най-добрата халогенна крушка?!
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
Re: най-добрата халогенна крушка?!
колеги аз карам с некакви кру6ки "амолукс"и 6то годе светят добре.но ми прави впе4атление 4е през 4-5 месеца изгарят.при вас как е ?и аз сам намислил да си взема филипс блу вижан но ми е интересно колко време карат кру6ките при вас?замислям се дали не6то не е наред с инсталацията ми за6тото горят толкова 4есто?
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:32, променено общо 1 път.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
jims написа:Да питам някой дали е пробвал Philips BlueVision и Osram Nightbreaker и ако може да каже коя е по-добра?
качеството според цената
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:31, променено общо 1 път.
jims написа:Цената е почти еднаква. Идеята не е гъзареене или бяло/синьо светенеВъпроса е коя свети по-силно и е по-добър избор. На BlueVision-а ги знам недостатъците на мокро, но не знам NightBreaker-a как е. Сега дори се замислих и за Philips VisionPlus.
Колега, аз съм с найтбрейкър, на мокро незнам къде е спасението...май няма.
Скоред мен са почти еднакви като светене.
На мокро осрама е доста по добре от обикновенната крушка(оригиналната светлина на крушката която беше с фара - Хела).
Успех.
Аз съм доволен

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Гледам много народ чака да му изгори крушката за да я смени. Това май не е много правилно. Средния живот на една халогенна крушка е около 500 часа. След тези 500 часа тя започва да си намаля интензитета на светлината. А от там докато изгори вече минава много време.
Така че аз крушките си ги сменям 2 пъти в годината и от 3 години насам крушка не ми е изгаряла. Но продължавам да си ги сменям и след всяка смяна разликата е осезаема...
Така че аз крушките си ги сменям 2 пъти в годината и от 3 години насам крушка не ми е изгаряла. Но продължавам да си ги сменям и след всяка смяна разликата е осезаема...
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:31, променено общо 1 път.
- HOMEP OCEM
- Автомобил:
- Двигател:
- CA7772MC
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, аз имам едно въпросче, относно крушките на габаритите на Blue Vision K4000 ?
Крушките не стават за буксата на фара,някакви допълнителни приставки ли се слагат ?
Крушките не стават за буксата на фара,някакви допълнителни приставки ли се слагат ?
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:28, променено общо 2 пъти.
- CA7772MC
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Ми човек, този цокъл нищо не ми говори на мен,не съм толкова грамотен от техническа гледна точка.
Доста тъпо ще задам въпроса, но няма как иначе да обясня :
Колата е Голф 3 - едносекционен фар.
Страндартната крушка накрая за захваща на едно зъбче на буксата на габарита.
Въпросния Blue Vision, няма такова нещо на края, на края си е стъклена и са завити две жички.
За това питам дали не трябва да си купувам някакви допълнителни накрайници за да пасне на буксата.
Иначе, като изключим, че малко ми жълтее фара заради стария габарит, добре изглежда , но според мен, няма кой знае каква разлика, честно очаквах малко повече, след всичко изчетено тук !
Ми човек, този цокъл нищо не ми говори на мен,не съм толкова грамотен от техническа гледна точка.
Доста тъпо ще задам въпроса, но няма как иначе да обясня :
Колата е Голф 3 - едносекционен фар.
Страндартната крушка накрая за захваща на едно зъбче на буксата на габарита.
Въпросния Blue Vision, няма такова нещо на края, на края си е стъклена и са завити две жички.
За това питам дали не трябва да си купувам някакви допълнителни накрайници за да пасне на буксата.
Иначе, като изключим, че малко ми жълтее фара заради стария габарит, добре изглежда , но според мен, няма кой знае каква разлика, честно очаквах малко повече, след всичко изчетено тук !
- CA7772MC
- Автомобил:
- Двигател:
Човек, в момента съм на работа и ми е ограничен интернета,в смисъл не мога да видя снимките, които си ми качил, за това ти обяснявам като инди
анец. 

- CA7772MC
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен, различен цокъл са, тези в комплекта не ставан на мойте фарове.За целта трябва да си ги поръчам отделно, но за жалост цената за единична бройка е от 8-10лв. Луда работа !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих си Philips Crystal Vision на Пасат B5.5, разликата с обикновена крушка е доста голяма. Момчето, което ги монтира, ми каза, че ако карам по 2 часа на ден на фарове няма да изтраят повече от 6м. Не разбирам защо им е толкова къс живота на халогенните крушки, работят на 55W като обикновените?
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:10, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”