Столче за кола
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Столче за кола
Линкът нещо не се отваря при мен 

- sedefcho
- Автомобил:
- Двигател:
Моя хубавец докато се събираше в кошницата(до олколо 1 годинка) съм го возил в нея на задната седалка в почти легнало положение по посока на движението . След това купихме седалка, и с нея го возя само на задната седалка. Слагам го в средата на седелката, първо - така ми се струва много по-сигурно, могат да седнат още двама души отстрани и второ така я връзвам с трите колана който са отзад и седалката е страшно стабилна. Потози начин на дете му е по широко(краката са му между седалките) и може да гледа наред. 

- yori
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
sedefcho написа:Моя хубавец докато се събираше в кошницата(до олколо 1 годинка) съм го возил в нея на задната седалка в почти легнало положение по посока на движението . След това купихме седалка, и с нея го возя само на задната седалка. Слагам го в средата на седелката, първо - така ми се струва много по-сигурно, могат да седнат още двама души отстрани и второ така я връзвам с трите колана който са отзад и седалката е страшно стабилна. Потози начин на дете му е по широко(краката са му между седалките) и може да гледа наред.
КОШНИЦАТА СЕ ПОСТАВЯ САМО В ПОСОКА ОБРАТНА НА ДВИЖЕНИЕТО( ДЕТЕТО ГЛЕДА КЪМ ЗАДНАТА СЕДАЛКА)! в средата колана е само през кръста! за да го закрепиш с 3 - те колана значи доста си си поиграл! големите фирми отричат застопоряването на столчето само с този колан, съответно столчето не трябва да е в средата! за мен най - показателно е при най - новите коли! системата ISO - FIX я има в ляво и дясно! преценете сами къде ще ви е удобно! И ПАК КАЗВАМ: ВИНАГИ ГЛЕДАЙТЕ ИНСТРУКЦИИТЕ НА САМОТО СТОЛЧЕ! ПРИ ТОЗИ ПРОДУКТ ПОКАЗАТЕЛНИ СА КИЛОГРАМИТЕ, А НЕ ВЪЗРАСТТА!
- sedefcho
- Автомобил:
- Двигател:
За кошницата си прав колега - аз съм се объркал. Ето и няколко снимки на столчето.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... 552&view=2
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... 552&view=2
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Колеги най-безопасното място в автомобила е задно дясно
Ако забележите на делегациите важните персони, президентите и прочие се возят отзад в дясно (шефското място
) . А и практически за детето мисля че е най добре там ,ако колата е 4 врати разбира се, но дори и да не е, защото е откъм страната на тротоара и слизането с малко дете или бебче е много по-безопасно
.

- yori
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
sedefcho написа:...
добър избор на столче - Кико май?! но начина, по който е закрепено си е твой!
Uneek написа:...
а те се возят началниците в дясно, защото предната седалка свободно се дава напред, за да си имат те местенце за скъпите крачка! а вие можете да я използвате за допълнително фиксиране на кошницата или столчето!
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Ъпвам темата, понеже инфото ми е страшно полезно в мемента.
Евала на колегата yori -
Аз лично мисля да превозвам новороденото на предната седалка в столче до 12кг. - тип кошница, защото с такова разполагам.
До колкото разбирам няма проблем с това, стига да е изключен Бег-а, ако изобщо го има....
Пс.Все още не е факт де (новороденото), просто проучвам...
Евала на колегата yori -

Аз лично мисля да превозвам новороденото на предната седалка в столче до 12кг. - тип кошница, защото с такова разполагам.
До колкото разбирам няма проблем с това, стига да е изключен Бег-а, ако изобщо го има....

Пс.Все още не е факт де (новороденото), просто проучвам...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”