Избор между Pioneer DEH-2120 или Sony CDX GT620U
-
- Автомобил:
- Двигател:
Избор между Pioneer DEH-2120 или Sony CDX GT620U
Здравейте колеги!
Ще започна една много болна за повечето от Вас тема, а именно борбата между Pioneer и Sony, тъй като ми предстои смяна на аудио CD-то.
Спрял съм се на два модела
Sony CDX GT620U и
Pioneer DEH-2120 /като резервен вариант PIONEER DEH-4000UB - но четох, че много от собствениците срещат затрузнения с джоистик бутона от който се управлява абсолютно всичко и няма изнесени бутони за радиото/
Колоните са sony XSF6947R - 4 лентови и Pioneer TSA6903i - трилентови.
НЕКА БОРБАТА ЗАПОЧНЕ И МОЛЯ САМО ПРЕПОРЪКИ И ОТЗИВИ ЗА ДВАТА МОДЕЛА БЕЗ ОТКЛОНЕНИЯ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Ще започна една много болна за повечето от Вас тема, а именно борбата между Pioneer и Sony, тъй като ми предстои смяна на аудио CD-то.
Спрял съм се на два модела
Sony CDX GT620U и
Pioneer DEH-2120 /като резервен вариант PIONEER DEH-4000UB - но четох, че много от собствениците срещат затрузнения с джоистик бутона от който се управлява абсолютно всичко и няма изнесени бутони за радиото/
Колоните са sony XSF6947R - 4 лентови и Pioneer TSA6903i - трилентови.
НЕКА БОРБАТА ЗАПОЧНЕ И МОЛЯ САМО ПРЕПОРЪКИ И ОТЗИВИ ЗА ДВАТА МОДЕЛА БЕЗ ОТКЛОНЕНИЯ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор между Pioneer DEH-2120 или Sony CDX GT620U
За CD-то не мога да дам точна препоръка,но поне допреди 3-4 години евтините серии на Pioneer бяха доста по-хубави спрямо евтините модели на другите марки.Сега не знам как е положението.
Сонито ми харесва повече на външен вид.За звука нищо не мога да кажа.
Относно колоните - вземи си Пионерците.Ще свирят добре на плеър,а и без проблеми ще държат на усилвател,когато решиш да се упгрейднеш.Имах такива елипси преди 3 години,естествено моделът тогава беше друг,но бях много доволен от тях,така че ги препоръчвам.
Сонито ми харесва повече на външен вид.За звука нищо не мога да кажа.
Относно колоните - вземи си Пионерците.Ще свирят добре на плеър,а и без проблеми ще държат на усилвател,когато решиш да се упгрейднеш.Имах такива елипси преди 3 години,естествено моделът тогава беше друг,но бях много доволен от тях,така че ги препоръчвам.
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм със сони по предишен модел ,преди няколко месеца приятел си купи същото сони като посоченото от теб и е мн доволен
другия плеър които си посочил също съм го чувал в на друг приятел колата и не съм очарован , даже по-скоро съм разочарован , за мен по-добрия вариант е сонито
за колони нямам мнение , защото не съм ги чувал конкретните модели, но плеърите мисля, че сонито е по -добре и двата съм ги ръчкал из настройки и сонито определено е по-хубавото
другия плеър които си посочил също съм го чувал в на друг приятел колата и не съм очарован , даже по-скоро съм разочарован , за мен по-добрия вариант е сонито
за колони нямам мнение , защото не съм ги чувал конкретните модели, но плеърите мисля, че сонито е по -добре и двата съм ги ръчкал из настройки и сонито определено е по-хубавото
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Soni CDX GT620U има: 3 x RCA Pre-out(отделно за Subwoofer) с LP филтър, а Pioneer има само един Pre-out, което намалява възможностите за Ъпгрейд ако избереш Pioneer.
А за колоните ни едните, ни другите и понеже помоли да не се отклонявам няма да ти дам пример за друг добър вариант за почти същите пари.
За колоните ще пусна един жокер свързан с горепосочените 2 модела. Това, че за едната пише че е 4 лентова, а другата 3 да не те трогва ама изобщо, защото при филтър от първи ред т.е. само с кондензатори колкото повече ленти толкова по-зле.
А за колоните ни едните, ни другите и понеже помоли да не се отклонявам няма да ти дам пример за друг добър вариант за почти същите пари.
За колоните ще пусна един жокер свързан с горепосочените 2 модела. Това, че за едната пише че е 4 лентова, а другата 3 да не те трогва ама изобщо, защото при филтър от първи ред т.е. само с кондензатори колкото повече ленти толкова по-зле.
Последна промяна от radi_nrj на Пон 16 мар 2009 7:57, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Радвам се за коректнотта и точността във мненията Ви.
Нека и други споделят мнението си.
За сега сонито води и то с добри аргументи.
Нека и други споделят мнението си.
За сега сонито води и то с добри аргументи.
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
Колоните на Пайнер свирят с пъти по-вярно от тея на Сони...
За CD-тата няма да коментирам понеже всяко си има своите предимства....аз бих заложил на Пайнер(дори и на брат ми съм взел точно тоя модел) но всеки сам да си прецени...
За CD-тата няма да коментирам понеже всяко си има своите предимства....аз бих заложил на Пайнер(дори и на брат ми съм взел точно тоя модел) но всеки сам да си прецени...

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
За говорителите определено Пайнера, за СД то нямам наблюдения над по новите. За старите знам че Сони и звук = няма такова нещо
И един съвет от мен, чуй как свирят Кръглите говорители на Пайнер от същата серия. Почти съм сигурен че като чуеш кръглата и елипсата , ще вземеш кръглата.Разликата в звученето е потресаваща
А ако са и от големките 21 см не ти трябват нито стъпала , нито бас каси в багажника.Много думтът тия 21 -те 

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
Абе по мои бегли наблюдения над Сони и аз установявам, че са си бая зле...но избегнах коментара, ама щом и колегата това е установил начи работата е ясна...
М-ду другото Кенуудите свирят по вярно и от Пайнера с по-малки изкривявания
Забележи тоя модел:
http://i.caraudiobg.com/index.php?page= ... t&Itemid=5
М-ду другото Кенуудите свирят по вярно и от Пайнера с по-малки изкривявания
Забележи тоя модел:
http://i.caraudiobg.com/index.php?page= ... t&Itemid=5
- Rado GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Кумец което и да вземеш няма да збъркаш
Само гледай да е една марка СД-то и Колоните,звукъ ще е по добър когато са еднакви.

Само гледай да е една марка СД-то и Колоните,звукъ ще е по добър когато са еднакви.

- staff
- Автомобил:
- Двигател:
Нека и аз да изкажа мнение
до преди 2 седмици имах CD Pioneer DEH-2000MPB. Продадох го и си купих това въпросното Sony CDX-GT620U. Адски съм доволен от сони-то, а колкото до звука перфектно кристален е. Има много интересни функции и настройки по звука, докато пионера нямаше доста неща. Не казвам, че не съм бил доволен от пионера, просто беше изключително посничък от към всичко. Въпросния пионер в темата не се различава особено от този който аз имах, менютата и настройките на повечето от този клас пионер са аналогични. Колкото до колонките съм чувал, че наистина е по-добре каквато марка е CD-то такава да са и колонките. Не заради друго ами просто са изчислени да работят заедно. Оптималните настройки на ЦД-то да пасват перфектно на колонката от същата марка. Самият аз искам да си купя тези червените елипси на сони и ще го направя идната седмица. Те са висок клас и като ги сравнявах с повечето колонки в сайта на сони те бяха на първо място. Не знам това е лично мое мнение, а ти каквото решиш колега. Успех

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
620-ката с пайнери ама си вземи 6904i 

- trohilio
- Автомобил:
- Двигател:
като 4овек занимава6т се от години с музика за коли бих само 6те кажа cd sony среди паинер усилвател харман кардон и басове бо6ман
колега само 6ти препора4ам по горния клас на паинера 6тото разликата е голяма (просто препора4вам с тях свиря ве4е 6 месеца без грижи и бих казал доста ка4естжен 4ист звук).сменил сам много среди сони херц джбл си4ко гори само паинера даржи.радвам се ако сам бил полезен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за хубавите мнения още веднъж.
Нека кажа и аз нещо което може да помогне на някои друг.
Наплавих своя избор на колони след кратка консултация с човек занимаващ се от над две години само с авто музика и аларми.
Колоните са Pioneer серия А6903i - трилентови. В момента ползвам касетофон jvc, доста стар модел 4 Х 45 w, даже не чете mp3. В голфа в момента съм с осем колони като на таблото са оригиналните а отзад са новине, на предните врати са JVC , а на задните мисля,че са Сони. Очарован съм как се държи тази стара кочина и прави доста шум.
Не съм професионалист и не съм от подскачащите маниаци по улицата, дето в багажника не могат да сложат и една чанта от усилватели и колони.
Доволен съм от Пайнера като звук, а човека ми каза, че по принцип разликата с звука трудно ще се хване между тези и въпросните колони на Сони.
Но скъпи колеги касетофона ще е Сони, защото за парите си предлагат доста повече и като визия и екстри от посоченият модел на пайнер, които са също добри като марка - не отричам, но може би си заслужава за маниаци и то от по високите класове.
Когато сложа и СД-то ще довърша темата с отзиви преди да я закрия.
Нека кажа и аз нещо което може да помогне на някои друг.
Наплавих своя избор на колони след кратка консултация с човек занимаващ се от над две години само с авто музика и аларми.
Колоните са Pioneer серия А6903i - трилентови. В момента ползвам касетофон jvc, доста стар модел 4 Х 45 w, даже не чете mp3. В голфа в момента съм с осем колони като на таблото са оригиналните а отзад са новине, на предните врати са JVC , а на задните мисля,че са Сони. Очарован съм как се държи тази стара кочина и прави доста шум.
Не съм професионалист и не съм от подскачащите маниаци по улицата, дето в багажника не могат да сложат и една чанта от усилватели и колони.
Доволен съм от Пайнера като звук, а човека ми каза, че по принцип разликата с звука трудно ще се хване между тези и въпросните колони на Сони.
Но скъпи колеги касетофона ще е Сони, защото за парите си предлагат доста повече и като визия и екстри от посоченият модел на пайнер, които са също добри като марка - не отричам, но може би си заслужава за маниаци и то от по високите класове.
Когато сложа и СД-то ще довърша темата с отзиви преди да я закрия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
сложих и касетофона сони звукът е страхотен поне за мен , чува се кристално и съм много доволен сонито има много настройки и сега ще ги разглегдам по основно
ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА МНЕНИЯТА.
ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА МНЕНИЯТА.
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако слагаш плейър на Сони препоръчвам ти и говорителите да са тези на сони(не за да са една марка)Комбинацията е доста сполучлива.Комшията има такива и си мислех че е с туба и някви компоненти и хоп гледам само едни грозни червени сони и направо се шашнах
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”