Газова уредба!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Газова уредба!

Мнениеот doaiena » Пет 20 мар 2009 14:05

Колеги от скоро съм горд собственик на Г3, 1.6mi, abu!
Колата я купих с ГУ, но така и неразбрах как да работя с нея.
Като беше по-топло я палех на газ и всичко точно, но последния път стана беля колата загуби мощоност и изгасна на светофара :banghead: и на бензин не искаше да пали крайния резултат нови свещи :|
Въпроса ми е как се минава от бензин на газ?
Имам бутонче с три степени най долу е на бензин посредата не знам и другата крайана позиция е газ.
Някой ми каза, че това посредата било междинно и снего се преминавало на газ!
Но как да го направя като хората защото ме е страх да мина на газ а имам 20литра поне :Mr Green Fun

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Газова уредба!

Мнениеот snupeca » Пет 20 мар 2009 14:11

При ловато е така
1 Най-горно положение - газ
2 Средата - междинка (не се подава гориво към ДВГ, така можеш да караш по инерция, имаш си спирачки, всичко си работи но разхода е 0)
3 Най-долно - бензин

Прехвърлянето става така - палиш примерно на бензин, и можеш веднага да прехвърлиш на газ от копчето, без да изчакваш нищо, но ако прехвърляш от газ на бензин, щракаш на междинка докато изгори газта по системата (загасне мАтора) и включваш бензина, иначе се дави ДВГ
Тва при обикновенна газова, като е добре винаги да се пали на бензин :wink:

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 20 мар 2009 14:23

Нямали да изгасне колата, ако премина директно от бензин на газ?
Всеки път ли трябва да я паля на бензин, или само 1во палене?

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 20 мар 2009 14:28

Зависи колко си бърз с копчето mhihi Не, няма да изгасне, ако го превключиш бързо, един съвет - задръж примерно 2000 об като превключваш, да не загасне, докато го метнеш, НО ако го изпуснеш, и изгасне, си запали пак на бензин, и пробвай пак :wink:
Иначе за паленето, като е студено е добре да се пали на бензин, защото по-лесно пали, иначе като е карана може да си я палиш на газ :) аз я паля на бензин само сутрин, но задължително, защото бензина се застоява, трупа се помия по резервоара итн, пък и е по-добре за помпата :wink:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Пет 20 мар 2009 15:17

snupeca написа:При ловато е така
1 Най-горно положение - газ
2 Средата - междинка (не се подава гориво към ДВГ, така можеш да караш по инерция, имаш си спирачки, всичко си работи но разхода е 0)
3 Най-долно - бензин

Прехвърлянето става така - палиш примерно на бензин, и можеш веднага да прехвърлиш на газ от копчето, без да изчакваш нищо, но ако прехвърляш от газ на бензин, щракаш на междинка докато изгори газта по системата (загасне мАтора) и включваш бензина, иначе се дави ДВГ
Тва при обикновенна газова, като е добре винаги да се пали на бензин :wink:

Колега мисля,че си в грешка ! Казал си напълно обратното :D

Когато колата работи на бензин не се минава директно на газ,а се слага на междинка за да доизгори бензина и чак когато изгасне се превключва на газ! Когато е от газ към бензин се превключва директно :)

П.п Когато я включиш директно от бензин на газ,колата почва да се дави и да работи неравномерно и когато изгасне понякога няма палене ! (доказано при мен!) :да:

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Пет 20 мар 2009 15:28

Не разбрах само газовото с ел. изпарител ли е ако е така мисля, че няма нужда от никакво изчакване при превкючване защото и колата не е карборатор

Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_bg » Пет 20 мар 2009 15:29

MaRtiNsKi е парав поне и при мен е така де :да:

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 20 мар 2009 15:50

това е моноинжекция и не се изчаква да изгори бензина в карбуратора. от бензин направо на газ. от газ направо на бензин. хубаво е преди това да вдигнеш малко оборотите на мотора около 2000 об/мин. няма давене и други подобни проблеми. Аз паля на бензин, изчаквам да загрее малко и превключвам на газ. когото е топла можеш да палиш и на газ.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 20 мар 2009 15:53

MaRtiNsKi написа:Колега мисля,че си в грешка ! Казал си напълно обратното :D

Когато колата работи на бензин не се минава директно на газ,а се слага на междинка за да доизгори бензина и чак когато изгасне се превключва на газ! Когато е от газ към бензин се превключва директно :)

П.п Когато я включиш директно от бензин на газ,колата почва да се дави и да работи неравномерно и когато изгасне понякога няма палене ! (доказано при мен!) :да:

Колега, няма да взема да си го измислям сега :lol: аз го казвам както е при мен, обикновенна ловато с вакуумен изпарител :wink: при вас, с карбовете, е различно :wink:
ПП: Аз съм с 1.6 моно, както е посочил и колегата venll-vr :wink:

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Пет 20 мар 2009 15:59

Остави си копчето в средно положение.Така се пали на бензин, ако е студено изчакай малко да позагрее и преди да тръгнеш припомпи малко газта да обърне на газ,така де над около 2000 оборота прехвърля на газ(да не ти изгасне в движение колата при обръщането,че го прави понякога :))

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 20 мар 2009 16:10

Моята газова е същата, но на карбуратор. Разликата е че аз от бензин на газ чакам да изгори бензина в камерата, а при теб е по-бързо.

Палиш сутрин на бензин. Караш така докато отлепи стрелката, вдигаш над 2000 оборота примерно на трета с 50, цък цък и си превключваш на газ. Колко бързо да цъкаш - ще установиш кое става най-мазно.

Като се прибереш по същия начин. Аз дори се прибирам на газ и като паркирам вдигам 2500 оборота на място и директно цъкам газ->бензин. Колата леко се опитва да угасне за секунда но не успява и прехвърля успешно.

Важното е каквото и да превключваш да си караш в обороти с поне 40-50, защото ако караш бавно има голям шанс да ти угасне колата или да има злобно придърпване при превключването.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 20 мар 2009 16:14

theultimate написа:Моята газова е същата, но на карбуратор. Разликата е че аз от бензин на газ чакам да изгори бензина в камерата, а при теб е по-бързо.

Като си бях още с ладата и аз бях така :да: но при моното, каквито са и моя и мАтора на колегата doaiena е обратното :mrgreen:

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 20 мар 2009 19:47

Мерси колеги за изчерпателните отговори :D
Днес няма да излизам с колата и няма да мога да го пробвам. Утре ще пиша дали става така както сте ми казали :beer

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пет 20 мар 2009 21:48

провери при различните ключове е различно,по принцип щом е с 3 степени посредата трябжа да пали на бензин и при около 2хил. оборота авт. да минава на газ,но може и ключа да не ти е автоматичен и посредата да е междинно(виждал съм и такъв вариант при моноинж с обикновен ключ)!виж идентификационните диоди като даваш контакт и така наи лесно ще се ориентизаш,когато си само на бенин свети само червено без да мига,а когато си само на газ-зелено,съответно когато дадеш контакт и си на ачтоматичен режим мига диод,след преминаването на газ изгасва(когато не си на автоматично превключване въпросния диод при контакт не мига а свети диода на съответното гориво газ или бенз!

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Съб 21 мар 2009 14:58

snupeca написа:
MaRtiNsKi написа:Колега мисля,че си в грешка ! Казал си напълно обратното :D

Колега, няма да взема да си го измислям сега :lol: аз го казвам както е при мен, обикновенна ловато с вакуумен изпарител :wink: при вас, с карбовете, е различно :wink:
ПП: Аз съм с 1.6 моно, както е посочил и колегата venll-vr :wink:

Моното е друга бира :lol: :beer

п.п Т'ва го писах относно карбовете :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”