Препоръка за говорител
- TheBoss
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 9A
Препоръка за говорител
Здравеите! Някои може ли да ми препоръча някакъв говорител 12" за кутията на снимките. Размерите на кутията са 35/33/55. Искам да е як защото вече изгорих един. Усилватела ми е Тъндер ТСА-4085. Мерси предварително

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Препоръка за говорител
Съжалявам ама въпроса ти звучи така: Имам тука едни гуми, някой може ли да ми препоръча каква кола да им монтирам.
А и тая кутия ние е бандпас, ни е басрефлекс и този дето я е правил сигурно не знае какъв тип е конструкцията.
А и тая кутия ние е бандпас, ни е басрефлекс и този дето я е правил сигурно не знае какъв тип е конструкцията.
- TheBoss
Кутията аз съм я правил по точни схеми и изчисления ама за съжаление не пишеше какъв гожорител да се сложи и затова питам тези които разбират повече от мене ако могат да ми помогнат. 

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Sony Xplod слагай и забтавяш 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
За точно определен говорител по неговите електро-акустични параметри се изчислява кутия. Много е трудно и безсмислено да се направи обратното.
Може да се получи така, че в тази кутия да сложиш много добър говорител и той да свири много зле заради кутията.
И моля те кажи от къде ги изкопа тези точни сметки и изчисления по, които си правил кутията.
Може да се получи така, че в тази кутия да сложиш много добър говорител и той да свири много зле заради кутията.
И моля те кажи от къде ги изкопа тези точни сметки и изчисления по, които си правил кутията.
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
TheBoss написа:Кутията аз съм я правил по точни схеми и изчисления ама за съжаление не пишеше какъв гожорител да се сложи и затова питам тези които разбират повече от мене ако могат да ми помогнат.
Тая схема е правена за някой точно определен говорител по неговите си параметри... баднпаса е сложна конструкция, а и като гледам по снимките тоя е от шести разряд което прави работата още по-трудна....
В тоя малък обем единствено дето съм пробвал и свири добре от по евтинките говорители е пайнер 307...
Пущах един такъв в 30литра обем но там пък беше затворен без рефлекс.....абе трудна работа като цяло...
Иначе ето за този говорител става въпрос..
http://i.caraudiobg.com/index.php?page= ... t&Itemid=5
- TheBoss
radi_nrj написа:За точно определен говорител по неговите електро-акустични параметри се изчислява кутия. Много е трудно и безсмислено да се направи обратното.
Като бях по малък я намерих някаде из нета и реших да си я сглобя да видя какво ще стане и засвири мн доволно с мн хубаж и плътен бас но уви говорителя изгоря щото явно беше някво куче за 45лв.
rollin написа:TheBoss написа:Кутията аз съм я правил по точни схеми и изчисления ама за съжаление не пишеше какъв гожорител да се сложи и затова питам тези които разбират повече от мене ако могат да ми помогнат.
Тая схема е правена за някой точно определен говорител по неговите си параметри... баднпаса е сложна конструкция, а и като гледам по снимките тоя е от шести разряд което прави работата още по-трудна....
В тоя малък обем единствено дето съм пробвал и свири добре от по евтинките говорители е пайнер 307...
Пущах един такъв в 30литра обем но там пък беше затворен без рефлекс.....абе трудна работа като цяло...
Иначе ето за този говорител става въпрос..
http://i.caraudiobg.com/index.php?page= ... t&Itemid=5
Ами тези говорители на Блаупункт кадето ги продаваъ из Технополис дали ще издържат на усилвателя и дали става като вариант?Мерси се пак

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
Само не се залъгвай с тея Блаупункти....то Бошман е в пъти по-добре от тях...
- TheBoss
Благодаря ви за мненията 

- trohilio
- Автомобил:
- Двигател:
на4и бо6ман като марка е добра смисал цена ка4ество звук се пак използват едни от наи добрите модели на големите марки и е 6ампион в америка с bog серията.пи4 не може да напраи6 музика от гардероб и да тарси6 не6ту добро за 50 лева от сорта на говорител.нямам ни6то против теб или не6ту подобно прсто казвам за6тото секи си мисли 4е музика свар6ва с резонасовото бу4ене на баса в самоделката о6те веднаж ни6то ли4но
но car узво4ението е наука и не става така както някои хора си го мислят 

- TheBoss
trohilio написа:на4и бо6ман като марка е добра смисал цена ка4ество звук се пак използват едни от наи добрите модели на големите марки и е 6ампион в америка с bog серията.пи4 не може да напраи6 музика от гардероб и да тарси6 не6ту добро за 50 лева от сорта на говорител.нямам ни6то против теб или не6ту подобно прсто казвам за6тото секи си мисли 4е музика свар6ва с резонасовото бу4ене на баса в самоделката о6те веднаж ни6то ли4ноно car узво4ението е наука и не става така както някои хора си го мислят
Колега това ми е ясно че от гардероб или шкаф немоиш да напраиш хубава музика а тва че аз от скука съм си направил една кутия не съм искал да се сравнявам с Тояга или някои др известни фирми за кар аудио. Както и да е по добре е да се заключи вече темата...
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”