Дани, скоро (е - скоро- преди 2 месеца...) гледах разтоварени около 5-6 предници и задни мостове от Пассат в S&F зад ЕКО-то, посока изхода от Пловдив посока магистрала Тракия, веднага след ТХВП.
Ако искаш- попитай там.

Дилема за изпуснал амортисьор-изгнил преден мост-решено
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Re: Дилема за изпуснал амортисьор-развитие
Здрасти колега!Магаре можеш да си намериш за 50-60 лева.Виждал съм два модела магарета за пасат б3 с еднакъв номер(357 ... 919N)-единия беше за синхро.
Нали не бъркаш за тази дупка,защото всички мостове,където съм гледал имат фабрично едни такива прорези
Нали не бъркаш за тази дупка,защото всички мостове,където съм гледал имат фабрично едни такива прорези

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
ти на това заводска цепнатина ли му викаш?
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2235 ... 820384.JPG
В този дух дали е възможно да лепна една планка 1.5-2мм дебела ламарина и да я заваря да укрепя моста а после с грунд и боичка....поне докато намеря читав мост че.. ебати дефицитната стока се оказа днес ходих до 3 морги и само криви ми показваха,а ония ''бизнесмени'' от S&F днеска не работят/криза ги не лови/ .Дали ще стане с CO без да пробие ламарината.Май ще е трудно без да се сваля носача.
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2235 ... 820384.JPG

В този дух дали е възможно да лепна една планка 1.5-2мм дебела ламарина и да я заваря да укрепя моста а после с грунд и боичка....поне докато намеря читав мост че.. ебати дефицитната стока се оказа днес ходих до 3 морги и само криви ми показваха,а ония ''бизнесмени'' от S&F днеска не работят/криза ги не лови/ .Дали ще стане с CO без да пробие ламарината.Май ще е трудно без да се сваля носача.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Като гледам ръждичката - май това сцепеното няма да е от вчера
...
Грам чист метал, на мястото на сцепването, не се вижда.
Може би сега просто се е отворило и центровката на предницата... то май няма такава.

Грам чист метал, на мястото на сцепването, не се вижда.
Може би сега просто се е отворило и центровката на предницата... то май няма такава.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Моя съвет е да търсиш преден мост от италиански пасат
Повечето такива нямат грам ръжда.

- dragomir1402
- Автомобил:
- Двигател:
JC написа:Що си мисля че магаретата са еднакви, независимо от вида двигател
и аз съм на това мнение, по добре сменяй гредата, аз на шкодата на жената така пробвах да зварявам единия носач, намира се отдолу под купето, прилича на окачване на голф 1, и опитът издържа една седмица.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дилема за изпуснал амортисьор-изгнил преден мост
Току що взех един италиански мост за пасата.След кратък пазарлък го взех за 180лв с двата носача.Адски скъпо ама ...Верно поне няма грам ръжда,даже и носачите не са корозирали.Драснах тук таме с нокът и под полепналата прах излизаше хубав черен емайл.Дано съм късметлия.
Единственото което ме притеснява е че е за 2е 115кс а моята е 1.8 рп90.Дано да е един и същ,че трябва иначе да го връщам.
Утре ще ходя на сервиз да видим кога ще го сменя.Мисля да сложа и левия носач от моста че моя ляв пое удар и може да е кривнал леко.
Да питам само може ли да се прехвърли тампона за скоростната кутия от моя мост на новия без проблеми?
Единственото което ме притеснява е че е за 2е 115кс а моята е 1.8 рп90.Дано да е един и същ,че трябва иначе да го връщам.
Утре ще ходя на сервиз да видим кога ще го сменя.Мисля да сложа и левия носач от моста че моя ляв пое удар и може да е кривнал леко.
Да питам само може ли да се прехвърли тампона за скоростната кутия от моя мост на новия без проблеми?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Като изключим задния на двигателя, другите 2 тампона са еднакви.
Поне този, за който питаш ще стане без грижи... За този на двигателя... божа работа!
Не помня има ли отделна конзола или се лепваше директно на моста..
Поне този, за който питаш ще стане без грижи... За този на двигателя... божа работа!

Не помня има ли отделна конзола или се лепваше директно на моста..
- tunningmania
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите
Според мен понеже 4етох 4етох....имаш проблем не само в амортесиорите,а и вав магарето,не е проблем имам предно магаре ела 6те ти го дам евтино понеже ве4е не карам vw и не ми трябва а знам какво е да кара6 и да не си сигурен в колата,тампоните си седят на него и вси4ко останало,даже мога да ти го сменя ако няма6 каде имам сервиз4е не е проблем.Но в такав слу4ай е добре да смениш и амортесиорите-За предпо4итане е заштото можеби най много те са поели от удара.
Касмет за сега!И ако искаш ето-0899192812

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за съпричастността ,
утре в 9 ще я водя да сменят моста.Днес си запазих час,а и вече съм купил моста,механика го огледа и каза че на пръв поглед е добре,като се качи ще си проличи за какво иде реч.Каза че не е удрян,не е заваряван допълнително и не е корозирал грам.Мисля да сменя и левия носач така и така и той отнесе удара,барабар с магарето да се смени.
Отзиви може би утре вечер или вдругиден.
ПП не е от амортисьорите,след размяната на десен с ляв проблема си остана,най-вероятно имам нещо криво,но...утре след смяната ще си каже.Аз залагам на леко усукан носач,на пръв поглед не се вижда..
утре в 9 ще я водя да сменят моста.Днес си запазих час,а и вече съм купил моста,механика го огледа и каза че на пръв поглед е добре,като се качи ще си проличи за какво иде реч.Каза че не е удрян,не е заваряван допълнително и не е корозирал грам.Мисля да сменя и левия носач така и така и той отнесе удара,барабар с магарето да се смени.
Отзиви може би утре вечер или вдругиден.
ПП не е от амортисьорите,след размяната на десен с ляв проблема си остана,най-вероятно имам нещо криво,но...утре след смяната ще си каже.Аз залагам на леко усукан носач,на пръв поглед не се вижда..
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
При такъв удар в бордюр съм виждал да е изкривено сега незнам точно как се казва, но частта от главината за която се захваща амортисьора с двата болта. Леко се беше кривнало назад и трудно го видяхме, но за сметка на това колелото беше 1 см по - близо до калника от другото по което нямаше удар.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:При такъв удар в бордюр съм виждал да е изкривено сега незнам точно как се казва, но частта от главината за която се захваща амортисьора с двата болта. Леко се беше кривнало назад и трудно го видяхме, но за сметка на това колелото беше 1 см по - близо до калника от другото по което нямаше удар.
Шенкел му викат

Ще проверя ама 1см ако е кривнало на око ще го фана фърси,шенкела ще е като бастун,окото хваща няколко десети кривини.
И неговия ред ще дойде

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
''Passiana'' вече е с новичкия мост и новичкия ляв носач и се чуства много добре
Обаче,хората ми казаха,че почти нищо не е останало от тампоните на задния мост и са за смяна.
Така че в петък пак на същото място/в пет на въртележката-5ти коридор жълти плувки/.
а сега..
пасатя RULEZZ 

Обаче,хората ми казаха,че почти нищо не е останало от тампоните на задния мост и са за смяна.
Така че в петък пак на същото място/в пет на въртележката-5ти коридор жълти плувки/.
а сега..

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дилема за изпуснал амортисьор-изгнил преден мост-решено
Сменихме тампоните на задния мост и колата вече е много неузнаваема.Стабилна доста отзад.Носенето изчезна.