х2 и т.н. Жалба.
някоя банкнота трябва да пуснеш колега, не жалба![]()
те това са си искали и хорицата, ама твоя приятел не ги е разбрал
Не е било до банкнота

-
Кажи му да регистрира жалба, че му се прави отказ - писмен от КАТ и да видиш какво ще стане, как бързо, бързо ще му дадат желания номер
. При тази ситуация той е в изгодната позиция, тъй като законодателството не създава пречка или ограничения за закупуването на желания номер. Ако е настоятелен, а не страхлив, ще се сдобие с желания номер.

-
Ето тук http://www.kat.mvr.bg/tarifa4.htm има за таксите които събира КАТ при извършване на различните услуги- чл.26 т.6 - т.9
- JoroKN
kibo_tom_8440 написа:Кажи му да регистрира жалба, че му се прави отказ - писмен от КАТ и да видиш какво ще стане, как бързо, бързо ще му дадат желания номер. При тази ситуация той е в изгодната позиция, тъй като законодателството не създава пречка или ограничения за закупуването на желания номер. Ако е настоятелен, а не страхлив, ще се сдобие с желания номер.
Много ти благодаря за информацията колега

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
kibo_tom_8440 написа:Кажи му да регистрира жалба, че му се прави отказ - писмен от КАТ и да видиш какво ще стане, как бързо, бързо ще му дадат желания номер. При тази ситуация той е в изгодната позиция, тъй като законодателството не създава пречка или ограничения за закупуването на желания номер. Ако е настоятелен, а не страхлив, ще се сдобие с желания номер.
Дааа нека пусне жалба и да се бори за заветния номер пък после ако началника се надъха ще разбере какво означава един казармен термин - "гонка по устав" и ще си слага колана още преди да сложи ключа

- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
а междудругото - човека платил ли си е акта?
сега ми хрумна, нали го направиха така че ако имаш неплатени актове нямаш право да ползваш административни услуги от КАТ докато не си ги платиш тези актове - може би смяната на номера да се води "административна услуга" и ако не е платен акта по тази причина да са му отказали?
сега ми хрумна, нали го направиха така че ако имаш неплатени актове нямаш право да ползваш административни услуги от КАТ докато не си ги платиш тези актове - може би смяната на номера да се води "административна услуга" и ако не е платен акта по тази причина да са му отказали?

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
emdless4 написа:а междудругото - човека платил ли си е акта?

-
quote="Stivi"]emdless4 написа:а междудругото - човека платил ли си е акта?
Ето някой който мисли разумно
[/quote]
Няма такова правно регламентирано положение. Това беше инициатива на някой от ръководителите на ведомства, общини, КАТ и др. Но има заведени и спечелени дела по този въпрос, че е извършен отказ от извършването на административна услуга при доказани стари неплатени задължения. Мисля, че имаше и постановление на Върховния административен съд по този въпрос, с което се третира че отказа от административно обслужване на граждани е нарушение на Конституцията.
Така че размишления от сорта - колани, глоби, са несъстоятелни. Човека има право и следва да си го реализира ако иска. То е като гласуването - да отидеш и да не отидеш. Що се отнася до заплахата от шефа на КАТ, можете да бъдете напълно спокойни, той трепери 5 пъти повече за мястото си, отколкото да ви направи мръсно. Така че силата е ваша страна.

- JoroKN
Еми на приятеля ми акта е бил преди 2 години и си го е платил 

-
Пич, кажи му да драсне една жалба и да отиде в деловодството на КАТ или ОДП (областна дирекция на полицията) и да я заведе, да си вземе номерчето и след 2 седмичен или едномесечен са длъжни да му отговорят за нежеланието им да му предоставят съответната административна услуга. Може да отиде и до омбудсмана - ще стане по ефектно, безплатно и бързо. тази цялата дандания ти се вижда сложна, дълготрайна и безполезна, но това е видимо. Истината е, че ще изпиташ кеф при победата и възмездието което ще реализираш без никакви усилия, пък и заветния номер ще се перчи на твоята кола. Бори се, това е смисъла на живота и не давай на други без основание да те тъпчат. Пак повтарям силата е на твоята страна. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”