П.П: Няма РАВ3
Tiguan Vs Qashqai или избор на SUV
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Tiguan Vs Qashqai
Ами ако искаш, ще се уговорим да покараш и да видим дали не си гледал нещо друго, но няма начин - актуалният РАВ4 е от края на 2006 година.
Благодаря, но не! Ще вземе да ми хареса и после ще трябва да си продавам тигуана 
И за да не се превръщат постовете ми в спам, ще кажа нещо и по темата. Ходих да гледам и X-Trail и поразгледах и Qashqai (баси как се пише!). Кашкая, освен че ми се видя много малък, и тавана му ми се стори доста нисък. Ако беше малко по-едър, щеше да е конкурент!
И за да не се превръщат постовете ми в спам, ще кажа нещо и по темата. Ходих да гледам и X-Trail и поразгледах и Qashqai (баси как се пише!). Кашкая, освен че ми се видя много малък, и тавана му ми се стори доста нисък. Ако беше малко по-едър, щеше да е конкурент!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, паркетник за около 36 000лв? Как се процедира със 7+1 и ДДС? РАВ4 със сравнително ниско оборудване колко идва? Френско-митсубическите киртаци струва ли се да се гледат? Опел антара?
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Специално Митсубишито мисля, че не е лошо да го погледнеш. Сравнително добра проходимост, 7 места, добри дизелови двигатели, а и от вътре е почти като френските машини. Но за цена 36000 /без ДДС/ не знам дали ще намериш.
Според мен доста добър вариант е Хюндай Санта фе. Като външен и вътрешен дизай, много ми харесва, комфорта на пътуване е доста добър, добър дизелов двегател, наличие на 7 местна версия.
А и най-важното - Гаранцията
Друг е въпроса обаче, за колко пари го дават корейците.
Според мен доста добър вариант е Хюндай Санта фе. Като външен и вътрешен дизай, много ми харесва, комфорта на пътуване е доста добър, добър дизелов двегател, наличие на 7 местна версия.
А и най-важното - Гаранцията
Друг е въпроса обаче, за колко пари го дават корейците.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jmok написа:Благодаря, но не! Ще вземе да ми хареса и после ще трябва да си продавам тигуана
Предлагам ти неангажираща замяна за една седмица - съвсем сериозно. Ако проявяваш интерес, пиши на ЛС.
chefito написа:Колеги, паркетник за около 36 000лв? Как се процедира със 7+1 и ДДС? РАВ4 със сравнително ниско оборудване колко идва? Френско-митсубическите киртаци струва ли се да се гледат? Опел антара?
В момента има много сериозни отстъпки при всички вносители. При Тойота можеш да постигнеш много добри отстъпки, знам го от сигурен източник. Ако те интересуват подробности пиши на ЛС. Най-добрият вариант е да тестваш всичко, което потенциално ти харесва, след това правиш пазарлък за цена и сравняваш.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За 36 000лв според мен не можеш да вземеш нищо което заслужава да се нарече "джип" колкото и паркетен да е ! Или ако все пак намериш някаква оферта ще бъде нещо с най-малкия бензинов двигател който трябва да се държи в обороти за да върви и ще гори зверски и с възможно най-постното оборудване ! Да уточня че става въпрос за покупка от физическо лице,ако ще си взимаш ДДС-то може и да намериш нещо !
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така, е за такъв тип автомобили, ако задвижването е поверено на атмосферен бензинов мотор то мотора трявба да е поне 2.4 или 2.5литра иначе с 2.0 мотор е мъка голяма и колата не може да откине. Другия вариант е турбо бензинов мотор.
А най-яката комбинация е паркетна джипка 2.0 атмосферен мотор + автоматик.
ЦРВ с 2.0 мотор и Екстрейл с 2.0 са доста муднички.
А най-яката комбинация е паркетна джипка 2.0 атмосферен мотор + автоматик.
ЦРВ с 2.0 мотор и Екстрейл с 2.0 са доста муднички.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Някой с наблюдения върху сузуки?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:Някой с наблюдения върху сузуки?
Ако броим SX4 за джип може да приготвиш едни 38 000лв за дизелчето /120кс/ и да отиваш да се пазариш за отстъпка ! Хем сега е с подарък много яка мултимедийна система :

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.toyota.bg/Images/rav4_tcm419-475561.pdf - Дори в най-евтиния вариант, под 40 000 не можеш да я вземеш. Ако ползваш данъчен кредит обаче, демек ако автомобилът се регистрира 6+1 /което е възможно/ на регистриран по ДДС данъчен субект, цената веднага пада надолу с (още) 20 %. Ако ще е РАВ4, най-добре екзекютив ниво на оборудване - има всички системи за сигурност. Освен това, ако е на изплащане, разликата във вноската няма да бъде фрапираща.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi, SX4 ми прилича на суифт качен на 4x4...никак не ми вдъхва доверие...имаме няколко пред блока.../май са 3/ и като е паркирал до голфа изглежда 20% по малък...
Лошото е, че искам надеждна кола за извънградско и катерене по планините с дечурлигата. Определено не искам малка кола, защото имам фобия към катастрофите и не се чувствам комфортно в малка кола...стига ми вече 10 години...
Не държа на мощност. Лошото са парите....иначе един Туарег... 
п.с. имах предвид витара, съжалявам ако съм те объркал

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:п.с. имах предвид витара, съжалявам ако съм те объркал
Бе не си ме объркал ама не влиза в парите дето си ги приготвил /започват от 43 000лв/ ,затова споменах за това джудже
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Чефи, кажи какви пари си готов да отделиш.
За витарата - имам впечатления, но са от предишният модел.
За новият модел - основното му предимство е проходимостта - понижаващи предавки, блокаж на централният диференциал.
Но аз пак си твърдя на моето - ако не е тигуан или туарег, за мен избора е Санта-фе.
За витарата - имам впечатления, но са от предишният модел.
За новият модел - основното му предимство е проходимостта - понижаващи предавки, блокаж на централният диференциал.
Но аз пак си твърдя на моето - ако не е тигуан или туарег, за мен избора е Санта-фе.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:
Витара на 50 000 км най високото ниво на оборудване в момента се предлага за около 30 000 лв.
dobrin написа:Jmok написа:Благодаря, но не! Ще вземе да ми хареса и после ще трябва да си продавам тигуана
Предлагам ти неангажираща замяна за една седмица - съвсем сериозно.
Еее, все още ми е много нов тигуана (1000+ км) и не съм му се нарадвал, та да се разделя с него за една седмица! Но ще запомня предложението ти и някой ден след време може и да го направиме.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”