Докарване на кола от англия

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 07 окт 2008 20:52

слухове слухове...

как да е
не пробвайте с кораб на мен ми поискаха 1800 паунда до варна
тотални хахохихи-та излезнаха аз за тия пари 3 коли отвъд голямата локва ще докарам

засега май може да мине без МОТ
ще видиме до края на седмицата какво ще стане

ако има някой познат да кара стока с камион натам и не иска да се връща празен и това е вариант

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 07 окт 2008 21:48

Драго вземи вестници БГ-Бенд, Будилникъ (безплатни са за българи) или влезни в тоя сайт и търси по обявите ;) мисля, че имаш шанс ;)
http://www.bghelp.co.uk/modules/Jig/index.php

Потребителски аватар
2002turbo
Автомобил:
Двигател:

Re: Докарване на кола от англия

Мнениеот 2002turbo » Вто 17 фев 2009 22:48

Малко събуждам стара тема :? , но ще се радвам, ако някой ме открехне, колко пари излиза докарването на кола от Англия на ход, там с всички такси, бензини и т.н?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 17 фев 2009 23:45

http://www.bghelp.co.uk/forums/showthread.php?t=8549

Зависи от къде минаваш, с ква кола си(дизел/бензин)
Ако си с англииски номера, сърбите не признават зелената карта и трябва да платиш 130 евро зелена карта както и 25 евро магристрални такси.
За Австрия и Унгария има винетки по 10-тина евро.
ферибота е около 30-40 паунда.(засиви от кога си купиш билета)Аз патувам от Рамсгейт до Остенд(Белгия), 4 часа е ферибота и струва около 40 евро.А пък и не минавам през Франция

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Сря 18 фев 2009 13:20

Dover - Dunkerque - from £19 each way
Norfolkline: Car + up to 4 people
http://www.ferryonline.co.uk/
:да:

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Сря 18 фев 2009 17:54

мога да питам мой човек но взима 500 евро на кола . а коли с десен волан в България трудно ще намираш части за тях всичко им е обърнато не само волана. пиши на лично ако искаш да питам за да ти я докарат

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 18 фев 2009 18:12

сега ще задам еретичния въпрос: къде могат да обърнат волана и за колко пари (само работата) ? ама реална информация, за някой който го прави ... защото цена има, майстори нет.
И какви са различните части последно, мотора обърнат ли е ? освен табло, средна конзола, предни седалки, пластмасите на предните врати и някоя кормилна рейка, друго обърнато има ли ?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 18 фев 2009 18:14

това което е обърнато е точно волана (таблото без централната конзола и уредите но трябват и всички въздуховоди) спирачна помпа и рейка (маркучи на спирачките маркучи на климатика)
другото си е същото по колите :wink:

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Сря 18 фев 2009 19:05

oбръщане на волана имам човек в Хасково , но е 2000 евро само работа :( а не само тези неща който си изброил , на някой коли и други неща са обърнати ,сигорен съм 80%

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 18 фев 2009 20:12

zliq_golf83 написа:oбръщане на волана имам човек в Хасково , но е 2000 евро само работа :( а не само тези неща който си изброил , на някой коли и други неща са обърнати ,сигорен съм 80%

Ти ме потрисаш всеки път с постовете си !!!!

Колите с ляв и десен волан се различават по няколко неща, другите елементи се правят огледални, за да не се налага на завода призводител да прави отделни детайли за коли с ляв и отделни за коли с десен волан.
Ето колегата го е казал доста ясно :

DragoGT написа:това което е обърнато е точно волана (таблото без централната конзола и уредите но трябват и всички въздуховоди) спирачна помпа и рейка (маркучи на спирачките маркучи на климатика)
другото си е същото по колите :wink:

VWGT Пиши ми ЛС с марката и модела на автомобила и ще видя дали мога да помогна.

fastanddrift
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fastanddrift » Чет 19 мар 2009 16:40

От Германия можеш да вземеш кратковременни номера, но са само за 5 дни, което май няма да те устройва. Друг вариант няма от Германия. С българските транзитни номера само искам да видя как точно ще преминеш през Германия и Австрия. Като казваш небили в час - пожелавам ти успех! Давам 100% гаранция, че още в Германия ще изгърниш, ако преди това не те наведат във Франция или Белгия! А те германците... едни разбрани такива... ГЕСТАПО! Имат направо книжленце с всички номера какви са, за къде са предназначени и т.н. А да задам и още един въпрос - как смяташ да се сдобиеш със зелена карта на БГ транзитни номера??? Нещо леко е невъзможно. Има два вида БГ транзитни номера - за страната и за чужбина - ама за вторите трябва и документите на колата! Влезеш ли в Унгария нямаш грижи вече с каквито и да е номера.

d.power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d.power » Пон 10 ное 2014 22:04

Прочетох темата и не съм сигурен дали трябва да го пускам тука.. това .. но все пак
аз докарах вече 2 коли от англия ако мога да помагам пишете на ЛС
Сега съмм пред дилемата дали да регистрирам автомобила или да си го карам с английските номера
Въпроса пак опира до пари .. мисля че е по евтино да си го карам с английските номера и + NCB документ (изкарва се от кат) и имате по - евтин Insurance друг проблем излиза обаче че мота ми изтича преди да се върна в Англия и се чудя дали мога да карам автомобила си без МОТ или тука могат да ми направят така наречения Преглед и да ми важи за там..
Някой по - запознат ако може да помага.. ако до това време намеря решение бих го споделил ...

Набързо по темата -
Прибирал съм вече две коли. Пребирането излиза около 300 - 400 паунда зависи какво си прибирате
Когато купувате автомобили гледайте да имат МОТ много е важен както за англия така и за другите даржави (не вярвам да ви спрат за това но ако ви спрат го искат.. следователно ако е в Румания означава - 20 евро ако е в Германия .. нз )
задължително с Insurance които важи за европейския сълюз и ще е добре да си имате V5C документа с вас демек червения голям талон
задължително Road Tax зашото след като ви види камерата патрулката е до 10 мин след вас.. особено за англия
аз примерно живея близо до Довер и някой колеги се "измъкваха" от англия без но все пак всеки носи глава на раменете си и отг за действията си .. ще чуете доста работи.. че някой си минал без това без онова.. или така нататък но ви съветвам да си имате сичко налично .. може без зелена карта на Сърбия обаче това удоволствие се заплаща ..

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Вто 09 дек 2014 17:46

Колега Драго ГТ,моят съвет е вземи си събери пари за нормална кола и не се разправяй с глупости.Първо колите с десен волан са опасни за движение в нормалните бели държави,където си караш в дясно.Второ,аз съм докарвал коли от западна европа,вече няма смисъл да се ходи никъде за по 10-15 годишни таралясници,в България е пълно с такива,отиваш оглеждаш пробваш,плащаш и заминаваш.Ако си я вземеш лично от немец,няма да е по добра от тази която ще си вземеш от бг.Това първо.Второ аз съм докарвал коли само на собствен ход,и трябва да ти кажа че на всякъде джандармъта доста добре е запозната какви трябва да са ти транзитните номера от държавата от където е отрегистриран автомобила,и какви документи точно трябва да притежаваш.С идеите които ти се въртат в главата най-много колата ти да остане в някое полицейско управление в някоя бог знае коя държава и от там да се прибереш с рейса.Ако си решил твърдо да си вкараш кола от англия,намери си човек който вече го е правил по изряден начин и той да ти каже кое и как.Ако ще я докарваш на собствен ход,увери се предварително че колата ти е добре от към двигател и окачване,да не ти се налага да я зарязваш в някоя морга из път.Ако е зимен период не тръгвай на летни гуми,или ако е летен гледай да имаш поне 2 мм грайфер.В Германия ако те спрат,и грайфера ти е зле,имат право да те спрат от движение и да те накарат да си смениш гумите на място,тоест в най-близката гумаджийница казано по нашенски.То и аз като бях млад и луд и реших да си докарвам кола,си мислех че мога да е....а дявола във въздуха,ама като ме барна джандармъта 150км преди Франкфурт са омърлуших като ваксинирана кокошка :mhihi

Успех!

vladi_venci
Автомобил: wv sharan
Двигател: 1.9 tdi 110

Мнениеот vladi_venci » Вто 09 дек 2014 21:33

Вто Окт 07 , 2008

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 09 дек 2014 21:54

itallianeca ама той Драго май още е там, решил е да я докара по вода на сал...без мот, без такси....Някой има ли му номера, да му се обадим да видим кво става :mhihi :screwy
Така и така плува от 2008ма....може да е решил да обърне волана направо :11

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”