Помощ за Скоростомер и Обортомер
Помощ за Скоростомер и Обортомер
Колеги , преди няколко дена блокира двигателя(буталото удря клапана.. и смених глава и 4бутала общо взето..)оправих го,но след това майстора не каза защо обортомера показва 250 оборота на свободен ход и скоростомера не показва вярно.. ина4е мотор4ето работи перфектно вече почти 1000км .Същото нещо се случи преди да блокира двигателя.. на св обороти държеше 250 оборота затова отбих и погледнах двигателчето, но си работеше перфектно,само дето показваше 250 оборота в мин и след мин както вс си беше на шест изпуши.. та какво трябва да направя за да си оправа скоростомера и обортомера ?
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Помощ за Скоростомер и Обортомер
Каква е колата? Километража електронен ли е или е с жило?
извинявам се за което, все забравям 4е не всички знаят какво карам
Голф 3 1.8 92г ABS -мотор ,днеска като го карах на отиване вс беше 6 да отбележа обортомера и скоростомера работиха нормално.. но по обратния път пак не показваше вярно, не е електронен..
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ако километража е с жило няма логика да се бъгват заедно с оборотомера - километража със жило е чисто механичен, докато оборотомера обратното - електронен.
с жило е и се бъркат заедно, тоест километража показва вярно, но оборотите са ниски примерно карам с 110 което трябва да са ми то4но 3000 попринцип а обортомера ще показва 2500 нещо такова.
идеята ми е че на скоростомера му няма нищо показва си според оборотите грешката трябва да идва от обортомера..
идеята ми е че на скоростомера му няма нищо показва си според оборотите грешката трябва да идва от обортомера..
малко го поумотах ..
ако карам сас 110 ще показва 3000,но идеята ми е 4е като показва 110 са доста повече, някаде 500 оборота лъже..
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Колега, километраж с жило няма при Г3. Електронен е и затова най-вероятно се сбъгясва заедно с оборотомера.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”