За липсата на паркоместа, липсата на пътища и хората

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
assd
Автомобил:
Двигател:

Re: За липсата на паркоместа, липсата на пътища и хората

Мнениеот assd » Чет 19 мар 2009 16:40

Luper написа: пъхат запалки в ауспуси

а? е тва е нещо ново и същевременно доста хитро :Mr Green Fun бях чувал само за картофи

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 19 мар 2009 16:42

цивилизовано са постъпили и двете страни
и двамата са прави и не са прави
каза Соломон

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 19 мар 2009 17:00

assd написа:
Luper написа: пъхат запалки в ауспуси

а? е тва е нещо ново и същевременно доста хитро :Mr Green Fun бях чувал само за картофи

е модернизират се хората, пък и вече се търсят повече ефекти :mrgreen:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 19 мар 2009 17:56

palikari написа:Като чета в поредната подобна тема какви разсъждения се пробутват явно от хора,за които комунизма е жив.Вие не можахте ли да разберете,че ГАРАЖ е помещение за което някой е дал пари да го купи и продължава да дава под формата на данък.И това е помещение до което собственика или наемателя трябва да има 24 часов достъп,без да се налага да върти телефони,да чака някой и т.н.Като отиваш с кола ще се съобразиш с даденостите на района където отиваш,или спираш така че да не пречиш или отиваш с такси.Всичко друго води след себе си само излишни проблеми и за двете страни.

Точно по време на обществения строй за който говориш,всеки с повечко връзки в общината или ако балдъзата или шурея му работеха там си взимаше ламаринката и си я изтипосваше някъде в междублоковото пространство.и ти въобще наясно ли си какво означава понятието ´´комунизъм´´
АКО,гаража е част от сградата,прилепен към сградата или както и да е разположен но го има в плана за строеж на сградата---естествено че частната собственост трябва да се уважава.
НО,ако е от самоходните ламаринки или бетонните клетки и е допълнително изтипосан някъде си върху общинска земя близо до жилищната сграда и не е ВЪВ частната собственост---колко от вас с такива гаражчета въобще са искали разрешение от общината да си ги сложат и колко плащат някаква си такса за това.
Не ми казвайте че всички сте стриктните данъкоплатци,защото редовно има акции за вдигане на такива незаконно поставени гаражи.
Колегата да постне снимка на точното място да видим за какво иде реч.
И никой не си и помисля че автомобилът също е частна собственост и никой няма право да нанася щети върху него,независимо дали и ако съм спрял неправилно.Има си законен ред за отстраняването му.
Заради тая свободия и чуството на всеки че е навсякъде в правото си каквото сметне той за добре да прави,а не според обществените и човешки норми сме на това дередже.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 19 мар 2009 18:09

Има си всякакви хора. Аз лично , километър пеш ще вървя (и съм вървял),но не бих спрял пред гараж ,при каквито и да било условия (бележки,GSM номера, за малко време и т.н.) ,освен ако не стоя в колата или до нея.
Изображение

п.п. Нямам гараж ,че да са ми спирали пред него и да ме е яд на такива

Потребителски аватар
gizzard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gizzard » Чет 19 мар 2009 19:03

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 19 мар 2009 19:27

Имал съм случай с един дебил който беше спрял пред магазина ми /видимо работещ със светнати лампи и написано работно време/ ама точно пред вратата така че не може да минеш камо ли да отвориш а отгоре има козирка и паяка не върши работа :banghead: ! Чаках цял следобед да се появи някой за да го видя дали изглежда толкова тъп колкото е, като през това време обяснявах на клиентите който идваха и гледаха учудено че днес няма да мога да им свърша работа :!: Като се стъмни и разбрах че днешния ден го пишем "дъждовен" извадих швейцарското ножче и....сигурен съм че на другия ден дълго е съзерцавал плетениците изрисувани до желязо по колата му !

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 19 мар 2009 21:02

и на мен ми е много мъка по няколко пъти на ден се разправям
взех та си поръчах от тия лепенки паркирал си като идиот
вече месец немога да нацеля някой да му я лепна...
егати каръка...

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Чет 19 мар 2009 21:54

DragoGT написа:и на мен ми е много мъка по няколко пъти на ден се разправям
егати каръка...

оохооооо, ела ми на гости на работата...за час-два и няма да остане и помен от тях! НЯМА такива шофьори просто, може да се паркира спокойно на улицата, той качва половината кола на тротоара, неможе човек да мине, камо ли майка с количка или трудно-подвижен възрастен човек!! :beat_butt2

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 19 мар 2009 22:31

DragoGT написа:и на мен ми е много мъка по няколко пъти на ден се разправям
егати каръка...

Кажи къде си чадо - да дойда и да ти паркирам - лепи върху дедко лепенки колко сакаш - зян да не стават - пари си давал - сакън mhihi :002: spam :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Чет 19 мар 2009 23:43

Ами колега... какво да ти кажа :) това, че няма места не те оправдава, че си спрял пред гаража на хората с бележка. Трябвало е да поизчаша да се освободи или да потърсиш другаде място.
Но да, това, че си оставаил бележка е една идея по-културно. Да се надяваме, че ти е фул батерията и ще си чуеш телефона веднага.

На мен ми се е случвало 1-2 пъти да ми спират пред гаража, но за щастие винаги колата е била отвън. Адски гадно е но си представям колко по-гадно би било колата ми да е била вътре и да не мога да изляза :screwy

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 20 мар 2009 0:27

Отвратно е вервай ми,
гаража ми е в двора с постройка и всичко и си пише с големи бели букви че е такъв,ама нейсе
Радвай се колега че си минал с бележка само,и аз неска оставях бележка mhihi
И аз гледам да минавам цивилизовано но писва.
Подкрепям колегите че кво ше звъня,не е за стотинките,затова си имам гараж и си му плащам данъци-за да си го ползвам както и когато си поискам и сметна за добре.
Паркинги и гаражи веднъж ги чаках 4 часа и след като се обаждах 4 пъти-секи път колата била тръгнала :screwy -тия ме фанаа за балък май май
Та не пукам гуми че е долно,но като му махнеш винтила с клещите си спомня после и бега далече,и на негово място идва нов новодошъл фен отнекъде си работещ у фирмите около нас
Един ми обясни след като го чаках час че гаража бил мой ама улицата не била,и след като му обясних че не е здравословном да ми дава наклон как да си позвам гаража след като е командировка от пловдив каза:
-Туй пък ибахти тъпото майна отдйе съм mhihi
Бе немам думи-ежедневна война си е :dummy:

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Пет 20 мар 2009 0:48

Аз пък Подкрепям Госпожата. Айде стига ще спа на някой пред гаража и то с глупавото извинение че ако не спра там ще се накалям.Чудно ми е колегата ако му се случи на него това на какво менние ще е ? Аз една сутрин съм бързал супер много за Болница и какво се получава ей такива хубавци спряли пред всичките 3 гаража който ползваме.И какво трябваше да си викна такси да се чакат 10 минути и накрая да си изпуса часа.
Нали за това са гаражите за да си вкарваме колите там и да пестим места за паркиране ама не хората още и още искат....

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Пет 20 мар 2009 7:42

Айде още едно мнение в подкрепа на колегата... и на госпожата също mhihi
За колегата - защото човека културно си е написал телефона и го е оставил на видно място. За госпожата - защото не му е напукала гумите а културно му е отговорила.. даже шеговито. Аз имам подобни проблеми поне веднъж седмично, още повече, живея в кооперация, гаражИТЕ са отзад, а МАЛОУМНИЦИТЕ спират пред прохода. Досега един не си е оставил телефона. Прибирам се от работа и започвам с ритниците докато някой си чуе алармата...и после скандал... Последния се опита да ми държи сметка що нямало знак :screwy - при 3 метра врата и ярко червен бордюр на нивото на асфалта... от тогава паркира през три улици.Ама това не е начина. Опитвал съм и по правилата - с номера на листче и в районното - ми тясна е улицата,паяк не минава, собственика не могли да го намерят, а аз да се оправям... :banghead:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 20 мар 2009 8:22

Към автора:
Когато ти се наложи, обади ми се, аз ще дойда да те пренеса през калта за да не си накаляш обувките и да не ти се налага да се проявяваш като първия селяк и да спираш пред нечий гараж.
Пред гараж не се спира. Нито за малко, нито за много. А доводът с калната улица е жалък и смешен.

Върни се в “Пътеводител”