Безумно висок разход - от какво е?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Re: Безумно висок разход - от какво е????

Мнениеот Goldorak » Вто 17 мар 2009 14:21

Anbuch написа:Свали свещите и ги виж дали са яко черни. Ако не са ,според мен някъде се излива бензина ,а не минава през двигателя. Докато си работи колата не мирише ли на бензин? То и ламбдасондата да не ти работи -пак такъв разход неможе да ти докара

Няма проблем по свещите, съвсем нови са.

Засякох пак разхода, този път въз нисък : 7,5 градско/100!!!!!!!!!!! :drunk

Вече нищо не разбирам! Засякох го по същия начин, като предния път когато беше дал 26/100.

Заредих догоре резервоара, изминах 50 км и долях разликата, пак до преливане и излезе 3 литра и нещо.

Ще го засека и за целия резервоар колко ще измина градско, и повече няма да се занимавам.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 17 мар 2009 14:47

Просто предният път са ти налели с обезвъздушаване, а сега не е имало какво да обезвъздушават. Не се занимавай повече че най много да си прецакаш помпата, ако го гориш до празно.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 17 мар 2009 16:10

Пак се връщаме на изходната точка - начинът на пресмятане колко гори.
Ако искаш да си сигурен колко ти харчи, престани да зареждаш догоре и да караш хх километра и после пак догоре. Карай си нормално! Зареждай винаги догоре! Записвай си колко зареждаш винаги и колко км си минал. След 2 месеца събери километрите и литрите и смятай. Така ще знаеш почти точно колко ти гори колата. Да засичаш на 50км е твърде малко за да бъде точно. Както и 100. Просто защото колко ще заредиш "догоре" зависи от твърде много неща. Като задръстванията, в които си карал последните 2-3 дни. Или пък не си. От човека, който зарежда. От пистолета на колонката. От това колко пълна е била колата. Да продължавам ли?
Разбирам, че за теб разходът е важно нещо, но точно затова е редно да го пресметнеш възможно най-точно. А това, което си правил досега не е много точно. Да не говорим за глупостите с лампичката и стрелката отначало.
Сега за дадените от мен 2 месеца - измислих си ги. Колкото повече - толкова по-точно. Това е.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Вто 17 мар 2009 18:26

maslinkov написа:Просто предният път са ти налели с обезвъздушаване, а сега не е имало какво да обезвъздушават. Не се занимавай повече че най много да си прецакаш помпата, ако го гориш до празно.

Или пък съм платил сметката на колата, заредила и не платила пред мен..знам ли вече..

А до какви размери стигат въздушните обеми в резервоара и с колко бензин биха могли да те да се изпълнят? :roll:

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Вто 17 мар 2009 18:30

myrshavija написа:Пак се връщаме на изходната точка - начинът на пресмятане колко гори.
Записвай си колко зареждаш винаги и колко км си минал. След 2 месеца събери километрите и литрите и смятай. Така ще знаеш почти точно колко ти гори колата. Да засичаш на 50км е твърде малко за да бъде точно. Както и 100. Просто защото колко ще заредиш "догоре" зависи от твърде много неща. Като задръстванията, в които си карал последните 2-3 дни. Или пък не си. От човека, който зарежда. От пистолета на колонката. От това колко пълна е била колата.

Мда, този път ще се съглася с теб! Бензиново счетоводство, чиста работа!

:да:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 17 мар 2009 18:45

Радвам се и се извинявам за тона в началото.
Сега малко встрани от темата - кефи ли те колата и смогваш ли и на харчовете ... не гледай колко точно гори. Свиркай си - литър повече или по-малко .. все тая.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Вто 17 мар 2009 18:56

Няма нищо! :beer

пп

И аз съм на това мнение, не си струва да издребнява човек и да се коси за литърец повече, въпросът е да не е в литри разликата...Пък и аз съм още със стария манталитет на старото половерче 91 г., 1043 к, в което като сипех за 10 лв и си джитках цяла седмица из София! :mrgreen: Дори нямаше да го сменям ако не беше булката да дава зор за 4 врати и климатик. mhihi

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”