Към компютърните спецове........

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Към компютърните спецове........

Мнениеот drago_tr » Сря 18 мар 2009 18:41

Здравеите. Имам рутер zixel p-320w. Защо като започна да тегля торенти връзката ми към рутера се разпада през 10-тина секунди.След това пак се закача и така докато свали фаила. ...Изнервящо е!!!!! :banghead: Сменях 3 лаптопа резултата е все същия. Когато е по LAN....проблеми нямям. Ако някои може да каже каде е проблема ще съм му много благодарен. :talk: :bowdown

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Re: Към компютърните спецове........

Мнениеот MiroslavStanchev » Сря 18 мар 2009 20:07

Възможно е да е от "Windows Firewall",ако не си го забранил. Успех :да:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 18 мар 2009 20:43

MiroslavStanchev написа:Възможно е да е от "Windows Firewall",ако не си го забранил. Успех :да:

Глупости на търкалета имаш в настройките на wi-fi картата на лаптопа опции да пести ток махни ги и си капитан.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Сря 18 мар 2009 20:50

drago_tr написа:Здравеите. Имам рутер zixel p-320w. Защо като започна да тегля торенти връзката ми към рутера се разпада през 10-тина секунди.След това пак се закача и така докато свали фаила. ...Изнервящо е!!!!! :banghead: Сменях 3 лаптопа резултата е все същия. Когато е по LAN....проблеми нямям. Ако някои може да каже каде е проблема ще съм му много благодарен. :talk: :bowdown

Това да не е на БТК рутерите безжичните?..или те бяха зетел май.. Ако е така, пълниш връзката на макс, трябва да настроиш торент клиента да сваля и качва с малко по-малка скорост от тази описана като максимум за това устройство.

Мене ми прилича на разпадане на сигнала..щом по лан е добре, значи няма проблем до рутера а проблема е във връзката между рутера и компютъра(безжичната връзка по-точно)и конкретно настройките...опитай различни настройки да видиш какво ще стане

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Сря 18 мар 2009 21:12

не е рутера на БТК. Но 6те го видя за какво пести тоя ток . :banghead: А иначе по настроиките на рутера какжо ли не пипах и неще и неще :gruebel

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 18 мар 2009 21:20

MiroslavStanchev написа:Възможно е да е от "Windows Firewall",ако не си го забранил. Успех :да:

Това не е възможно.Като го реснеш пак ли е така, има вариянт да му смениш фирмуеар-а ама там е по-сложно и има вероятност рутера да умре ако нещо се обърка

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Сря 18 мар 2009 21:51

По-принцип торентите за да се свалят както трябва, ти трябва отворен listening port, БТК например всички портове са им затворени! Трябва да им се обадиш и да им кажеш да ти отворят някой. Виж как са ти настройките и на NAT.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Сря 18 мар 2009 22:05

Колеги, на човека му прекъсва САМО когато е на безжичен.. по лан няма проблем, четете нагоре... Значи няма проблем с връзката освен когато е безжична, значи там е проблема.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Сря 18 мар 2009 22:07

рутера съм си го копувал аз....не е на бтк. ...и така прави още от самото начало. :( ....какво ли не настроивах по него....обаче това за икономията на енергия нещо не мога да го намеря :banghead:

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Сря 18 мар 2009 22:08

точно така пит :roll:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 18 мар 2009 23:57

Цъкаш с десен бутон на wi-fi картата /properties/configure/power managment имаш кутиика alow computer to turn off this device бла бла махаш отметката и си готов.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 19 мар 2009 4:40

Още една идея, опитай да ограничиш броя на конециите на торент клиента, аз съм с mtorrent и от 200 съм ги ограничил на 30 и пак тегля добра скорост 5МБайта/с. Просто на някои рутери им е слаб процесора, имам един линксис 3102 сепура спа, който го прави този номер с рестарта, ама сега съм сложил един линксис 350Н и смятай е железен.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 19 мар 2009 9:06

kossel написа:Още една идея, опитай да ограничиш броя на конециите на торент клиента, аз съм с mtorrent и от 200 съм ги ограничил на 30 и пак тегля добра скорост 5МБайта/с. Просто на някои рутери им е слаб процесора, имам един линксис 3102 сепура спа, който го прави този номер с рестарта, ама сега съм сложил един линксис 350Н и смятай е железен.

И аз бих заложил първо на този вариант.

Втора възможност - смяна на честотата/канала (1 до 13) през рутера. Може да е натоварена лентата от съседи.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 19 мар 2009 9:19

А може просто чипчетата на рутера да не могат да издеянат... Виж някъде има ли настройки на Window Size. Това ти е големината на TCP пакета. Явно като префърга прекалено големи пакети удря прекъсвач :Mr Green Fun Ама се съмнявам точно на тази марка да го има тва. Така че, както казаха колегите - сложи лимит на максималната скорост и ограничи броя на отворените портове и на максималните на брой конекции :beer

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 19 мар 2009 15:23

Ako те коси много и не можеш да го оправиш, си купи нов... не са толко скъпи вече... така ще спестиш огромно количество нерви които са безценни и ще ти трябват по нататък :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”