За липсата на паркоместа, липсата на пътища и хората

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Re: За липсата на паркоместа, липсата на пътища и хората

Мнениеот ALESYZ » Пет 20 мар 2009 9:17

От единична случка, роман написахте. Така както оставам с впечатление, не му е обичай на колегата да спира пред гаражи. На всеки може да му се случи и наложи, по полека със съденето. Най-лесно е да вдигаш лозунги какво трябва и ли не трябва да се прави, понакога е нужен взаимен компромис и разбиране. Ситуацията е интересна, защото са се разбрали като интелигентни хората, без пукане на гуми, драскане по колата и т.н селски изпълнения. Затова адмирации, направо не е за вярване. Proparro е много прав. Нашите градове не са предвидени за такъв поток автомобили и инфраструктурата е меко казано ужасна. За съжаление, това във времето няма да се промени скоро.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 20 мар 2009 9:39

Взаймен компромис и разбиране става между познати хора :D

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пет 20 мар 2009 9:49

Човекът, на когото ходих на гости нещо го мързи да ми праща снимка :)
Както и да е, получих сверка на мнението си и мисля, че е време темата да се заключи, че взехме да стигаме до крайности.
Доста от колегите са лично афектирани от отношението ми, тъй като те са имали сходни изживявания от другата страна на барикадата.
Знам какво е да няма къде да паркираш. Свършвам работа в един вечерта и вместо да си паркирам пред входа като пич обикалям вечер по 10 минути. Кофти е, но няма какво да направя.

@myrshavija: силно те моля да сдъжаш тона си. Не за друго, а защото не съм лигльо и явно си чел избирателно, без да разбереш, че въпростното се води улица, но е кална пътека. След 8 часа няма почти никакво движение, спрях така, че едната врата да може да се отвори, и има място и Волга да излезе; попитах домакина си, който живее отсреща дали хората излизат/се прибират вечер и дали ще има проблем.

Не смятам, че да паркираш пред гараж е добре, никога в града не бих си го позволил, без да съм в колата, на аварийки и готов да тръгна, ако се наложи. Говорим за яките генгерлици.

И накрая - това с раждането, часовете за болницата и т.н. ... никой няма час за лекар в 9 вечерта. По тази логика всичко може да стане - да изгори бензинова помпа и т.н. За такъв случай ходиш с две коли или ... ?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 20 мар 2009 10:15

Аз съм за Рижо.
Варна е същата като София от към инфраструктура и задръствания и т.н.
Голям град е, нормално е единия да се съобразява с другия.
На него му се е наложило да паркира там, за това го е направил, а не защото го е мързяло да повърви 20 м. Каза, че всичко наоколо е било кално. А ако е имал среща с клиент (примерно), костюмиран и да му се яви кален до коленете?
Постъпил е съвсем цивилизовано, радвам се, че не е имало саморазправи и нарязани гуми и надрана боя...

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 20 мар 2009 10:39

Rijo написа:... получих сверка на мнението си и мисля, че е време темата да се заключи, че взехме да стигаме до крайности.

Върни се в “Пътеводител”