Водоструйка или домашна автомивка...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Re: Водоструйка или домашна автомивка...

Мнениеот XpacTa » Пон 09 мар 2009 13:26

Аз и в момента съм с умалена версия на тая пръскачка - пръскачка за цветя с напомване. Някъде по напред по темата бях писал. Върши си иделна работа, ама го няма готиния ефект с пяната и е по-бавно (предполагам). Иначе гледах по-големи такива, ама не пишеше колко налягане вдигат и не ми се даваха само за пробата.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 12 мар 2009 18:09

Tedo- написа:да не би да твърдиш, че добре засъхнала мръсотия, немита 2-3 седмици се изчиства само с безконтактен р-р и "домашна" водоструйка? Май не си пробвал да си миеш колата :banana

Да точно това твърдя...явно ти не си наясно.....

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 12 мар 2009 23:51

Ronin написа:
Tedo- написа:да не би да твърдиш, че добре засъхнала мръсотия, немита 2-3 седмици се изчиства само с безконтактен р-р и "домашна" водоструйка? Май не си пробвал да си миеш колата :banana

Да точно това твърдя...явно ти не си наясно.....

Айде моля те обясни ми как ще стане точно?
И не ми казвай, че всичко е въпрос на препарати или машини, защото мога да те зарина с опаковки на едни от най-скъпите такива ...
Ако имаш някаква тайна рецепта - сподели я!
Иначе мненията са ти безсмислени в този им вид!

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 13 мар 2009 23:41

Какво по точно да споделя...как си мия колата с препарат за безконтактно ли ???
Сваляш с водоструйката каквото свалиш....пръскаш с препарата...чакаш 4-5 мин....и пак с водоструйката ....после задължително подсушаваш.....кое не ти е ясно по точно....и защо се учудваш......препарата е мафра или нещо такова 40 лв...е опаковката и пяната е в цвят пожелание...купувам я от дилър на 4-ти километър всичките служебни коли се мият на същата автомивка по същия начин....кое те учудва и ако си направиш труда да прочетеш мненията ми по нагоре ще разбереш дали са безмислени още повече че последното е отговор а не мнение.........

п.с Към колегата Тедо...Домашна водоструйка няма...има хоби и профи на кирхер...разликата е в натоварванията а не в възможностите за сведение никъде по автомивките не мият с 160 бара....хобитата могат...разликата е само в дебита....вече се сдобих с кирхер с 550 л/ч....120 бара с турбо дюзата 160-180 бара а също и друга съществена разлика е в частите за хоби вариянта почти няма и се доставят по поръчка ...за една гумичка за 0.70 ст.....в гаранция на старата ми машина казаха 10 дни....Шкодрата в Пловдив ми я направи за 20 мин....(Шкодрата ...това е човек произвеждащ всякакви гумички)

Изображение

А това купих на дядото за 109 лв...от баумакс на промоция
Изображение
Извънредно съм доволен и от двете ...по голямата работи задължително всяка събота или неделя.....по малката по рядко.......третата още не съм я пробвал за сега....

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Съб 14 мар 2009 8:58

Гледам колата ти е беличка ... mhihi
Ако искаш да ти докарам черна или друг тъмен цвят да видим какво ще стане ;)
А и колегата по-горе каза, че не става при не мита кола 2-3 седмици.
Ще ти обясня, защо е така:
Когато не се мие по-дълго време една кола, се натрупва един тънък мазен слой изпарения, който 'запечатва' мръсотията.
Това няма как да бъде разтвотено от въпросните препарати (има едни други, които са специално за камиони, строителна техника и т.н. - те го могат, но не те съветвам ;) ).
Повярвай ми пробвали сме с почти всички препарати на българския пазар.

При теб може да се получава, но недей да мислиш, че при всички е така - този слой, за който казах, се образува при интензивно движение в натоварен трафик! Даже ако една кола се кара само в центъра по цял ден, и ежеседмично да се мие - не става!

п.с. пробвай да си оствиш колата не мита за 2-3 седмици и я мини, както си свикнал. После я избърши докато е мокра с бяла кърпа и ще видиш, за какво говоря ;) По автомивките махат този слой при подсушаването, но това не значи, че препарата върши работата ;) Търкане му е мамата :lol:

п.с.2 А за машините т.нар. профи машини, които споменаваш, може да се познаят по това, че са на трифазен ток. Ако е монофазен - можеш спокойно да я сложиш към хоби ;) Има само един модел на Карчер, който е монофазен и може да се каже, че е профи (струва на 2000лв). За Лавор не знам. Разликата наистина не е в барове и т.н., а в двигателя - хоби са бързооборотнi; профи - бавнооборотни :idea:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 14 мар 2009 12:36

А какво ще кажете за този модел Керхер? К 554HS По принцип ми трябва заради топлата вода. Кажете има ли смисъл? Освен за колата ще се ползва и за килими, и плочки и тн...

Изображение

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 15 мар 2009 2:20

Колега голфа ми е бял...опела ми е бордо металик а Kia ceed е сив металик точно същата като аватара ми и както е известно новите кии имат проблем с лаковото покритие....много лесно се драска и затова само аз си я мия и то безконтактно и трите са си лично мои...само аз ги карам като имам време...служебната която също аз си мия е сив металик и с нито една от тях нямам проблем с мръсотията..... :D Имам доста опит с водоструйките и безконтактното миене...някой колега по нагоре спомена че било същото с водоструйката като с маркуча от чешмата :screwy айде няма нужда....

Изображение

А и още нещо се сещам че ползвах един авто шампоан пак на керхер ...туба за 17-20 лв...освен че мирише на хубаво нищо не става от него......пари на вятъра....

А тази снимка е от петък ....сплайсваме една оптика на полето и се налага офроуд...та представи си че това отпред до където ти стига погледа е 20-30 см кал и локви до коляното и то преди якия дъжд който ни хвана преди да успеем да се измъкнем...това аз го мия безконтактно...а ти за града и маслен слой ми разправяш......градски легенди :D дизелака имаше и на тавана кал...представиси като забуксува mhihi после неможеш да кажеш какъв цвят е пикапа...само кал.....за сведение там се движат само верижни машини личат си веригите ако се загледаш.....и лади ниви има чат пат.... mhihi
Изображение

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Нед 15 мар 2009 18:58

За кал не ти трябва препарат :idea:
Ако искаш си вземи препарата и водоструйката и ще те заведа при един мой клиент да ги помиеш :wink: mhihi
Хем се мият всяка седмица :wink:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 15 мар 2009 23:19

Добре а с кореселин пробва ли ? :lol: Айде стига сме си говорели глупости......

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 16 мар 2009 11:22

:arrow: :?:

Потребителски аватар
Trus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Trus » Вто 17 мар 2009 13:30

С колегата си взехме водоструйка Бош за 450лв и си решихме проблема. Все пак имаме да къпем общо 7 коли.

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Сря 18 мар 2009 17:12

Trus написа:С колегата си взехме водоструйка Бош за 450лв и си решихме проблема. Все пак имаме да къпем общо 7 коли.

Ам, то за 7 коли 100% си заслужава... повечето колеги мием по 1, максимум 2... и според мене пак си заслужава. Така, че аз скоро време ще си взема... и ще кажа отзивите.
Вариант е да се комбинирате и с колеги от блока, ама като знам българите какви сме... по-добре собствено :mrgreen:

POLOvinchat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOvinchat » Чет 19 мар 2009 0:51

Колеги, виждам, че някои от вас срещат трудности при безконтактното измиване и затова ще споделя някои особености:
1. При безконтакно измиване препарата действа по-добре, ако е нанесен без предварително да се мокри/изпръсква колата (тук някои ще ме обвинят в еретизъм :D )
2. Изплакването на колата след нанасяне на препарата трябва да става отдолу нагоре.
3. При добър препарат подсушаването не е задължително защото какво му е безконтактното на измиването, като после подсушаването си е "контактно".

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Чет 19 мар 2009 2:17

POLOvinchat написа:Колеги, виждам, че някои от вас срещат трудности при безконтактното измиване и затова ще споделя някои особености:
1. При безконтакно измиване препарата действа по-добре, ако е нанесен без предварително да се мокри/изпръсква колата (тук някои ще ме обвинят в еретизъм :D )
2. Изплакването на колата след нанасяне на препарата трябва да става отдолу нагоре.
3. При добър препарат подсушаването не е задължително защото какво му е безконтактното на измиването, като после подсушаването си е "контактно".

Баце ти ме разби. Хем на сухо - обясни, хем отдолу нагоре - не се ли стича?
Питам сериозно за обяснението. :да:

POLOvinchat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOvinchat » Чет 19 мар 2009 10:10

При нанасяне на препарата на сухо му давате възможност да се свърже с мръсотията и да действа, докато при предварителното изпръскване на колата водата по купето допълнително разрежда препарата, а и позволява стичането му, т.е. все неща отслабващи действието му. Предварително се изпръсква кола, ако:

1. Ламарината е загрята и има опасност докато нанесете препарата по цялата кола разтвора да започне да засъхва в/у боята, което би повредило лаковото покритие.

2. Върху колата (основно в долната част на купето) има плътен дебел слой мръсотия (над 3-4 мм), което би попречило на препарата да стигне до основата на замърсяването.
Накратко колата се пръска предварително в топлото време с цел охлаждане, а в студено - ако сте я окаляли яко.

Плакненето става отдолу нагоре, за да не се отмива препарата - ако първо изплакнете тавана стичащата се вода ще отмие химикала в долната част на купето, където обикновено е най-сълно замърсено и после ще ви се наложи да си я избършете с кърпата, ако подсушавате, А ако не подсушавате - ще си имате кола-леопард :D.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”