Дилема за изпуснал амортисьор-изгнил преден мост-решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Дилема за изпуснал амортисьор-развитие

Мнениеот radotom » Съб 14 мар 2009 23:31

Дани, скоро (е - скоро- преди 2 месеца...) гледах разтоварени около 5-6 предници и задни мостове от Пассат в S&F зад ЕКО-то, посока изхода от Пловдив посока магистрала Тракия, веднага след ТХВП.
Ако искаш- попитай там.

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Нед 15 мар 2009 8:00

Здрасти колега!Магаре можеш да си намериш за 50-60 лева.Виждал съм два модела магарета за пасат б3 с еднакъв номер(357 ... 919N)-единия беше за синхро.
Нали не бъркаш за тази дупка,защото всички мостове,където съм гледал имат фабрично едни такива прорези :dontknow:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 15 мар 2009 11:34

ти на това заводска цепнатина ли му викаш?
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2235 ... 820384.JPG :shock
В този дух дали е възможно да лепна една планка 1.5-2мм дебела ламарина и да я заваря да укрепя моста а после с грунд и боичка....поне докато намеря читав мост че.. ебати дефицитната стока се оказа днес ходих до 3 морги и само криви ми показваха,а ония ''бизнесмени'' от S&F днеска не работят/криза ги не лови/ .Дали ще стане с CO без да пробие ламарината.Май ще е трудно без да се сваля носача.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 15 мар 2009 21:02

Като гледам ръждичката - май това сцепеното няма да е от вчера :( ...
Грам чист метал, на мястото на сцепването, не се вижда.
Може би сега просто се е отворило и центровката на предницата... то май няма такава.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 15 мар 2009 21:35

Моя съвет е да търсиш преден мост от италиански пасат :wink: Повечето такива нямат грам ръжда.

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Пон 16 мар 2009 10:17

JC написа:Що си мисля че магаретата са еднакви, независимо от вида двигател :roll:

и аз съм на това мнение, по добре сменяй гредата, аз на шкодата на жената така пробвах да зварявам единия носач, намира се отдолу под купето, прилича на окачване на голф 1, и опитът издържа една седмица.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема за изпуснал амортисьор-изгнил преден мост

Мнениеот Danny boy » Пон 16 мар 2009 18:48

Току що взех един италиански мост за пасата.След кратък пазарлък го взех за 180лв с двата носача.Адски скъпо ама ...Верно поне няма грам ръжда,даже и носачите не са корозирали.Драснах тук таме с нокът и под полепналата прах излизаше хубав черен емайл.Дано съм късметлия.
Единственото което ме притеснява е че е за 2е 115кс а моята е 1.8 рп90.Дано да е един и същ,че трябва иначе да го връщам.
Утре ще ходя на сервиз да видим кога ще го сменя.Мисля да сложа и левия носач от моста че моя ляв пое удар и може да е кривнал леко.
Да питам само може ли да се прехвърли тампона за скоростната кутия от моя мост на новия без проблеми?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 17 мар 2009 8:45

Като изключим задния на двигателя, другите 2 тампона са еднакви.
Поне този, за който питаш ще стане без грижи... За този на двигателя... божа работа! :(
Не помня има ли отделна конзола или се лепваше директно на моста..

Потребителски аватар
tunningmania
Автомобил:
Двигател:

Здравеите

Мнениеот tunningmania » Вто 17 мар 2009 8:57

Според мен понеже 4етох 4етох....имаш проблем не само в амортесиорите,а и вав магарето,не е проблем имам предно магаре ела 6те ти го дам евтино понеже ве4е не карам vw и не ми трябва а знам какво е да кара6 и да не си сигурен в колата,тампоните си седят на него и вси4ко останало,даже мога да ти го сменя ако няма6 каде имам сервиз4е не е проблем.Но в такав слу4ай е добре да смениш и амортесиорите-За предпо4итане е заштото можеби най много те са поели от удара. :) Касмет за сега!И ако искаш ето-0899192812

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 17 мар 2009 17:16

Благодаря на всички за съпричастността ,
утре в 9 ще я водя да сменят моста.Днес си запазих час,а и вече съм купил моста,механика го огледа и каза че на пръв поглед е добре,като се качи ще си проличи за какво иде реч.Каза че не е удрян,не е заваряван допълнително и не е корозирал грам.Мисля да сменя и левия носач така и така и той отнесе удара,барабар с магарето да се смени.
Отзиви може би утре вечер или вдругиден.
ПП не е от амортисьорите,след размяната на десен с ляв проблема си остана,най-вероятно имам нещо криво,но...утре след смяната ще си каже.Аз залагам на леко усукан носач,на пръв поглед не се вижда..

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 17 мар 2009 20:55

При такъв удар в бордюр съм виждал да е изкривено сега незнам точно как се казва, но частта от главината за която се захваща амортисьора с двата болта. Леко се беше кривнало назад и трудно го видяхме, но за сметка на това колелото беше 1 см по - близо до калника от другото по което нямаше удар.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 17 мар 2009 21:02

К.Одаджийски написа:При такъв удар в бордюр съм виждал да е изкривено сега незнам точно как се казва, но частта от главината за която се захваща амортисьора с двата болта. Леко се беше кривнало назад и трудно го видяхме, но за сметка на това колелото беше 1 см по - близо до калника от другото по което нямаше удар.

Шенкел му викат :lol:
Ще проверя ама 1см ако е кривнало на око ще го фана фърси,шенкела ще е като бастун,окото хваща няколко десети кривини.
И неговия ред ще дойде death мамкаму пасатя трябва да лети

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 18 мар 2009 17:42

''Passiana'' вече е с новичкия мост и новичкия ляв носач и се чуства много добре :Mr Green Fun
Обаче,хората ми казаха,че почти нищо не е останало от тампоните на задния мост и са за смяна.
Така че в петък пак на същото място/в пет на въртележката-5ти коридор жълти плувки/.
а сега.. :drinking: пасатя RULEZZ :deal

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема за изпуснал амортисьор-изгнил преден мост-решено

Мнениеот Danny boy » Съб 21 мар 2009 16:54

Сменихме тампоните на задния мост и колата вече е много неузнаваема.Стабилна доста отзад.Носенето изчезна.

Върни се в “Passat”