Едносекционни или двусекционни фарове за Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BIG_BOY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Едносекционни или двусекционни фарове за Г3

Мнениеот BIG_BOY » Сря 18 мар 2009 22:37

Привет колеги, от доста време ме мъчи една дилема, а именно: аджеба едно или двусекционни фарове са по добри за Голф 3 и кои почече светят.
Интересуват ме техническите характеристики и спецификации а не толкова визията, и двата модела стоят страхотно на Г3
В момента съм с едносекционни Hella, но ме гложди идеята за двусекционни. Размишлявам си и не мога да определя кой е по добрия вариянт.
Такаа, значи едносекционните фарове са с по голям рефлектор и евентуално ако се сложи по мощна крушка няма да се отрази върху сустоянието на фара и рефлектора, понеже има повече обем и място, но като че ли едносекционните светят повече встрани от двусекционните, понеже рефлектора е по голям и разсейва. При двусекционните фарове рефлектора е по малък, по малко разсейва встрани, като че ли ми се струва че фаровете осветяват по- добре напред,светлината е по насочена напред а не толкова встрани заради по малкия рефлектор, но пък ако се сложи по мощна крушка примерно "Osram NIGHTBREAKER 12V 60/55W + 90%" няма ли да грее повече и да стопи рефлектора поради по малкия обем?

Моля колеги споделете своите впечатления и наблюдения от едно и двусекционните фарове :)

Последна промяна от BIG_BOY на Сря 18 мар 2009 23:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Едносекционни или двусекционни фарове за Г3

Мнениеот slavi ivanov slavov » Сря 18 мар 2009 22:51

Колега, аз предното голфче ми беше с дву секторни а сегашното ми е с един сектор(цял фар) за мене по светят с целия фар , особено за дьлгите. А като се замисля немеца ги е пуснал в последствие на по новите години голфове от 95 -та нататьк(говорим за двусекторните нали) значи трябва да превьзхождат предшествениците си с нещо, може би визията е малко по добре с тях според мен.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Сря 18 мар 2009 23:11

Една година карах с едносекционна HELLA,една год. карам с двусекционна HELLA.
Кво да кажа...незнам.
BIG_BOY написа: но като че ли едносекционните светят повече встрани от двусекционните,

На дълги мятат по надалеч,но това осветяване встрани е по-свито(според мен)и ми липсва.
Едносекционните са ми в мазето за зор заман.

и все пак рефлекторът на двусекционните към външната си част не е по свит.

Потребителски аватар
BIG_BOY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BIG_BOY » Сря 18 мар 2009 23:16

Благодаря колега че си постнал снимки да се направи сравнение, определено се вижда по големия рефлектор на едносекционния фар
А и аз имам такива наблюдения колега, че двусекционните светят по добре на дълги, защото светлинния лъч е по концентриран а не толкова разсеян, а двусекционните осветяват добре на къси и светят по встрани, но предимно карам повече градско и ползвам къси и като че ли се разколебавам да мина на двусекционни

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Чет 19 мар 2009 9:27

[quote="BIG_BOY"] "Osram NIGHTBREAKER 12V 60/55W + 90%" няма ли да грее повече и да стопи рефлектора поради по малкия обем?

Сложих такива крушки на двусекционни - екстра, само, че и двата фара ми заминаха. Имам в предвид и на двата рефлектора им се изпочупиха крачетата, в рамките на 2 седмици. След това сложих ксенон и нещата се оправиха. Бих ти препоръчал да сложиш ксенон! Аз не бих го сменил за обикновена крушка вече, без значение дали едно или двусекционен фар.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 19 мар 2009 9:31

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Чет 19 мар 2009 9:55

Аз съм с Хела едносекционни с релета и крушки Осрам Силверстар +30% светят доволно,доста по-силно от същите фарове без релета и с по-обикновени крушки на братовчед ми на голфа.Имам ДРЛ и бях решил да сменям фаровете с двусекционни за да си сложа ксенон само на късите,макар че ксенон на фар без лупа дори и регулиран/сега ако ще и всички да ми се нахвърлят/мен лично не ме радва.Мога да приема двусекционен фар на Г3 с ксенон на къси,но в никакъв случай ксенон на едносекционни фарове-просто осветяват всичко наоколо заедно с пътя де и очите на насрещните включително.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Чет 19 мар 2009 13:55

аз съм карал и с двата вида фараве. плюсовете на едносекциония са че за 350 лв имаш биксенон-къси и дълги. при двусекциония са ти 2х260 лв и дългите ти имат по малък живот. двусекциония според мен има по добра нсоченост на снопа светлина и по точно се настройва. това е мойто мнение.

Потребителски аватар
mitaka 19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka 19 » Чет 19 мар 2009 20:41

според мен едносекциония има по добра визия,а до колкото знам H4 свети по добре от H7 ако не греша бяха на тези с 2 секции

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Чет 19 мар 2009 22:23

Хм... интересна тема!
А защо не поразсъждавате в посока на това, че при двусекционния общата площ на рефлектора е по-голяма, или пък да разсъждаваме в посока 4 фара не светят ли повече от 2.... :stll think:
... има и друго не знам дали площта играе такава голяма роля - помислете за фарове на камиони - не особено големи, а пък вадят доволно очи, или пък какви малки халогени има, които също вадят очи.... според мен не е само до площ на рефлектора :wink:
кеф ти вид крушка, кеф ти мощността й и какво ли още не ....
Не претендирам за компетентност... просто си разсъждавам "на глас" :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 20 мар 2009 9:35

Еми прогреса казва че двусекционните са по-добри незнам защо изобщо се чудите... при актуалните модели едносекционни се слагат само на малки коли и на много ниски версии обурудване, има ли А4 или Пасат с едносекционни фарове? И още - защо някой с двусекционни фарове не пусне тема че иска да се ъпгрейдва до едносекционни? mhihi

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пет 20 мар 2009 16:59

Аз съм с едносекционни фарове и мислех да ги сменям с дву-...ама един френд ми предложи изгодни оферти за ксенон. И се оказа че за едносекционните фарове ксенона ми е двойно по-евтин понеже е една крушка и за половината пари получавам и къси и дълги ксенон - 2в1.... :beer

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Пет 20 мар 2009 21:57

на мен пък визията на едносекцинните повече ми харесва,но няма какво да се спори за осветяване.Ако двусекционните не светеха по-добре щяха ли да ги сложат на по новите коли

Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Мнениеот Daniel Kuntov » Пет 30 ное 2012 2:14

двусекционни са по добри,откакто смених Едносекционните с двусекционни се родих,дългите на двусекционните са много по добри от на Едносекционните,светлината е много по насочена напред,и съответно видимостта е много по голяма .

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 30 ное 2012 11:36

Честито... имаме археолог на месеца mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”